A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Változékony, egyre fülledtebb idő - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Változékony, egyre fülledtebb időjárás várható a következő napokban. A frontok megközelítik a Kárpát-medence térségét, ezért a frontra érzékenyek panaszaik erősödését tapasztalhatják.  
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Hétfőn is marad a változékony idő, elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A délelőtti órákban gyenge melegfront i hatás érezhető, ami aluszékonyságot, tompultságot okozhat. Az erősen front érzékenyeknél komolyabb tünetek is megjelenhetnek, fejfájás, szédülés, akár szívtáji panaszok. A szívbetegek ne terheljék magukat, figyeljenek a magnézium és kálium megfelelő pótlására. A cukorbetegek vércukor emelkedése is gyakori ilyenkor, nekik ajánlott a diétájuk szigorúbb betartása. Csúszós utak, és erős oldalszél miatt a közlekedésben is fokozott figyelem szükséges, a kialakuló zivatarokban ingerültség türelmetlenség jelentkezhet, a hosszú hétvégéről hazafelé tartók a megnövekedett forgalomban legyenek körültekintőbbek, óvatosak.

Kedden észak felől egy hidegfront érkezik, így ennek hatásait először ebben az országrészben élők érzik meg. A hidegfront érzékenyek fejfájásra panaszkodhatnak. A hőmérséklet néhány fokkal visszaesik, és sok helyen eshet az eső. Zivatarok kialakulására is több helyen lehet számítani, de előfordulhat felhőszakadás jégesővel is. A görcsös panaszok erősödésére kell számítani, a kismamák figyeljenek magukra jobban, ma ne terheljék magukat. Az epe- veseproblémákkal küzdők is számíthatnak a panaszaik erősödésére. A zivataros helyen élő asztmások, epilepsziások a vihar alatt és után tartózkodjanak zárt helyen, mert ilyenkor a rohamok kialakulása gyakrabban fordul elő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!