Kiderült, hogy melyik országot gondolják a magyarok a legesélyesebbnek az Eb-n

Vágólapra másolva!
Tízből hat magyar férfi nézi majd a hamarosan kezdődő Európa-bajnokság mérkőzéseit, és sokan tervezik azt is, hogy fogadnak a meccsek eredményeire - többek között ez is kiderül a Szerencsejáték Zrt. friss kutatási eredményeiből.
Vágólapra másolva!

Hamarosan indul a labdarúgó Európa-bajnokság, melyet a párizsi olimpia követ majd, a sort pedig a Paralimpia zárja. Ezeket a kiemelt eseményeket már nem csak a rendszeres sportfogadók, hanem azok is figyelemmel kísérik, akik év közben nem, vagy csak részben követik a sportvilág történéseit. 

Az érdeklődés láthatóan fokozódik, amikor van kinek szurkolni, idén, például a mi esetünkben a magyar válogatott sikeres Eb-mérkőzéseiért

– írja közleményében a Szerencsejáték Zrt. 

A vállalat nemrég végzett reprezentatív kutatása alapján a labdarúgó Európa-bajnokság eseményeit a megkérdezett felnőttek mintegy 46 százaléka fogja figyelemmel kísérni, a férfiak körében arányában jóval nagyobb az érdeklődés: 60 százalékuk nyilatkozott arról, hogy nézni fogja a mérkőzéseket. 

– emeli ki a vállalat közleményében. 

Hamarosan kezdődik az Európa-bajnokság, a Szerencsejáték Zrt. felmérése szerint sok magyar követni fogja a mérkőzéseket, és fogadásokat is kötnek majd azokra
Hamarosan kezdődik az Európa-bajnokság, a Szerencsejáték Zrt. felmérése szerint sok magyar követni fogja a mérkőzéseket, és fogadásokat is kötnek majd azokra
Fotó: Szerencsejáték Zrt.

A hazai focirajongók izgalmas azért is felfokozott, mert a magyar csapat is játszik a labdarúgó Európa-bajnokság meccsein. A találgatások már most megindultak arról, hogy a magyar válogatott hány pontot szerez majd a csoportjában. 

A válaszadók egyharmada (relatív többsége) szerint a magyar válogatott 3-4 pontot fog szerezni a csoportmérkőzések során. A kutatási adatokból az is kiderült, hogy a megkérdezettek csupán 4 százaléka válaszolta azt, hogy a magyar válogatott pont nélkül fogja zárni a csoportmeccseket. A válaszadók 60 százaléka úgy gondolja, hogy a magyar válogatott tovább fog jutni a csoportkörből, akik pedig így vélekednek relatív többségben (29 százalék) arra tippelnek, hogy a nyolcaddöntőig jut a nemzeti csapat. 

A legnagyobb arányban Szoboszlai Dominikot várják a leginkább gólerős magyar játékosnak,  a válaszadók fele nyilatkozott így. Őt Varga Barnabás, majd Sallai Roland követi. 

A felmérés szerint a válaszadók ötöde gondolja úgy, hogy 

Spanyolország a leginkább esélyes arra, hogy megnyerje a labdarúgó Európa-bajnokságot.

A spanyol válogatottat szorosan követi Németország és Franciaország ebben a sorban. Az Európa-bajnokság legjobb játékosának egyáltalán nem meglepő módon Cristiano Ronaldót és Szoboszlai Dominikot jelölték meg a válaszadók (28 százalék illetve 26 százalék). 

A kutatás adatai szerint az EB esélyes gólkirályának legnagyobb arányban, a válaszadók 44 százaléka a Cristiano Ronaldót nevezték meg, őt Kylian Mbappé követi (27 százalék). 

Aki az izgalmakat tovább szeretné fokozni, az a Szabadság téren felállított Tippmix Mol Belvárosi Foci Mozi helyszínen is követheti az eseményeket. Az idelátogató több ezer szurkolót két, egyenként 45 négyzetméteres óriás kivetítő várja. Az ingyenes rendezvényre kilátogatók a meccshangulat mellett számos gasztronómiai különlegességgel is találkozhatnak. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről