A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Évek óta nem látott eredmények az Erstétől

The Erste Bank logo is pictured on Graben Street in central Vienna :rel:d:bm:GF2E92S0YJB01 The Erste Bank logo is pictured on Graben Street in central Vienna February 28, 2013. Erste Group Bank said on Thursday it aimed to keep operating results flat in 2
The Erste Bank logo is pictured on Graben Street in central Vienna February 28, 2013. Erste Group Bank said on Thursday it aimed to keep operating results flat in 2013 by using cost cuts to compensate for modest loan demand in emerging Europe markets that are set to see only moderate economic growth. REUTERS/Herwig Prammer (AUSTRIA - Tags: BUSINESS LOGO)
Vágólapra másolva!
Az Erste ma reggel közölt gyorsjelentése kedvező folyamatokról számolt be, amely jelentősen meghaladta a várakozásokat. Ugyanakkor a magyar leány még mindig kilóg a sorból, de már javulás tapasztalható.
Vágólapra másolva!

Az Erste bankcsoport az előző év hasonló időszakában elszenvedett 929,7 millió eurós veszteség után jelentős, 487,2 millió eurós nettó nyereségről számolhat be 2015 első hat hónapjára vonatkozóan, köszönhetően annak, hogy Magyarország kivételével minden ország pozitívan járult hozzá az előrelépéshez. Az adózott eredmény 261 millió euróra rúgott szemben a konszenzusban szereplő 239 millió euróval.

A gyorsjelentés tükrében vegyes eredményeket láthattunk az Ersténél. Az alacsony kamatkörnyezet ellenére a kamatbevételek kismértékben emelkedtek a tavalyi bázisértékhez képest, noha a bank árbevétele visszacsúszott, mely többek között az értékpapír kereskedésből gyengébb teljesítményének volt betudható - írja reggeli hírlevelében az Equilor.

A hitelállomány növekedése nem társult a nettó kamatbevételekben pozitív tendenciákkal, mivel ezek a bevételek tovább csökkentek. A nettó díj- és jutalékbevételek és a nettó kereskedési eredmény elmaradtak a várakozásoktól.

Az eszközminőség továbbra is stabil javulást mutatott minden kulcsfontosságú szegmensben (a lakossági, a KKV- és a nagyvállalati üzletágban), mivel a nem teljesítő hiteleknek a teljes hitelállományhoz viszonyított aránya a tavalyi év végén tapasztalható 8,5 százalékról érezhető mértékben, 7,7 százalékra csökkent 2015 júniusának végére.

A magyar operáció még mindig veszteséges

A román leány tevékenysége már nyereségbe fordult, de a magyar operáció továbbra is veszteséget termel. A csoport elsődleges tőkemutatója 11,6 százalék felett áll és tovább javult a nem teljesítő hitelek aránya.

„Minden piacunk – ideértve Romániát is – komoly mértékben hozzájárult a bankcsoport az első féléves 487,2 millió eurós nettó nyereséghez nyereségéhez. Magyarország az egyetlen piacunk, ahol továbbra is negatív eredményt tapasztaltunk, ám a működési környezetben bekövetkezett javulás és annak nyomán, hogy a kormány betartotta a bankadó csökkentésére vonatkozó vállalását, meggyőződésünk, hogy jövőre nyereségesre fordul a magyarországi működésünk is” – ismertette Andreas Treichl vezérigazgató.

Örül a piac

A kedvező gyorsjelentés hatására a pénteki kereskedést közel 2 százalékos pluszban kezdte az osztrák bankrészvény, folytatva idei látványos menetelését. Év eleje óta közel 45 százalékkal került feljebb a papír, és egyre inkább közelíti a még tavaly év elején tapasztalt 29-30 eurós nagyobb csúcsot. Lefelé a 26,90-27,00 eurós szint már támasz.

Az Erste-részvény árfolyammozgása az elmúlt egy évben Forrás: Investing.com, Investor.hu
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!