Szijjártó Péter: Az időszakosan bevezetett szektorális különadók nem érintik a termelő vállalatokat

SZIJJÁRTÓ Péter
Újhartyán, 2022. május 26. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Nissho Hungary Precíziós Kft. gyáravató ünnepségén Újhartyánban 2022. május 26-án. A japán tulajdonosi hátterű vállalat új üzemében optikai fóliákat fognak előállítani az elektromos autóipar számára. A beruházás értéke négymilliárd forint volt, amelyhez az állam 1,4 milliárd forint fejlesztési adókedvezményt nyújtott, így segítve 140 munkahely létrehozását. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
"Az időszakosan bevezetett szektorális különadók semmilyen módon nem érintik a termelést folytató vállalatokat, Magyarország még mindig a legversenyképesebb beruházási környezetet biztosítja Európában" - közölte csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Vágólapra másolva!

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Nissho Hungary Precíziós Kft. újhartyáni gyáravató ünnepségén kiemelte: az ukrajnai háború miatt előálló újabb világgazdasági nehézségek komoly kockázatot jelentenek a fizikai, gazdasági és energetikai biztonság szempontjából is.

- fogalmazott.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Nissho Hungary Precíziós Kft. gyáravató ünnepségén Újhartyánban Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Hozzátette: ennek jegyében születtek meg előző nap a kormány friss döntései a rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozásáról.

Szijjártó Péter ezzel kapcsolatban rámutatott, hogy az időszakosan bevezetett szektorális különadók semmilyen módon nem érintik a termelést folytató vállalatokat.

"Továbbra is Magyarország biztosítja a legversenyképesebb beruházási környezetet, a legalacsonyabb adókat Európában"

- hangsúlyozta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről