A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Még egy napig lesz ragyogó napsütés

Vágólapra másolva!
Egyedül a megerősödő déli szél lehet kellemetlen a Kisalföldön. Szerdától borongós idő következik, de erősödik a nappali felmelegedés, a legmelegebb tájakon 17 Celsius-fok lesz délutánonként.
Vágólapra másolva!

Egyre enyhébb, továbbra is száraz levegő érkezik dél felől a Kárpát-medencébe, és egyre melegebb lesz délutánonként. Emiatt kedden derült, felhőtlen idő lesz Magyarországon, csapadékra nem kell számítani.

Kora délután 9, 13 Celsius-fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. A délkeleti, déli szél napközben megélénkül, a Kisalföldön megerősödik. Késő estére 0, +7 Celsius-fok közé hűl le a levegő. (Részletes hőmérsékleti térképünket itt találja.)

Szerdán viszont megnövekszik, majd meg is vastagszik a fátyolfelhőzet délnyugat felől, de estig még nem esik az eső. Megélénkül, északnyugaton megerősödik a déli, délkeleti szél. A hajnali -2, +3 után 12, 17 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Magasnyomás biztosítja a tavaszi időt

A csendes időt az okozza, hogy Közép- és Nyugat-Európa fölött nagy méretű anticiklon helyezkedik el. A magasnyomás területén általában kevés a felhő, napos az idő, helyenként azonban a hajnali órákban párás a levegő, foltokban köd képződik. Számottevő csapadék sehol sem fordul elő.

Időjárási front továbbra sem éri el az országot, markáns fronthatás nem várható. A magasban kezdődő melegedés miatt azonban kedden a gyenge melegfrontokkal együtt járó tünetek jelentkezhetnek azoknál, akik érzékenyek az időjárás-változásra. Náluk fejfájást, levertséget, fáradékonyságot, szédülést okozhatnak a légköri változások. A reakcióidő is hosszabb lesz a megszokottnál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!