A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bűnös élvezeteknek hódolnak a svájci bankárok

Kokain, drog, Rendszeresen molesztálta az apja, ezért nyúlt drogokhoz a lány (18+)
Vágólapra másolva!
Öt svájci város is bekerült Európának abba a top 10-es listájába, amely a települések kokainfogyasztási nyomait méri. Úgy tűnik, az alpesi ország pénzügyi központjaiban igencsak népszerű a drága kábítószer fogyasztása.
Vágólapra másolva!

Bár a brit befektetési menedzserek körében a svájci pénzügyi központok a széleskörű kulturális programok és az éjszakai élet relatív hiánya miatt nem örvendenek túl nagy népszerűségnek, most úgy tűnik Zürich és Genf versenyre kelt Londonnal. A verseny azonban egy nem túl hízelgő területen, a kokainfogyasztásban élesedett ki – írja a Bloomberg.

A Kábítószer és Kábítószerfüggőség Európai Megfigyelőközpontja (EMCDDA) ugyanis a kontinens 60 városában végezte el azt a kutatást, melynek során kokain nyomait vizsgálták meg a szennyvízben. Ezt követően pedig össze is állt egy top 10-es lista az alapján, hogy napi szinten 1000 főre hány milligramm kábítószernyom jut.

A lista végül az alábbi sorrend szerint állt össze: Barcelona, Zürich, Antwerpen, St. Gallen, Genf, Bristol, Amsterdam, Bázel, Bern, valamint Dortmund.

A 2016-os második helyezett London lemaradt a 2017-es rangsorról,

mivel a kutatás során a mintavételi források hiánya nem tette lehetővé a brit főváros szereplését.

Svájci városok uralják az európai kokainhasználati listát Forrás: Flickr.com

Mindazonáltal érdekes, hogy a svájci városok milyen erősen teljesítenek a listán. Mi több, az alpesi települések súlya akkor is jelentős növekedést mutat, ha Londont visszahelyezzük egy képzeletbeli második helyre. Bár Zürich így a 2016-os adatok alapján lecsúszhatna London mögé (két éve a harmadik volt a svájci város), de a többieket tekintve, St. Gallen két éve még csak a nyolcadik volt, míg tavaly már a negyedik. Ezzel együtt Bern például új szereplő a top 10-es listán, Genf pedig a hetedig helyről az ötödikre kúszott fel. Bázel csupán egy helyet „javított" 2016-hoz képest.

Két évvel ezelőtt egyébként a nem svájci városok közül Barcelona a negyedik volt, a spanyol Molina de Segura az ötödik, Eindhoven a hatodik, Dortmund pedig a tízedik.

A svájci látványos eredmények részben annak tudhatók be, hogy az ország tudósai jelentősen együttműködtek az MCDDA-val – hangsúlyozta Joao Matias, a szervezet lisszaboni elemzője.

Emellett szintén sokat számíthat, hogy Svájcban elég magas az egy főre jutó jövedelem, vagyis a vagyonosabb lakosság nagyobb számban juthat hozzá a drága kokainhoz

– tette hozzá Matias.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!