Súlyos tragédiát okozott a tehénriogatós kihívás

tehén
Vágólapra másolva!
Vonat gázolt a napokban egy tehenet Bajorországban, a rendőrség két fiatal lányt keres, akik vélhetően a „kulikitaka-challenge" keretében riasztották meg az állatot. Állattartók már régóta figyelmeztetnek a kihívás őrült és veszélyes voltára, és a TikTok is számos ilyen videót törölt már, de úgy tűnik, még mindig nincs vége.
Vágólapra másolva!

Németországban a tavaly tavaszi nagy lezárások idején kezdtek terjedni az állatriogatós minivideók – elsősorban a TikTok közösségimédia-platformján –, fiatalok "kihívás" formájában arra biztatták egymást, hogy házi- és haszonállatokat ijesszenek meg, és erről videóposztban számoljanak be - írja a Magyarmezőgazdaság.hu. A videók zenei aláfestése a spanyol énekes Toño Rosario Kulikitaka című dala, innen lett a kihívás neve kulikitaka-challenge.

Németországban az állattartók szövetségei hamar reagáltak, és felvilágosító kampányt kezdtek az interneten arról, hogy mennyire veszélyes mind az állatokra, mind a kihívásban részt vevőkre, de még a környéken kirándulókra is ez a viccesnek szánt dolog.

Egyre többen tartják őrültségnek Németországban a tehénriogatós kihívást Forrás: Mabel Amber/Pixabay

A TikTok erre reagálva több száz ilyen témájú videót törölt is időközben, ám úgy tűnik, az őrületnek nincs vége: a legfrissebb hír egy vonat által halálra gázolt tehénről szól.

A német sajtó széles körben beszámolt a Bajorországban történt szerencsétlenségről, és arról, hogy először véletlen balesetnek tűnt, de egy tanúvallomás alapján meglehetősen valószínű, hogy a hírhedt állatriogatós kihívás áll a háttérben.

A rendőrség két fiatal lányt keres a vasútközlekedés veszélyeztetése miatt, az anyagi kár első becslésre 30 ezer euró.

A szakemberek továbbra is figyelmeztetnek mindenkit, hogy óvakodjanak a viccesnek szánt, de valójában veszélyes kihívástól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!