A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Pénteken dönthet a Fitch hazánkról

Vágólapra másolva!
A pénteki tőzsdezárás után vagy este közölheti a Fitch a magyar államadóssággal kapcsolatos hitelminősítői besorolását.
Vágólapra másolva!

Április végén a hitelminősítő a Reutersnek úgy nyilatkozott, hogy a hitelminősítők bizonyítékokat szeretnének arra vonatkozóan, hogy javul az üzleti környezet Magyarországon, írja hétfő reggeli hírlevelében az Equilor.

A hitelminősítő a Reuters emailjére válaszolva arra hívja fel a figyelmet, hogy a stabil kilátás is arra utal, hogy a közeljövőben nem várható változás. Hozzátették, hogy a külső eladósodottság tekintetében gyors javulást mutat az ország és a költségvetési fegyelem is előremutató, bár nem lehet elégséges ahhoz, hogy a GDP arányos államadósság folyamatos csökkenését biztosítsa.

Márciusban az S&P már lépett

Március 20-án a Standars & Poor's már javította Magyarország adósságbesorolását, a korábbi „BB” helyett már a befektetési kategória alatt közvetlenül lévő „BB+”-ba kerültünk. Főleg a javuló növekedési kilátásokkal és a külső veszélyekkel szembeni sérülékenység csökkenésével magyarázták a döntést.

Azzal a döntéssel már mind a három nagy hitelminősítőnél ugyanazon besorolási szintre került Magyarország, bár az is egységes, mind a három hitelminősítőnél csak egy fokozattal vagyunk a befektetésre ajánlott kategória alatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!