A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Eladják a romos budai kórházakat

Vágólapra másolva!
Nyolc-tíz milliárd forint bevételhez juthat még 2006-ban az egészségügy budapesti ingatlanok eladásából. A korábban kórházként, szanatóriumként, nővérszállóként szolgáló épületek olyan budai telkeken állnak, amelyek felcsigázhatják az ingatlanbefektetők érdeklődését.
Vágólapra másolva!

Körülbelül fél tucat egészségügyi épületet - köztük az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet Völgy utcai volt kórházát, a Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézet Béla király úton lévő volt kórházát és nővérszállóját, a XII. kerületi Eötvös utcában lévő tüdőszanatóriumot és a Mátyás király úton lévő ingatlant értékesítheti még az idén a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) - mondta el a Népszabadságnak Bardóczy Árpád, a KVI főosztályvezetője. Az ingatlanok eladására már eddig is több kísérletet tett a vagyonkezelő, most azonban nagyobb a piaci érdeklődés.

A felkínált ingatlanok egyedi vételnek számítanak, hiszen az ingatlanpiac legdrágább budai részein állnak, ahol ekkora területeket már csak ritkán lehet vásárolni. A kérdés az, hogy mit tud kezdeni a leendő vevő az ingatlanon álló épületekkel, mennyiért tudja például átalakítani azokat más célra. A budai Kinizsi laktanya nemrégiben megvalósult eladása megmutatta, hogy az értékes telek miatt akár romhalmazokért is hajlandóak több milliárd forintot fizetni a befektetők. A most felkínált épületek azonban távolról sem romosak, bár néhány esetben a reménybeli vevőnek alighanem még így is a teljes vagy részleges bontás érné meg a legjobban.

Az értékesítés után várhatóan nyolc-tíz milliárd forint bevételhez juthat az egészségügyi tárca. Az egészségügy korábbi ingatlaneladásaiból tavaly mintegy 3,5 milliárd forintot kapott a szaktárca, az összeget a sürgősségi ellátás fejlesztésére költötték. A pénzből altatógépek cseréjét, új mentőautók vásárlását és sürgősségi leszállóhelyek építését finanszírozzák.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!