Kiszállt az egyik jól menő budapesti étterme mögül is Vajna Tímea

Vágólapra másolva!
Ma már Palácsik-Ráthonyi Tímea Instagram oldalából kiderült, hogy Andy Vajna özvegye az összes magyar cégének érdekeltségéből kiszállt, és a jövőjét új férjével Amerikában képzeli el.
Vágólapra másolva!

Magyarországon, Vajna Tímea néven ismert egykori üzletasszony hazai céges karrierje úgy tűik véget ért. Ugyanis Instagram bemutatkozásából kierül, már csak a Nobu Budapest volt tulajdonosa.

A Nobu Budapest a nemzetközileg ismert luxusétterem-franchise hazai üzlete, amely a Kempinski Hotel oldalában az Erzsébet-téren működik, egyik tulajdonosa a Buno Kft. A Bunonak pedig 51 százalékos többségi tulajdonosa az AV Investments Kft., ami Andy Vajna özvegyének egyik utolsó cége volt. 

A Buno Kft. a tavalyi évben 1,49 miliárd forintos árbevételt jelenette Palácsik-Ráthonyi Tímea számára. Ez az összeg megegyezik a 2022-es adatokkal, viszont a bevételből 102,8 millió forintot adózott a cég, ami a profitot tekintve hatalmas visszaesés 2022-höz képest. 

A Buno Kft. korábban rendszeresen fizetett osztalékot, azonban ez 2023-ban nem így történt, ugyanis a bevételt jelentő 102,8 milliárd forintot az eredménytartalékba helyezték. 

Évek óta lehetett olyan híreket hallani, hogy Andy Vajna özvegye szabadulni szeretne minden magyarországi érdekeltségétől, mivel az Egyesült Államokban kezdett új életet, újdonsült férjével Ráthonyi Zoltánnal, akihez tavaly ment feleségül. Vajna Tímea úgy tűnik a jövőjét is az USA-ban tervezi, mivel már az Amerikai állampolgárságot is megszerezte. 

Az, hogy a Nobu üzemeltetője is elhagyta a céget, bizonyítja, hogy valami tényleg véget ért: az AV Investments Kft., ami közel tíz évig működött, idén májusban végelszámolás alá kerül. Ez a folyamat jelene is tart. 

A Nobu új tulajdonosa

Mivel Rátonyi Zoltán és felesége is kiszállt a cégből, új tulajdonos érkezett. A céginformációs adatbázis szerint a a Bárány Invest Kft., Bárány László családja vette át a cég vezetését.

A Bárány család érdekeltségei közé tartozik a Master Good baromfifeldolgozó is, amivel az idei listán a 23. leggazdagabb magyar közé juttatta Bárány Lászlót, a 89,7 milliárd vagyonával együtt. 

Bárány László fiai, László és Péter is aktívan részt vesznek apjuk cégeiben, így a Nobu üzemeltetőjét átvevő cégben is vezető tisztségben fognak dolgozni, apjuk mellett. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!