Ez aztán az optimista várakozás!

Birinyi László, a legendás magyar származású befektető
Birinyi László, a legendás magyar származású befektető
Vágólapra másolva!
Óriási emelkedést vár az amerikai részvénypiacoktól Birinyi László magyar származású sztárbefektető, viszont azt ő sem tudja, hogy miért zuhannak az Apple papírjai, amiből neki is jelentős nagyságú pozíciója van.
Vágólapra másolva!

Még bőven van erő a piacban

Tovább emelkedhet a részvények ára a következő két évben,

az S&P 500 index 2017-re a 3200 pontot is elérheti, ami több mint 50 százalékkal magasabb a mostani szintnél

- vélekedett az örökoptimista Birinyi László a CNBC-nek adott interjúban.

Ennek megfelelően arról próbálja meggyőzni ügyfeleit a befektető, hogy ne dőljenek be a kínaiak és görögök részéről áramló rossz híreknek, sokkal inkább tartsanak ki részvény-befektetéseik mellett, hisz minden jel arra mutat, továbbra is jó erőben maradhatnak a tengerentúli börzék.

- adott hangot véleményének Birinyi.

Birinyi László, a legendás magyar származású befektető Forrás: CNBC

A piac rendbe szedi magát

Arra a kérdésre, hogy várható-e jelentős korrekció, a sztárbefektető azt válaszolta, hogy a piac időről időre inkább oldalazással, mintsem nagyobb áreséssel, de elvégzi a saját korrekcióját. Az S&P 500 index az elmúlt 3 évben 50 százalékkal került feljebb, idén pedig 2 százalékot tudott emelkedni.

- mondta Birinyi.

Birinyi egyébként az első elemzők között volt, aki az ügyfeleinek a vételeket javasolt a 2008-as mélyrepülést követően, és azóta is kitartott eme véleménye mellett, egyre magasabb célárakat fogalmazva meg.

Az amerikai tőzsdeindexek teljesítménye a 2009. márciusi mélypontok óta Forrás: CNBC

Amúgy most úgy gondolja, hogy egyedi részvénysztorikban nagyobb potenciál van, mint teljes szektorokban. Ennek megfelelően nála a Chipotle, a Google és a Visa részvényeken van a fókusz.

Mi lehet az Apple részvényekkel?

Az optimista Birinyi azért lát aggasztó jeleket is a piacon, akár olyat is, amire nem tud igazán egzakt választ adni. Ilyen például a befektetési portfóliójának legnagyobb részét kitevő Apple részvények elmúlt napokban látott több mint 6 százalékos esése is. „Nem tudom, hogy mi történik. Szeretném hinni, hogy csak túlreagálás okozta a zuhanást” – mondta, hozzátéve, hogy azért jóval alacsonyabb árfolyamon vásárolgattak a részvényből 2-3 évvel ezelőtt.

Az Apple részvények árfolyammozgása az elmúlt egy évben Forrás: Investing.com
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről