Vágólapra másolva!
Csordogál a kereskedés az európai tőzsdéken, itthon csak a Mol tud értelmezhető pluszt felmutatni.
Vágólapra másolva!
  • Nyugodtan csordogál a kereskedés a nyugat-európai tőzsdéken, bár a kezdeti optimizmus délutánra alábbhagyott és már kisebb mínuszokat lehet látni. Az USA-ban is csökkenésekkel indult meg a hét utolsó kereskedési napja a tegnapi nagyobb rali korrekciójaként.
  • A BUX is stagnáláshoz közeli állapotban van, mivel az OTP és a Magyar Telekom a negatív tartományban időzik, míg a Richter csak minimális pluszra képes. Egyedül a Mol tud érdemi erőt felmutatni, az olajpapír árfolyama 1,2 százalékos emelkedésben van (12 225 forint). A BÉT forgalma kora délután kicsivel nagyobb, mint 3 milliárd forint. Az OTP ma is korrigálja kicsit az elmúlt hét nagy menetelését. Ha kíváncsi, hogy technikai szemszögből mi várható a bankpapír esetében, akkor olvassa el elemzésünket oldalunkon.
  • Tizenötről 14 százalékra csökkentette ma az orosz jegybank irányadó rátáját, ami viszont már nem számított meglepetésnek, hiszen az elemzői konszenzus is ezzel számolt. Korábban az orosz-ukrán események és az olaj nagy zuhanása miattt kénytelen hirtelen nagyot emelni a központi bank, hogy megállítsa a rubel szakadatlan esését. Az USDRUB árfolyam viszont még mindig magas szinteken, 60 közelében jár.
  • Ma ezzel együtt ismét lejtmenetben van az olaj árfolyama, miután az IEA elemzése szerint az olajár továbbra is törékeny lehet, hiszen az amerikai palaolaj-kitermelés továbbra is dübörög. A WTI 2 százalékkal csökken (46 dollár), míg a Brent egy százalékhoz közeli mínuszban van (56,5 dollár).
  • A Raiffeisen bejelentette, hogy sor kerülhet lengyel leányának IPO-jára, miután a helyi felügyelet vizsgálatot indított az osztrák pénzintézet ellen, hogy betartja-e korábban vállalt kötelezettségeit. A Raiffeisen még 3 évvel ezelőtt, az EFG Polbank megvásárlásakor vállalta, hogy 2016 közepéig legalább 15 százalékos részesedését értékesíti a tőzsdén. A Raiffeisen árfolyama ma 1,3 százalékos mínuszban jár.
  • Közel egy százalékos pluszban van nyitás előtt az eBay (Nasdaq) árfolyama, miután a Susquehanna Financial elemzője 75 dollárra emelte célárát a technológiai részvényre, és ajánlását pozitívra változtatta a korábbi semlegesről. Az elemző, azt várja a PayPal és az eBay szétválasztásától, hogy előbbi üzletágnagyobb növekedést tud elérni önállóan. Az eBayről a hét elején küldtünk technikai kereskedési ötletet ügyfeleinknek.
  • Több mint négy százalékot ugrott tegnap a Disney (NYSE: DIS) árfolyama, miután a közgyűlésen bejelentették, hogy folytatás készül a nagyon profitabilisnek bizonyuló Jégvarázs animációs filmből. Emellett még kitűzték az új Star Wars filmek premier dátumát is, és a Marvel-filmekkel együtt szépen be van táblázva a Disney naptára blockbusterekből.
  • Összesen 2,65 milliárd dolláros gyorsított részvény-visszavásárlásról állapodott meg a United Technologies (NYSE: UTX) a Goldman Sachs-szal (NYSE: GS) és a Morgan Stanleyvel (NYSE: MS). A megállapodás értelmében mindkét nagybanktól 1,325 milliárdnyi részvényt vásárol vissza a cég. A lépés az idei évre tervezett 3 milliárd dolláros részvény-visszavásárlási program a részét képezi.
  • 7,6 százalékos hozamot ért el befektetésein a világ legnagyobb alapja, a norvég állami olajalap. Az alap vagyona tavaly év végén 6,4 ezermilliárd norvég korona volt. Az alap vagyonát 61,3 százalékban részvények, 36,5 százalékban kötvények és 2,2 százalékban ingatlanok alkották 2014 végén. Az alap részvény befektetésein 7,9 százalékos, kötvény befektetésein pedig 6,9 százalékos hozamot ért el a tavalyi év során.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!