A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Frontmentes idő lesz pénteken - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Pénteken fronthatás nem várható, és az erős szél is alábbhagy. Szombaton ismét változékonyabbra fordul az idő, kettős fronthatás terheli majd szervezetünket.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Pénteken nem várható fronthatás, az évszaknak megfelelő lesz az idő. A légmozgás is tovább mérséklődik, így az időjárás élettanilag kedvező hatású lesz. Sportoláshoz, szabadtéri programok szervezéséhez ideálisak lesznek a körülmények, bár az erdőkben sáros talajjal találkozhatunk. A nap folyamán csak északon és a nyugati határszél mentén számíthatunk egy-egy záporra.

A szálló por szintje és a légszennyezettség mértéke alacsony, de a következő napokban kissé emelkedni fog. A pollenallergiások tünetei is egyre fokozódhatnak, a szeles idő miatt igen magas a parlagfű és az üröm virágporának mennyisége a levegőben, főként a Tiszántúlon.

Szombaton ismét változékonyabbra fordul az időjárás, kettősség fogja jellemezni az országot. Keleten még napos, egyre melegedő idő várható, nyugaton azonban már beborul, és csapadékra is kell számítani. Keleten melegfronti, nyugaton hidegfronti hatásra számíthatunk. Az érzékenyek fejfájással, fáradtsággal, vagy épp nyugtalansággal, idegességgel küzdhetnek. Nő a reakcióidő, ezért az utakon a megnövekedett hétvégi forgalomban vezessünk óvatosabban!

Vasárnap ismét frontmentes nap következik, már csak északkeleten alakulhatnak ki záporok. A hőmérséklet sokfelé meghaladja a 20 fokot. Használjuk ki a kellemes időt, tervezzünk szabadtéri programokat!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!