Hihetetlen palotát árulnak Los Angelesben

los angeles, the manor
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban ma már egyre nehezebb eladni a legdrágább ingatlanokat. A luxusingatlanok piacának csúcsán elhelyezkedő házak így gyakran jelentős árengedményekkel kelnek el. Most Los Angelesben került piacra egy elképesztő kastély, ám a 10 millió dolláros árengedmény ellenére is csillagászati összeget kérnek érte.
Vágólapra másolva!

A luxusingatlanok piaca egyre nehezebb helyzetben van az Egyesült Államokban. A Redfin jelentése szerint a szektor tavaly 38 százalékos csökkenést produkált, ám ennek ellenére is voltak olyan szupergazdagok, akik elképesztő árakért vásároltak ingatlanokat. Kim Kardashian, Paul Allen vagy Larry Ellison is bevásárolt a luxuspiacon, utóbbi például 173 millió dollárt költött egy hatalmas floridai birtokra – írja a Dirt.com.

Ezzel együtt a 10 millió dollárnál drágább ingatlanok gyakran hosszú ideig állnak a piacon, az eladók pedig kénytelenek jelentős engedményeket tenni.

Jó példa erre a Los Angeles Holmby Hills negyedében található elképesztő kastély, melynek korábbi árából 10 millió dollárt engedett az eladója. Az ingatlan ára azonban így is csillagászati, az árengedmény után is 155 millió dollárt, vagyis hozzávetőleg 56,73 milliárd forintot kérnek érte.

A város egyik legnagyobb lakóházának számító kúriát 1990-ben építtette a televíziós mogul, Aaron Spelling. Később özvegye, Candy Spelling 2011-ben eladta az ingatlant 85 millió dollárért. Az új tulajdonos a Forma-1-es örökösnő, Petra Ecclestone volt, aki akkor még csak a húszas évei elején járt.
Ecclestone és férje, James Stunt a hírek szerint további 20 millió dollárt költött a ház felújítására. A kastély így a korábbi, visszafogottabb stílus után elnyerte a mai fényűző hangulatát.

Stunt és Ecclestone 2017-ben váltak el, egy évvel azt követően, hogy a Los Angelesi-kastélyt piacra dobták, 200 millió dollárért. Ezt később 160 millióra csökkentették, majd 2019 nyarán jelent meg egy titokzatos vevő, aki végül 120 millió dollárra tudta lealkudni az árat.

Akkoriban ez volt a legmagasabb ár, amelyet valaha egy kaliforniai lakóházért fizettek – a rekordot azóta többször felülmúlták. A mai napig nem tudni, hogy ki volt a vevő, de alig másfél évvel később, 2022 elején már piacra is dobta az ingatlant, 165 millió dollárért.

A saját mozi teremmel és bowling pályával felszerelt ingatlan méretei is elképesztők. A közel kéthektáros telken elterülő kastély lakóterülete 5249 négyzetméter. Összesen 14 hálószoba és 27 fürdőszoba található benne.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!