A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

30 milliárd forintra pályázhatnak a kistelepülések vállalkozásai a Magyar Falu Programban

GYOPÁROS Alpár Ádám
Budapest, 2022. január 3. Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa sajtótájékoztatót tart a Magyar falu program 2022-es pályázatairól Budapesten 2022. január 3-án. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A kormány célja a magyar vidék fejlődésének elősegítése, ezért a legkisebb hazai településeken működő mikrovállalkozások 2022. február 24-től újabb 30 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program keretében.
Vágólapra másolva!

Gyopáros Alpár a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondta:

Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa Forrás: MTI/Balogh Zoltán

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára hangsúlyozta:

A vissza nem térítendő támogatás intenzitása maximum 70 százalék, vagyis minden 100 forint beruházásból legfeljebb 70 forintot átvállal az állam.

A felhívásra beérkező kérelmek egyszerűsített eljárásrend alapján, folyamatos elbírálással kaphatnak támogatást. Az elnyert összeg fele előlegként lehívható.

A megítélt forrás új eszközök, gépek beszerzésére vagy infrastruktúra- és ingatlanberuházás megvalósítására (például üzletek, műhelyek építésére, bővítésére, korszerűsítésére és átalakítására) fordítható. Támogatható tevékenység a gyártási licenc és know-how beszerzés, az információs technológia-fejlesztés is. Emellett a pályázatban részlegesen elszámolható a projekt-előkészítés és -menedzsment, a rezsi és a munkavállalók képzése is. A pályázó vállalkozásoknak minimum egy lezárt, teljes üzleti évvel kell rendelkezniük, és állományi létszámuknak minimum egy főnek kell lennie. A programban a KATA hatálya alá tartozó vállalkozások nem vehetnek részt.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A pályázatokat 2022. február 24. és 2022. március 31. között lehet benyújtani, a rendelkezésre álló forrás függvényében. A felhívás és további részletek a palyazat.gov.hu oldalon, cégre szabottan pedig a www.vali.hu Vállalkozói információs portálon érhetők el, írta az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményében

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!