A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Fülledt, meleg idő okozhat nehézlégzést - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Tovább folytatódik a kánikula, az elkövetkező  legalabb négy napon a napi középhőmérséklet az országban több helyen meghaladja a 25°C-ot, ami megfelel a másodfokú hőségriasztás kritériumának. A tartós meleg elviselését a magas páratartalom nehezíti meg, a fülledt idő főleg a szívbetegek szervezetére lesz rossz hatással.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Hétfőn tovább folytatódik a kánikula, országszerte 30 fok fölött tetőzik a hőmérséklet. Egy átlagos hétfőhöz képest ez igen nehéz napnak ígérkezik, ugyanis a munkanap miatt nő a már eleve fokozott stressz, nőnek a koncentrációs problémák. Legyünk óvatosabbak az utakon! Az idősebbek próbálják a napi bevásárlást a szokottnál korábbi órákban, akár reggel elintézni, mert a kánikulában fokozódnak a keringési problémák. Folyamatosan nő a hőmérséklet emelkedésével a fülledtség érzése is, a délelőtti és a kora délutáni órákban a krónikus betegségben szenvedőknek hűvös helyen tartózkodás, és fokozott folyadékbevitel ajánlott.

A levegő porszintje közepes, a légszennyezettség mértéke országszerte alacsony, de mindkettő kissé növekszik a következő napokban. A pollenkoncentráció egyre növekszik, országszerte a gombák és a pázsitfűfélék okozhatnak panaszokat az allergiásoknak.

Kedden ismét 30 fok fölött tetőzik a hőmérséklet, és marad a fülledtség is. Jó ideje nincs markáns fronthatás, de ekkor hidegfront érinti a Kárpát-medencét, igaz ez nem okoz változást időjárásunkban. A front inkább záporok, zivatarok kialakulásával érezteti hatását. A hidegfronti hatás csak fokozhatja a tartós melegben kimerült szervezetünk tompaságát, koncentrációs problémákkal, álmossággal kell számolni. A kánikulára érzékenyeknek a következő napok sem hoznak majd sokkal elviselhetőbb időjárást. Nekik a csökkentett terhelés, a folyadékbevitel növelése különösen fontos. Kerüljék a megterhelő ételek fogyasztását!

Szerdán számottevő fronthatás nem érvényesül, továbbra is marad a 30 fok feletti maximumérték. Hajnalban egyre kevéséb frissül fel a levegő, így egyre nehezebben viselhetjük a hőséget. A következő napokban figyeljünk jobban az ásványi anyag pótlásra is!
_________________________________________________________________________
Küldd be fotóidat a foto@ozonenetwork.hu-ra! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!