A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

A szokottnál is korábban kezdődhet a karácsonyi vásárlási szezon az Egyesült Államokban

Shopping Vibrant Color Fashion Unrecognizable Person Photography Leggings One Woman Only Young Women Women Females City Life Shopaholic Gift Bag High Heels Paper Bag Christmas Lights Color Image Jeans Young Adult Shopping Buying Holding Carrying Customer
Young woman shopping in the city, legs and hands close up, carrying paper bags.
Vágólapra másolva!
Az amerikai kiskereskedelemben, különösen a nagy áruházláncoknál, a szokottnál is korábban, már október végén elindulhat a karácsonyi szezon - írja a Financial Times.
Vágólapra másolva!

Minden valószínűség szerint már az USA-ban fontos ünnepnek számító halloween előtt felcsendülnek a nagy boltláncokban, bevásárlóközpontokban az ismert karácsonyi slágerek. Ez azt jelenti, hogy a kiskereskedelemben minden korábbinál hamarabb elindul az idei év végi ünnepi szezon.

Ennek lehetnek kedvező, ugyanakkor kedvezőtlen gazdasági hatásai is.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Csondy/

Ha ugyanis a kiskereskedők szándékosan szétnyújták a korai kezdéssel az év végi ünnepekhez kötődő bevásárlások időszakát, minden esély megvan rá, hogy nagyobb bevétellel zárják az ünnepi időszakot, javítva egész éves eredményeiket is.

Ismert, hogy számos országban a kiskereskedelem legfontosabb időszaka az év utolsó 1-2 hónapja, amikor a vállalkozások éves bevételeik jelentős részére szert tesznek.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a nyereség ezzel arányosan nőne is. Az idei ünnepi szezon vélhetően komoly árversenyt hoz magával az amerikai fogyasztói piacokon is, az elnyújtott bevásárlási időszak pedig elsősorban a folyamatos bevételszerzésben segítheti a cégeket, mintsem a kimagasló haszon elérésében.

További kockázatot jelent az, hogy az október végére időzített kiskereskedelmi szezonkezdet miatt, a vásárlók egy része már a november végi hálaadás időszakára elfáradhat a vásárlásban, esetleg kifogyhat pénzéből.

Ez azért különösen fontos, mert az év utolsó hetein belül is a legnagyobb forgalmat december hónap szokta hozni, így lényeges lenne, hogy se a vásárlói kedv ne fogyjon el, se a pénztárcák tartalma ne apadjon el túlságosan az előrehozott idénynyitásban.

Ugyanakkor idén a járvány miatt van egy komoly érv amellett, hogy a szokottnál is korábban induljon a vásárlási őrület. Ez pedig az, hogy a vírus terjedésének visszaszorítása érdekében, a hatóságok vagy konkrét rendelkezések, vagy ajánlások útján szorgalmazzák, hogy kisebb legyen az üzletekben a tömeg. A bevásárlási szezon időbeni széthúzása ezt segítheti elő.

Azt ugyanakkor - jegyzi meg egy, a fogyasztói piacok értékelésével foglalkozó amerikai elemző - senki nem tudja, hogy fogadják majd a vásárlók a korai szezonkezdetet. Egyes álláspontok szerint egyáltalában nem biztos, hogy megnyeri a vásárlók tetszését és érdeklődését, ha már a hálaadás ünnepe előtt karácsonyi díszbe öltöztetett üzletekbe kell betérniük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!