Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

A magyar találmány újraértelmezte a vezetőfejlesztést

Vágólapra másolva!
Inspiráló közösséget akalít ki és élménnyé teszi a tanulást a Spingme. Játékos módszertana abban segíti a vezetőket, hogy nap mint nap fejleszthessék magukat, emellett elkötelezettebbé is teszi őket.
Vágólapra másolva!

Az applikációt az Aon Hewitt hazai csapata fejlesztette olyan vezetők számára, akik felismerték, hogy a cégük fejlődése érdekében a saját vezetői készségeiket is folyamatosan fejleszteni kell. Miért fontos mindez? Mert a vállalkozás legnagyobb értéke maga a munkavállaló, ezért közös érdek, hogy jó munkahely legyen a cég, ahol, és amiért akarnak dolgozni az emberek. Kutatások szerint az elkötelezett munkavállaló akár 40 százalékkal hatékonyabban dolgozik. A vezetőknek pedig ma már egyéni felelőssége is a fejlődés.

Együtt könnyebb

A Spingme megjelenését tekintve hasonlít egy zárt Facebook csoporthoz, viszont az adott vállalatra és tagokra szabva alakítják. A felületen a tagok támogathatják egymást elismerésekkel, felvethetnek kérdéseket, majd ezekre együtt találják meg a válaszokat. Ezáltal a vezetők egymástól is tanulnak. Az applikáció emellett videókkal, szakmai cikkekkel és feladatokkal személyre szabottan segít, inspirál és támogat, hogy a mindennapok rohanásában a tényleges vezetői feladatokra is jusson idő.

Az applikáción keresztül a vezetők 2-3 naponta kaphatnak 5-10 perces impulzusokat, amelyek az egyéni fejlődési célok megvalósítását segítik.

„Minden vállalat és vezetői csapat más, és ennek megfelelően eltérő, hogy milyen készségek fejlesztése a legfontosabb a számukra. Nekünk az a fontos, hogy ezekhez az egyedi és sokszor gyorsan változó igényekhez tudjunk igazodni, mert akkor tudjuk valóban támogatni őket. A Spingme ezért nem egy előre beprogramozott, dobozos szolgáltatás, hanem egy teljesen testreszabható, rugalmas támogató eszköz” – mondta Havrán Linda, a Spingme ötletgazdája, az Aon Hewitt szenior tanácsadója.

Nemzetközi szintre lép

Az applikációt tavaly októberben mutatták be. Az eltelt fél év tapasztalatai alapján nagyon jók a visszajelzések, a következő hetekben nemzetközi piacra viszik. „Az elmúlt hetekben több országban indultak tárgyalások, több nemzetközi ügyfelünknek mutatjuk meg az applikációt. Azt látjuk, hogy azok a vezetésfejlesztési kihívások, amelyeket itthon tapasztaltunk, és amelyekre a Spingme fejlesztése során megoldást kerestünk, nemzetközi viszonylatban is ugyanannyira jelentősek. Az eddigi visszajelzések alapján számítunk arra, hogy a hazai fejlesztés külföldön is jelentős sikereket ér majd el” – mondta Havrán Linda.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről