Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Életveszélyes manővert hajtott végre a Wizz Air pilótája Madeirán - videó

Wizz Air, Wizzair
Vágólapra másolva!
Az erős szél miatt a Wizz Air egyik gépe kénytelen volt megszakítani landolását Madeira repülőterén, ez pedig egy látványos átstartolást eredményezett. Ennek lényege, hogy a pilóta megszakítja a landolást, gázt ad, és a levegőbe visszaemelkedve megfordul a géppel.
Vágólapra másolva!

Látványos felvételt tett közzé a Madeira Airport Spotting oldala, amely arra szakosodott, hogy Madeira repülőterén történt különlegességeket kap lencsevégre. A mostani felvételen egy olyan Wizz Air-járat látható, amely megpróbál landolni a kifutón, de feltételezhetően a szél miatt átstartolást kell végrehajtania. 

A felvételen jól látszik, ahogy a Wizz Air Airbus A321NX repülőgépe megpróbál óvatosan landolni, majd a gép hirtelen billegni kezd, a pilóta pedig gázt ad, és megkezdődik az átstartolás. Ilyen helyzetekben fontos a pilóta reakcióideje, ha pedig jónak látja az átstartolást, akkor minden joga megvan hozzá - írja a Világgazdaság.

Az átstartolás önmagában nem jelent veszélyhelyzetet, inkább annak a megelőzése.

Az említett videó a Mandiner oldalán megtekinthető. A Madeira Airport Spotting oldalát böngészve hamar kiderül, hogy a madeirai repülőtéren nem meglepő az ilyen látvány, ugyanis több szél okozta átstartolásos videó is található.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről