A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Eddig több mint 12 ezer szállásadó nyújtott be igényt a Kisfaludy-programra

Vágólapra másolva!
A magyar kormány legsikeresebb turisztikai ernyőprogramja jelent meg június elején a Kisfaludy-programmal, amelynek keretében a kormány a családi és kisvállalkozásokat, a szobakiadó magánszemélyeket támogatja - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint egy hét alatt több mint tizenkétezren nyújtottak be igényt korszerűsítésre és felújításra, a legtöbb pályázó a húsz legnépszerűbb vidéki városból került ki.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet azt írja, eddig több mint 670 vidéki panzió fejlesztése vagy bővítése valósult meg az országban a program pályázatain, amelyek közül egy másik, 55 milliárd forintos keretösszegből további 74, százszobásnál kisebb szálloda is támogatást kapott.

A Kisfaludy-programnak köszönhetően már

az idén nyáron 510 megújult panzió várja a pihenni vágyókat.

A panziófejlesztési programmal összesen mintegy kétezer újonnan létrejött szobával bővítjük a szálláshely-kapacitást az országban, mindemellett 4769 felújított szoba és 2451 új családbarát szolgáltatás fogadja a vendégeket a szezonban - mondta a Magyar Nemzetnek Horváth Péter.

A Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója hozzátette, hogy a 2017-ben indított fejlesztési programra a magyar kormány háromszázmilliárd forintot különített el,

itthon soha nem állt még rendelkezésre ennyi pénz szálláshelyfejlesztésre.


Horváth Péter felidézte: a nagyszabású program egyik utolsó lépeseként a kormány úgy döntött, hogy a turisztikai szektort további 150 milliárd forinttal támogatja. Ehhez kapcsolódik az a jelenleg is nyitott pályázati konstrukció, amelyet hatvanmilliárd forint keretösszeggel a magán- és egyéb kategóriájú szálláshelyek számára hirdettek meg június 4-étől, az igényléseket pedig július 15-ig várják - jelezte a vezérigazgató. Ennek keretében

szobánként egymillió forintot kaphatnak az üzemeltetők korszerűsítésére.


A vezérigazgató kiemelte: a pályázat július 15-i zárása után a nyertesek hamar hozzájutnak az igényelt összegekhez, amelyeket a nyár végéig minden érintetthez eljuttat az állami fejlesztő. Ennek köszönhetően már az idén megújulhat a vidéki szálláspiac színvonala a legkisebb méretű szereplők kínálatában az egész ország területén, hiszen az is feltétele a kiírásnak, hogy legkésőbb 2020. december 31-ig megvalósuljanak a beruházások - húzta alá Horváth Péter.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!