A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Naperőműbe fektet az Alteo Group

Az újszilvási naperőmű, naperőművek építése a Szegedi Tudományegyetem épületein, közbeszerzés
Vágólapra másolva!
Az energetikai vállalat 800 millió forint értékben épít zöldmezős beruházásként Domaszék mellett egy 2 megawattos naperőművet.
Vágólapra másolva!

Az ALTEO Group a Domaszék2MW Kft. megvásárlásáról írt alá magállapodást az EOGEN Csoporttal. A négy, egyenként 495 kilowattos naperőműegység a Szeged melletti Domaszéken épül meg. A fejlesztés megvalósításával az ALTEO megújuló erőművi portfóliójában az alternatív gázos egységek, valamint a víz- és szélerőművek mellett megjelenik a naperőművi energiatermelés is.

Az erőmű a fejlesztés megtérüléséig a Kötelező Átvételi Rendszer keretében értékesíti majd a termelt villamos energiát.

Naperőmű építése a Szegedi Tudományegyetem épületein Forrás: MTI/Kovács Tamás

„A projekttársaság megvétele és a domaszéki erőmű megvalósítása egy kiváló befektetési, és további portfólióbővülési lehetőséget jelent az ALTEO Group részére. A naperőmű megvalósításával ugyanis vállalatunk megújuló erőművi portfóliójában megjelenik a fotovoltaikus erőmű is, amelynek a jövő energiamixében egyre jelentősebb szerep jut, Magyarországon és a világpiacon egyaránt. A beruházásnak köszönhetően tovább erősítjük vezető pozíciónkat a megújuló energiatermelés területén" – mondta a beruházás kapcsán ifj. Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója, aki kiemelte , hogy

a fejlesztés amellett, hogy hozzájárul az ország klímavédelmi célkitűzéseinek eléréséhez, a vállalat befektetőinek ígért kiegyensúlyozott vállalati növekedésnek is fontos eszköze.

A fejlesztés első lépéseként az ALTEO Group a napokban írta alá az EOGEN csoport erre a célra létrehozott projekttársaságának – Domaszék2MW Naperőmű Kft. – akvizíciójáról szóló megállapodást. A fotovoltaikus erőmű előnye, hogy a rendszer kialakítása egyszeri beruházást igényel, majd megbízható módon 25 éven át biztosítja a klímabarát energiatermelést, miközben karbantartási igénye minimális, működtetése pedig távfelügyelettel is megoldható. A domaszéki naperőmű négy, egyenként 495 kW teljesítményű részerőműből áll majd össze.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!