A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ferenc Józsefnek is tetszenének ezek a startupok

bécs
Érdemes sétálni egy kiadósat a Zentralfriedhofban
Vágólapra másolva!
Tucatnyi ígéretes vállalkozás mutatkozott be az idén második alkalommal megrendezett Budapest-Vienna Interurban 2.0 konferencián. A rendezvény célja, hogy évről-évre összehozza az ezen a területen tevékeny magyar és osztrák, budapesti és bécsi fejlesztőket, startupokat, befektetőket, véleményvezéreket, önkormányzatokat a hosszú távú üzleti együttműködés reményében.
Vágólapra másolva!

Mautner Márk, a Bécsi Magyar Nagykövetség vezető külgazdasági attaséja elmondta, mára egyértelművé vált, hogy a fenntartható fejlődéshez kapcsolódó törekvéseket a városokra is ki kell terjeszteni. A konferencia idén azokra a fejlesztésekre fókuszált, amelyek költséghatékonyan javítják az életminőségünket, megkönnyítik a mindennapjainkat, elősegítik, hogy életterünk tisztább és rendezettebb legyen.

Bécs, Zentralfriedhof Forrás: Flickr/dana. j.

A rendezvény partnereinek, a Design Terminalnak, a Magyar Nemzeti Kereskedőháznak és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítványnak köszönhetően 12 ígéretes magyar vállalkozás mutatkozhatott be a bécsi közönségnek. Közülük 5 startup egy erre az alkalomra felkért osztrák-magyar szakmai zsűri előtt mutatta be üzleti elképzeléseit.

A győztes startup honlapja Forrás: Esze Dóra Emma

A zsűri a Route4U akadálymentes közlekedéshez fejlesztett navigációs platformot értékelte a legtöbbre. Elismerést kapott a Futi platform nevű környezettudatos térburkoló-rendszer is, amelyben az eszközök újrahasznosított műanyagból készülnek. A rendszer a napenergiát és a környezet kisfrekvenciás rezgéseit elektromos árammá alakítja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!