Az erőforrások megőrzésének érdekében a Természetvédelmi Világalap (WWF) együttműködik a Hiltonnal, hogy azonosítsák az élelmiszer-pazarlást és lépéseket tegyenek a megállítására.
A Rockefeller Alapítvány támogatásával, valamint az amerikai hotel és szállodaszövetség segítségével
olyan programot dolgoztak ki, ami a világ minden szállodájában segít csökkenteni a kidobott élelmiszer mennyiségét.
Sok híres szálloda veszi komolyan ezt a feladatot, például a
Hilton célja, hogy 2030-ig felére csökkentse a kidobott élelmiszer mennyiségét,
valamint kampányol a fenntartható utazás és turizmus mellett, továbbá saját élelmiszer-adományozási programon dolgoznak.
A Hilton már eddig is nagy előrelépést tett az ételhulladékok felszámolásában.
Egy kísérleti, tíz hetes projektben az észak- és dél-amerikai szállodák mintegy 2 700 kilogramm megmaradt élelmiszert adományoztak – ez több mint 4 ezer embernek nyújtott segítséget.
Ha minden szálloda hasonló változtatásokat vezetne be, a környezetre gyakorolt pozitív hatások monumentálisak lennének – állítja a Sustainable Brands.
Ugyan a szállodák egyre nagyobb erőfeszítést tesznek a környezetvédelem és a hulladékgazdálkodás tekintetében, még mindig akad egy jelentős probléma: az ügyfelek.
A büfés étkeztetés során a vendégek hajalmosak túl sokat szedni tányérjukra, ezért igen fontos, hogy maguk az ügyfelek is felismerjék, hogy mennyi élelmiszert képesek elfogyasztani.
A Hilton erőfeszítéseinek köszönhetően az élelmiszer-hulladékok csökkentése a világ minden szállodájában normává válhat.