A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Mínusz 25 fokos fagy is lesz éjszaka

Vágólapra másolva!
A legnagyobb hidegre Dél-Magyarországon kell számítani. Csütörtökön legjobb esetben mínusz 6 fok lesz napközben. A fagyos, extrém hideg időjárást továbbra is egy óriási anticiklon peremén áramló levegő okozza.
Vágólapra másolva!

Csütörtökre virradóan az éjszaka első felében lesz a legkeményebb a fagy. A déli megyékben legjobb esetben -17 fokig, de sok helyen -20 Celsius-fok alá, néhol -25 fokig süllyed a hőmérséklet. Erre elsősorban Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyében kell számítani (lásd a hőrmérsékleti előrejelző térképet a cikk végén).

Az extrém hideg miatt a három megyére, továbbá Somogyra, Csongrád és Békés megyére narancs figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Éjjel másutt sem lesz sokkal melegebb: mindenütt -15 fok alatti hőmérsékletek várhatók - az északi országrész kivételével, ahol -10, -16 fok lesz a minimumhőmérséklet. Csütörtökön délelőtt eleinte fátyolfelhős lesz az ég, és több-kevesebb napsütés is lesz.

Délután megvastagszik a felhőzet. Elszórt havazásra főként a Dunántúl nyugati részén és északkeleten lehet számítani, ám a friss hó vastagsága a hólepel és a 2 centiméter között várható. Délután és este gyenge hóátfúvás is kialakulhat nyugaton.

Néhol megerősödik az északi szél a Nyugat-Dunántúlon, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -6, -11 fok között várható; északnyugaton lehet ennél enyhébb idő.

Marad az anticiklon, marad a fagy

Továbbra is nagy kiterjedésű anticiklon helyezkedik el az Urál-hegységtől az Ibériai-félszigetig. A leszálló légmozgások hatására általában kevesebb a felhő, havazás, hózápor csak néhol fordul elő. A magasnyomás területén továbbra is hideg van: Európa nagy részén -5 fok alatt marad a csúcshőmérséklet, Skandináviában helyenként -25, -30 fokot is mérnek.

Ciklonok miatt változékony az idő a Földközi-tenger medencéjében és Izlandon. Sok a felhő, több helyen esik az eső. A Balkán-félszigeten havazik, az erős szél hatására néhol hófúvás is kialakul. A mediterrán térségben és az Atlanti-óceán partvidékén enyhe az idő, a legmagasabb hőmérséklet többnyire 6 és 13 fok között változik.

Forrás: OMSZ
A sötétkék területen lesz a legnagyobb hideg február 9-én hajnalban - kattintson további adatokért!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!