Megszólalt a népszerű boltlánc: 20 ezer dolgozóra van szükségük

Vágólapra másolva!
Összesen 20 ezer szezonális munkavállalóra számít az egyik legnagyobb brit élelmiszerjellegű kiskereskedelmi lánc, a Sainsbury's a hamarosan kezdődő ünnepi időszakra készülve.
Vágólapra másolva!

Toborzásba kezdett az egyik legnagyobb brit kiskereskedelmi lánc, a Sainsbury’s: több ezer munkavállalót várnak az egész Egyesült Királyságban működő hálózatukba, kifejezetten a közeledő ünnepi szezonra, mely egészen az új év kezdetéig tart.

Órabéres munkavállalókat keres a Sainsbury's a közelgő ünnepi szezon miatt (illusztráció)
Órabéres munkavállalókat keres a Sainsbury's a közelgő ünnepi szezon miatt (illusztráció)
Fotó: Unsplash / Haoran Wang / Unsplash / Haoran Wang

A bolthálózat összesen 18 ezer munkatársat vár a következő hónapokra üzleteikbe. Továbbá mintegy 2 ezer dolgozót keresnek az Argoshoz is. Az Argos egy jelentős brit kiskereskedő, mely rendelésre árusít termékeket, kínálatában több tízezer árucikk található meg. A vállalatot 2016-ban felvásárolta a Sainsbury's, azóta a katalógusból illetve online rendelt termékeket a Sainsbury's üzleteiben működő kijelölt átvevőpontokon is átvehetik a vásárlók. Az Argos márka alá elsősorban ezekre a helyekre, valamint a raktárakba, illetve a kiszállításokhoz kapcsolódó munkakörökbe keresnek órabéres munkavállalókat.

A vállalat közlése szerint a sikeres pályázóknak három héttől három hónapon át tartó, határozott időtartamú szerződést kínálnak.

A Sainsbury's egyik vezetője a Retail Gazette szerint azt is hozzátette ajánlatukhoz, hogy az ünnepi szezonban való munkavégzés remek lehetőség a munkavállalóknak, hogy tapasztalatokat szerezzenek, új embereket ismerjenek meg, valamint arra, hogy a munkavégzéshez szükséges készségeiket fejlesszék.

Az év végi ünnepi időszak minden évben a kiskereskedelem legfontosabb heteit jelenti, számos vállalkozásnak az év utolsó 2-3 hónapjában keletkezik egész éves bevételeinek jelentős része. 

Megszokott, hogy erre az időszakra készülve a nagyobb és a kisebb vállalatok is szezonális munkavállalókkal erősítenek.

Néha olyan létszámban keresnek munkaerőt, ami Magyarországon szokatlan lehet, de például a világ legnagyobb fogyasztói piacának számító Egyesült Államokban nem rendkívüli.

retail, önkiszolgáló kassza, illusztráció
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2019 frantic00

Miként arról nemrég beszámoltunk, így tesz az Amazon is

A világ legnagyobb kiskereskedelmi vállalata 250 ezer szezonális dolgozót vár a hamarosan kezdődő vásárlási szezonra.

A cég egyelőre az Egyesült Államokban működő telephelyire toboroz, de nem lenne meglepő, ha Európában is bővítenék a létszámot. 

Az amerikai Amazon mellett más kereskedők is készülnek a szezonra. A jelentős piaci szereplőnek számító, fizikai boltlánccal rendelkező Target 100 ezer alkalmai munkavállalóval számol, akikre főként a beszállítói láncban, valamint az áruházakban van szükség. Az amerikai Aldi pedig 13 ezer dolgozót keres, főleg a boltjaiba és raktáraiba.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!