A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Nevet változtat egy népszerű légitársaság

sok utasszállító repülő
Outdoor and aerial images on 21 of March of Istanbul Atatürk Airport, IST/LTBA the largest airport in Turkey and the region. An airport that in 2017, 64 million passenger passed. The airport is a hub for Turkish Airlines, Onur Air and AtlasGlobal. (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A török Turkish Airlines légitársaság neve is megváltozik, az ország új nevéhez igazodva a cég ezentúl a Türk Hava Yollari nevet viseli - jelentette be Recep Tayyip Erdogan, Törökország elnöke.
Vágólapra másolva!

A légitársaság új neve változatlanul "török légitársaságot" jelent.

Az átnevezés igazodik Törökország közelmúltban meghozott döntéséhez, miszerint az ország nevét hivatalosan is Türkiyére változtatják.

Légi felvétel a a régió legnagyobb repülőteréről, az isztambuli Atatürk reptérről. A légikikötő a Turkish Airlines, az Onur Air és az AtlasGlobal központja. Forrás: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou

Törökország átnevezését június elején az ENSZ is jóváhagyta.

Az Origo is beszámolt róla korábban, hogy Ankara a névváltoztatással "Törökország nemzetközi tekintélyét" szeretnék növelni.

Egyúttal pedig minél inkább próbálnak elhatárolódni az ország angol nevével kapcsolatos (Turkey) félreértésektől - az angol "turkey" szó ugyanis pulykát jelent.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!