Csak délen lesz napsütés

Vágólapra másolva!
Sok esőt hoz a Dunántúlra az érkező hidegfront, kedd reggel is lesz még egy kis csapadék. A felemás időt az okozza, hogy fokozatosan a Kárpát-medence fölé tolódik el a hullámzó frontrendszer nyugat felől.
Vágólapra másolva!

A Tiszántúlon és a déli, délkeleti országrészben főként fátyolfelhők szűrik a napsütést. Másutt nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé lesz eső, záporeső. A legtöbb csapadékra a Nyugat-Dunántúlon lehet számítani: területi átlagban 20 milliméter vagy még több eső lehet.

Az északira forduló szél olykor megélénkül a Nyugat-Dunántúlon. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északi felén 9, 14, déli felén 14, 18 Celsius-fok között várható. Késő estére 7, 12 fok közé hűl le a levegő.

A felemás időt az okozza, hogy fokozatosan a Kárpát-medence fölé tolódik el az az észak-déli, hullámzó frontrendszer, ami Skandináviától Nyugat-Európán át a Földközi-tenger középső részéig húzódik.

Emiatt hétfőn még a melegfontokkal járó tüneteket tapasztalhatják azok, akik érzékenyek a légköri változásokra. Hidegfronti hatásra hétfő estétől kell számítani - a Dunántúlon élők érezhetik meg leghamarabb. A levertségnek, fejfájásnak, migrénnek időjárási okai is lehetnek, alvási zavarok is előfordulhatnak. A megszokottnál hosszabb lesz a reakcióidő.

Kedden éjszaka, reggel helyenként párás lesz a levegő. Kisebb eső még előfordulhat. Nagyrészt erősen felhős lesz az ég. Tartósabban délutántól szakadozik fel a felhőzet. Többnyire mérsékelt lesz az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 15 fok között alakul.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről