Országon belül tartaná a chipgyártást az Egyesült Államok

intel core i9-10900k cpu processzor gamer gaming
Intel Core i9-10900K
Vágólapra másolva!
A Reuters jelentése szerint több nagy chipgyártóval is tárgyal Washington annak érdekében, hogy az Egyesült Államokban építsenek gyárakat. Az elmúlt években a Trump-kormányzat egyik fő célja a vállalatok visszacsábítása volt, ezt a folyamatot viszont most felgyorsíthatja a járvány is.
Vágólapra másolva!

Az Intel lehet az egyike azon chipgyártóknak, amelyek komoly tárgyalásokat folytatnak egy esetleges amerikai gyár építéséről.

A cég közleménye szerint minden adott ahhoz, hogy az Egyesüt Államokban nyissanak üzemet és szorosan együttműködjenek a kormánnyal mikroelektronikai cikkek gyártásában.

Szintén tárgyal az amerikai kormánya a Taiwan Semiconductor Manufacturinggal, azonban a hírek szerint ők még nem hoztak végleges döntést. A cég szóvivője szerint folyamatosan elemzik a helyzetet, de még nincsenek konkrét tervek, ennek ellenére már több helyszínt is megvizsgáltak.

Illusztráció Forrás: Intel

Az Intel már márciusban arról beszélt, hogy szívesen építenének egy gyárat, ahol a Pentagonnal közösen folyhatnának a fejlesztések, azonban ahogy később írták, a jelenlegi geopolitikai helyzet miatt ezek a tervek csúsztak.

Ez főleg az amerikai-kínai kapcsolatok megromlása és a koronavírus-járvány miatt lehetett.

A Wall Street Journal arról számolt be, hogy az Apple is egyike lehet azon cégeknek, amelyek tárgyalnak az amerikai kormányzattal, míg a Samsung meglévő texasi gyárának bővítését tervezi, amelynek költségeibe a washingtoni kormány is beszállna.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!