Ünnepelhetnek a bankárok

üzletember
Vágólapra másolva!
Jó hírek érkeztek a technológiában utazó bankárok számára. A szektor felvásárlásaiból és összeolvadásaiból származó jövedelmek ugyanis az internetbuborék óta nem látott csúcsra emelkedtek.
Vágólapra másolva!

A globális technológiai felvásárlásokból és összeolvadásokból (M&A) eredő bevételek idén eddig 1,9 milliárd dollárt ütöttek meg – idézi a Business Insider a Dealogic adatait. Csupán 2000-ben, az internetbuborék idején volt magasabb, 2,2 milliárdos, ez az összeg, ugyanebben az időszakban.

Ráadásul az elmúlt években folyamatos emelkedést mutatott a szám. A tavalyi azonos időszakban 1,7 milliárdos, míg 2014-ben 1,4 milliárdos volt a bankok innen származó bevétele.

A legnagyobb haszonélvező a JPMorgan,

amely 20,2 százalékos részesedéssel vezeti a tech üzletek listáját. A második és a harmadik helyre a Goldman Sachs, illetve a Bank of America Merrill Lynch futott be.

A szektor stratégiai üzletei kifejeztten jól pörögtek idén, eddig 1,1 milliárd dollár hajtva a bankoknak. Ezzel párhuzamosan a pénzügyi támogatással összefüggő felvásárlások és összeolvadások a tavalyi 339 millióról idén 349 millióra emelkedtek.

Szépen keresnek a bankok a technológiai szektoron Forrás: AFP/2014 Getty Images/John Moore

Az idei bevételeket néhány olyan nagy üzlet hajtotta, mint a Dell és az EMC vagy a SoftBank és az Arm Holdings közti megállapodás.

A felvásárlások és összeolvadások idén eddig 42 százalékát jelentették a bankok szektorból származó bevételeinek, szemben a tavalyi 41 százalékkal. Eközben a bankok számára a technológiai szektor olyan területeken is bevétel növekedést produkált, mint az adósságfinanszírozási piacok vagy a szindikált hitelezés, a magántőke-befektetési piacokon elért bevételek 44 százalékkal 751 millió dollárra zsugorodtak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről