A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szeles, csapadékos napok jönnek, csökken a hőérzet - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
A következő napokban megnő a csapadékintenzitás, valamint erős, helyenként viharos szelek kialakulására lehet számítani.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Vasárnap gyenge hidegfronti hatás várható, amely a görcsös panaszokat erősítheti fel. Az utakon erős oldalszélre, nedves útszakaszokra és a hidegfronti hatás miatt megnövekvő reakcióidőre érdemes odafigyelni. A napok óta magas páratartalmat az erős szelek csökkentik, hűtő hatásuk átmenetileg frissítő lehet, azonban a nap végére nyugtalanságot eredményezhet.

Hétfőn kettősfronti hatás terheli szervezetünket, szinte egész nap borult lesz az ég, mely a hangulatunkra is rányomja majd a bélyegét. Ehhez társulhatnak még a testi panaszok is, a fáradtság, levertség, vagy a melegfrontra érzékenyeknél az idegesség, gyulladásos jellegű tünetek. Az erős szél helyenként viharossá fokozódhat, a szélérzékenyek, fejfájósok hétfőn különösen megterhelő napnak néznek elébe.

Kedden szintén kettősfronti hatás várható. Mind a hideg-, mind a melegfront érzékenyek tapasztalhatnak időjárás okozta panaszokat. A többnyire erős légmozgásban időnként viharossá fokozódhat a szél, ami a csapadékkal együtt kifejezetten lehangoló, rossz időt eredményez, csökkenő hőérzettel kell számolni.

A levegő porszintje és a légszennyezettség alacsony marad. A héten a kőrisfa, a tölgyfa és a pázsitfűfélék pollenszórása lesz magas, de a csapadéknak köszönhetően a levegőben a pollenkoncentráció számottevően nem változik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!