A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Lehet tervezni: lesz pénz jövőre

befektetés tőzsde jövő kilátás távcső
Vágólapra másolva!
Jól fognak keresni a hazai kkv-k a következő egy évben, átlagosan 6,9 százalékos árbevétel és 4,6 százalékos profitnövekedést valószínűsítenek – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból. Árbevételük következő egy évi alakulását tekintve a kereskedelmi cégek, a profitot nézve azonban a szolgáltató szektor a legoptimistább.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik,

nem lesznek anyagi gondjaik a hazai vállalkozásoknak

a következő egy évben. A K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi eredménye szerint meglehetősen optimistán nyilatkoztak a cégvezetők pénzügyeik jövőbeni alakulásáról. „A vállalkozások átlagosan 6,9 százalékos árbevétel-növekedéssel számolnak, ami nagymértékben felülmúlja az előző negyedévi 5,6 százalékos várakozást. Ugyan a vállalkozások többsége (53%) továbbra is 0-6 százalék közötti bevétel-növekedéssel tervez, de az ennél is magasabb,

Jelenleg a cégek több mint harmada (35%) vár ilyen magas árbevételt, miközben a jelenleginél alacsonyabb bevétellel a kkv-k mindössze 6 százaléka számol" – részletezte az eredményeket Kovács Viktor Zoltán, a K&H kkv marketing főosztály vezetője.

A különböző méretű cégek bevétel várakozása két csoportra szakadt. Míg

a mikro- és kisvállalkozások átlagosan 6,8 százalékos bővüléssel terveznek,

addig

a középvállalkozásoknál ez az arány 8,3 százalék,

ami jelentős, 3,4 százalékpontos ugrás az előző negyedévhez képest. Ágazati szinten a kereskedelmi szektor számít a legmagasabb, 7,3 százalékos árbevétel-növekedésre, aminek hátterében feltehetően az élénkülő belföldi kereslet, valamint a tavasszal megszüntetett vasárnapi boltzár áll. Az ipari cégek esetében csökkent egyedül a várt bevétel nagysága (7,9 százalékról 7,1-re), holott félévkor ők voltak a legoptimistábbak.

Látványos profitvárakozások

A hazai vállalkozások eredményüket tekintve is derűlátóbbak lettek, 3,6 százalékról 4,6 százalékra ugrott a várt profit mértéke. A különböző méretű cégek általában igen eltérő mértékű profitbővüléssel számolnak, most azonban rendkívül egységes képet mutat a szektor: a kisvállalkozások átlagosan 4,4 százalékos, a középvállalkozások 4,5 százalékos, míg a mikrovállalkozások 4,7 százalékos eredménynövekedéssel számolnak.

Bizakodva várják a jövő évet a hazai vállalkozások Forrás: 123rf.com

A szektorok közül a szolgáltató cégek terveznek a legmagasabb, 5 százalékos profitbővüléssel, míg a félévkor legoptimistább ipari cégek várakozása a nyereség esetében is csökkent, szám szerint 4,6 százalékról 3,7-re.

K&H kkv bizalmi index kutatás


A K&H és a GfK 2004 óta folyamatosan készít negyedéves K&H kkv bizalmi index kutatás 500 magyarországi székhelyű, 2 milliárd forint éves árbevétel alatti társaság üzleti döntéshozóinak megkérdezésével. A kutatásában a vállalkozások gazdasági helyzetét leginkább befolyásoló 10 gazdasági tényezőt és annak várt változásait vizsgálják: vevői kapcsolatok, szállítói kapcsolatok, munkaerő, vállalat pénzügyei, bankok, gazdaságpolitika, közterhek, EU, versenyhelyzet, vállalati hitelkamatok. A K&H kkv bizalmi index a 10 részindex súlyozott átlaga, annak megfelelően, hogy az egyes tényezőket mennyire fontosnak ítélik a vállalkozások. A legutóbbi felmérés 2016. augusztus 26. – szeptember 8. között volt.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!