A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Percről percre

Ukrajna engedélyt kapott német fegyverek bevetésére Kurszkban, rengetegen hagyták el a régiót

orosz-ukrán háború, Ukrajna, Oroszország, katona, tengerészgyalogos
Az orosz védelmi minisztérium 2024. augusztus 12-én közreadott videójáról készített képen orosz tengerészgyalogos motorozik ukrajnai bevetésen egy nem megnevezett helyen
Fotó: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül3 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 903. napjáról.

05:06
augusztus 14, 2024
Vágólapra másolva!

A II. világháború óta nem tört be idegen hatalom Oroszországba

Az ukrán hadsereg kurszki hadművelete a II. világháború óta az első katonai akció, amiben egy idegen hatalom tör be Oroszország területére, ami óriási presztízsveszteség Putyin számára - mondta Dmitrij Oreskin orosz politikai elemző a Kyiv Independentnek. Hasonló 2023 júniusában volt, amikor a Wagner-vezér Prigozsin a zsoldosaival megindult Moszkva felé - mondta az elemző. 

Olekszandr Szirszkij ukrán főparancsnok a napokban azt mondta, hogy az ukrán csapatok mintegy 1000 négyzetkilométernyi orosz területet ellenőriznek Kurszkban, és 28 orosz település került ukrán kézre. (Kyiv Independent)

04:48
augusztus 14, 2024
Vágólapra másolva!

Először mondott Biden véleményt a kurszki offenzíváról

Oroszország "valódi dilemmában" van - mondta Joe Biden amerikai elnök augusztus 13-án, egy héttel azután, hogy az ukrán hadsereg meglepetésszerű támadást indított orosz, kurszki terület ellen. "Ez igazi dilemmát okoz Vlagyimir Putyin elnöknek" - mondta Biden újságíróknak New Orleansban, először nyilvánosan nyilatkozva a hadműveletről.

Biden augusztus 13-i megjegyzései azt jelzik, hogy az Egyesült Államok nem tervezi Ukrajna válaszlépésének elítélését. Amerikai tisztviselők azt mondták, hogy Washington nem tudott az ukrán betörésről, amíg az meg nem történt, de az szerintük összhangban van az amerikai politikával.(Kyiv Independent)

04:39
augusztus 14, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt kedden

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!