Az Apple útját járja a Netflix

Daredevil, Netflix, Marvel
Vágólapra másolva!
Szinte megállás nélkül szárnyalnak idén a Netflix részvényei, január óta duplázódott az árfolyam. Ennek köszönhetően a menedzsment már korábban úgy döntött, hogy részvényfelaprózással teszi vonzóbbá a kisbefektetők számára is a vállalat papírjaival való kereskedést. Most már tudjuk a részleteket is.
Vágólapra másolva!

A Netflix tegnap bejelentette a részvényfelosztás pontos arányszámát, melynek értelmében

minden 1 részvényért 7 új értékpapírt kapnak a részvényesek.

A részvénydarabolással kapcsolatos előkészületeket már az éves közgyűlésen bejelentette a Netflix. A részvényfelaprózás július 14-én esedékes, az új értékpapírokkal július 15-től lehet kereskedni.

Másolja az Apple-t

Ezzel a lépéssel a Netflix az Apple példáját követi, így a részvényállomány a hétszeresére emelkedik, míg a papíronkénti árfolyam közel a hetedére fog esni.

A társaság azért döntött a részvényfelosztás mellett, mert

így a befektetői pszichológiát kihasználva olcsóbbnak tűnik a részvény, és várakozások szerint szélesebb befektetői réteg számára lesz elérhető a vállalat értékpapírja.

Persze a művelet technikai jellegű, ettől önmagában nem fog változni a jelenlegi 41 milliárd dolláros piaci kapitalizáció.

Árfolyam

Még májusban jelentette be a Netflix, hogy a kínai piacra való betörésen gondolkodik. Igaz, hogy még igazi konkrétumok nem láttak napvilágot, de az már biztos, hogy az Alibaba is hasonló terveket szövöget. Mindenesetre a Netflix részvények árfolyamán visszatükröződik az optimizmus, már a májusi bejelentés után 600 dollár fölé lőtt az árfolyam, ráadásul teljesítette a papír az akkori elemzésünkben várt célárfolyamot.

Tegnap amúgy 681 dolláron fejezte be a kereskedést a részvény, de a bejelentés hatására a zárás utáni kereskedésben már közel 4 százalékos pluszban, 700 dollár fölött mozog a papír, ami mindenkori csúcsnak számít.

Ezzel együtt idén duplázódott a részvényárfolyam, ráadásul az elmúlt két hónapban szinte semmilyen korrekció nem volt.

Netflix részvény heti bontású árfolyamgrafikon Forrás: Investing.com

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről