A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szomorú döntést jelentett be az Aldi, vége a kényelmes vásárlásnak

Vágólapra másolva!
Augusztus 18-án lesz utoljára elérhető a brit Aldi "click-and-collect" szolgáltatása, amivel be sem kellett mennünk a boltba ahhoz, hogy bevásároljunk.
Vágólapra másolva!

Négy évvel indulása után a brit Aldi megszünteti egyik kényelmi szolgáltatását. A "click-and-collect" egyfajta autós vásárlást tett lehetővé 4,99 font, azaz jelenleg nagyjából 2.300 forint ellenében. A szolgáltatás lényege az, hogy a vásárlók online leadott rendeléseit a kiválasztott üzlet egyik dolgozója összekészítette számukra, majd adott időpontban kivitte az árucikkeket az áruház parkolójába, ahol a vevőnek csak át kellett azt vennie.

A The Grocer információi szerint 2021-ben az Aldi több mint 200 brit üzletében biztosította ezt a lehetőséget vásárlóinak.

Ennek a kényelmi szolgáltatásnak azonban most vége, a vásárlók utoljára augusztus 18-án vehetik azt igénybe.

A vállalatnál nem nyilatkoztak arról, milyen sikere volt a vásárlóknál a szolgáltatásának, hányan vették igénybe az egyes áruházakban. A kivezetés okairól annyit közöltek, hogy a nagyjából négy éven át tartó kísérleti időszak végére értek ezzel. A megszüntetéssel felszabaduló kapacitást és időt a dolgozók az üzletben zajló folyamatok hatékonyabb ellátására, valamint az üzlettérben a vásárlók magasabb szintű kiszolgálására fordíthatják majd a cég szándéka szerint.

aldi, brit
Négy éve bevezetett szolgáltatást szüntet meg a brit Aldi (illusztráció)
Fotó: Pixabay

A Retail Gazette szerint a vállalat szóvivője azt közölte: az Aldi elsődleges célja, hogy minél magasabb minőségű, a versenytársak áraihoz képest olcsóbban kínált termékekkel szolgálják ki vásárlóikat. A click-and-collect kivezetése szerinte ebbe az irányba tett újabb lépés a vállalat részéről.

Tavaly a brit Aldi már kivezetett egy hasonló kényelmi szolgáltatást, nevezetesen az alkoholos termékek házhoz szállítását, amit még 2015-ben indítottak el. 2022-ben pedig a Deliveroo-val korábban kötött kiszállítási partnerségnek vetettek véget.

Ahogy az Origo korábban arról beszámolt, hogy német hátterű diszkontláncok, a Lidl és az Aldi, komoly erősödést mutattak a brit kiskereskedelmi piacon az elmúlt években. A terjeszkedő diszkontláncokkal már a hagyományos angol élelmiszerjellegű kiskereskedelmi láncoknak, így a Tescónak is számolnia kell. Legutóbb a brit Aldi a lakossághoz fordult azzal kapcsolatban, hogy pontosabb képet alkossanak arról, hol lenne érdemes új boltokat nyitniuk.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!