A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Frontmentes lesz a vasárnap - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Holnap az ország nagy részén többórás napsütés várható, csak északon számíthatunk csapadékra. A frontérzékenyek mindenképp használják ki a szép időt, sétáljanak, sportoljanak a szabadban. A jövő héten ismét változékonyabb idő fogja terhelni szervezetünket.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Vasárnap fronthatás nem várható, csak északkeleten alakulhatnak ki záporok. A hőmérséklet sokfelé meghaladja a 20 fokot. Használjuk ki a kellemes időt, tervezzünk szabadtéri programokat! A szénanáthások válasszanak hegyvidéki területeket kirándulásuk célpontjául.

A szálló por szintje és a légszennyezettség mértéke alacsony, és a következő napokban alig fog változni. Az időjárás kedvez viszont az igen agresszív allergén virágporral rendelkező üröm és parlagfű pollenszórásának. Országszerte fokozódhatnak a szénanáthás panaszok.

Hétfőn gyenge hidegfronti hatás várható. Nyugatról fokozatosan beborul az ég, de keleten még a napsütésé lesz a főszerep. Görcsös ízületi fájdalmakat, reumás panaszokat, fejfájást tapasztalhatunk. A szívbetegek vérnyomása leeshet. A frontérzékenyeknek nehezen indul a hét, de a hatásokra már előző nap is fel lehet készülni: vasárnap menjünk ki a napfényre, fogyasszunk könnyű fogásokat, és este feküdjünk le időben, így könnyebb lesz elviselni a hétfői időjárás-változást.

Kedden gyenge melegfronti hatás várható. Bár sok lesz a napsütés, a magasban beáramló meleg levegő sokakat tompává, fáradékonnyá tehet. Az utakon nem árt az óvatosság, a megnövekvő reakcióidő miatt érdemes nagyobb követési távolságot tartani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!