A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hosszú Katinka párja az üzleti életben is az olimpikon társa

HOSSZÚ Katinka
2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok 2021
Tokió, 2021. július 29. Hosszú Katinka a 200 méteres hátúszás előfutamában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 29-én. Hosszú Katinka a 20. helyen fejezte be a szereplését. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Gelencsér Máté beszállt a háromszoros olimpiai aranyérmes úszónő vállalkozásába, így már az üzleti életben is társakká váltak. 
Vágólapra másolva!

Hosszú Katinka és párja, Gelencsér Máté 2019 óta alkotnak egy párt, kapcsolatukat pedig az utóbbi időben új szintre emelték. Már nemcsak a magán-, hanem az üzleti életben is társak, hiszen Hosszú párja üzletrészt vásárolt a bajai kiválóság vállalatában: az Iron Swim Kft. 40 százaléka lett az övé - írta meg a Blikk.

Hosszú Katinka ex férjével, az amerikai Shane Tusuppal is vezetett közös vállalkozást, ám együtt felépített cégük,

az Iron Corporations Kft. a válásukkal gyakorlatilag megszűnt.

Ezek után hozta létre az úszónő az Iron Swim Kft.-t, amely a szintén újonnan alapított, azonos nevű úszóiskolát működteti.

A lap azt írja, hogy az elsősorban úszásoktatással foglalkozó vállalkozás 2020-ban 455 millió forintos árbevételt ért el, az adózott nyereség 313 millió volt.

– árulta el korábban Hosszú Katinka a róla szóló dokumentumfilm készítőinek.

Nem vették ki a profitot

Hosszúhoz egy másik cég, a versenyszervezéssel és a profi sportegyesülettel foglalkozó Iron International is köthető. Ennek a tulajdonosa azonban nem közvetlenül Hosszú, hanem az Iron Swim, és egy ügyvédi iroda által tulajdonolt ciprusi cég, ügyvezetője pedig Hosszú Ádám, a sportoló testvére. A Piac&Profit korábbi cikke szerint a cég első évét 7,32 milliós adózott eredménnyel zárta, amelyet a tulajdonosok a vállalkozásban hagytak - írja a Blikk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!