Az 1920-as évek pompáját idéző luxuslakást dobtak piacra Kaliforniában

Horizontal AERIAL VIEW ECONOMY PORT COMMERCIAL PORT TRANSPORT RIVER AND SEA TRANSPORT
An aerial image taken on October 28, 2021 shows the Palos Verdes Peninsula (L) and cargo container ships (back) waiting in the Pacific Ocean to unload at the Port of Los Angeles and Port of Long Beach as seen above the coast of Palos Verdes, California. - The port of Los Angeles, North America's busiest container terminal, began 24-hour operations October 14, 2021 after the White House intervened to help ease bottlenecks that are choking commerce and pushing up prices. (Photo by Patrick T. FALLON / AFP)
Vágólapra másolva!
A kaliforniai Long Beach egyik nevezetessége a Villa Riviera nevű társasház, melyben luxuslakások egész sora található. Most pedig bárki megveheti az 1920-as évek pompáját idéző egyik ingatlant az épületben.
Vágólapra másolva!

A Tudor-stílusú Villa Riviera nevű társasház az 1929-es megépítése óta a kaliforniai Long Beach egyik nevezetességének számít. A 16 emeletes épületet Richard D. King építész tervezte, akinek a kézjegyét több ikonikus épület is magán viseli Hollywoodban – írja a Dirt.com.

A ház különlegessége, hogy sokáig ez volt Dél-Kalifornia második legmagasabb építménye, ráadásul az 1933-as pusztító földrengést is csak kisebb repedésekkel vészelte át.

A belső tereket azonban az elmúlt évtizedekben jelentősen átalakították, így a házban most eladóvá vált ingatlan igazi különlegesség. Ez a lakás ugyanis megőrizte a 20-as évek pompájának egyes jellegzetességeit.

Az ingatlan lakóterülete közel 149 négyzetméter, ami két, korábban különálló lakásból áll össze. Az ingatlanban egy hálószoba és két fürdőszoba található, de van benne gardróbszoba, egy nappali, egy tágas étkező, valamint a konyha és a mosókonyha mellett néhány kisebb szoba. Ezek irodának és gyerekszobának is kialakíthatók.

Bár a fekete gránit munkalapok és a fényes márványpadló valószínűleg az 1990-es évekből származnak, több korhű elem is megmaradt a régi időkből. Ilyen például a keményfa padló, a díszlécek, a lambéria vagy az acélkeretes szárnyasablakok.

Az épület szolgáltatásai közé tartozik a napozóterasz használata, ahonnan akadálytalan kilátás nyílik az óceánra, és ahol több grillező is megtalálható. A lakó emellett használhatja az épület konyhával ellátott báltermét, és még egy vendéglakosztályt is igénybe vehet.

A lakás meghirdetett listaára 899 ezer dollár, vagyis közel 330 millió forint, azonban a rezsi és az egyéb díjak együtt havi 1647 dollárt (kb. 602 ezer forint) tesznek ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!