A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Veszélyes terméket hív vissza az IKEA

Ikea
Budapest, 2016. február 7. Az IKEA első magyarországi áruháza a főváros XIV. kerületében, az Örs vezér terén. A multinacionális bútorkereskedelmi hálózat áruháza 1990. március 21-én nyílt meg a Sugár üzletközpont mellett. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Leesés veszélye miatt az IKEA pótalkatrész beszerelése céljából hívja vissza a SUNDVIK pelenkázóasztalt/fiókos szekrényt. A svéd bútoráruház arra kér mindenkit, aki SUNDVIK pelenkázóasztalt vásárolt, hogy rögzítse a lehajtható részt a mellékelt biztonsági zárral. A lakberendezési vállalat arra kéri vásárlóit, hogy amennyiben az alkatrész elveszett, vagy nem a megfelelő helyre került, lépjenek kapcsolatba az IKEA-val, és ingyen kapnak egy új alkatrészt.
Vágólapra másolva!

Az IKEA három olyan esetről is értesült, amikor a SUNDVIK pelenkázóasztal lehajtható része meglazult, és a gyerekek leestek a pelenkázóasztalról.

A közleményben az is olvasható, hogy az említett esetekben a biztonsági zárakat nem az útmutatónak megfelelően használták.

SUNDVIK pelenkázóasztal/fiókos szekrény Forrás: www.ikea.hu

‒ nyilatkozta Emelie Knoester, a gyerekbútor-üzletág vezetője.

Az IKEA azt tapasztalta, hogy a vásárlók többnyire napi rendszerességgel használják összecsukható pelenkázóasztalként a terméket, azonban a biztonságizár-alkatrészt nem használják az útmutatónak megfelelően. A termék rendeltetése, hogy kisgyerekek pelenkáját cseréljék rajta. A bútor másodsorban tárolóként szolgál.

Elővigyázatossági intézkedésként az IKEA bejelenti a termék visszahívását alkatrész pótlásának céljából.

Minden vásárló, aki SUNDVIK pelenkázóasztallal rendelkezik, és elvesztette vagy helytelenül használja a biztonsági reteszt, kérjük, forduljon az IKEA-hoz egy új, ingyenes alkatrészért. A vásárlóknak ebben az esetben nem szükséges bemutatniuk a vásárlást igazoló számlát vagy nyugtát.

Illusztráció Forrás: MTI/Faluldi Imre

A svéd lakberendezési vállalat meggyőződése, hogy rendeltetésszerű, a mellékelt útmutatónak megfelelő használat esetén a termék biztonságos. Az IKEA ugyanakkor elnézést kér a kellemetlenségekért.

További részletek elérhetők a www.ikea.hu weboldalon, vagy az információs vonalon: +36 1 460 31 60

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!