Soproni Aranytó épül milliárdokból

Vágólapra másolva!
Sopron történetének legnagyobb, 120 milliárdos beruházása valósulhat meg a jövőben. A városhoz közel, a bécsi út mentén kialakítandó mesterséges tó köré számtalan ingatlant építenének fel. Az önkormányzat kisebb módosításokkal támogatja az ügyet, kérdés hogy mit szólnak a területet birtokló magánszemélyek - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Az Aranytó program az osztrák határtól alig néhány kilométerre valósulna meg egy 90 hektáros területen. Az összesen 250 ezer négyzetméter beépítendő földre első körben ötcsillagos wellness-szállodákat, kaszinót, bevásárló-, rekreációs- és 1200 fős konferenciaközpontot, sportpályákat és éttermeket terveztek. A második építési hullámban luxusvillát, golf- és korcsolyapályát, strandot és további szállodákat építenének.

A Polar International és a Businesspark Sopron Zrt. alkotta konzorcium mind saját erőt, mind hiteleket felhasználna a projekt finanszírozásához. A beruházók már korábban bemutatták és apró módosításokkal elfogadtatták a terveket a helyi önkormányzattal, így nekiláthattak a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésének.

Még nem lehet tudni, hogy mikor kezdődnek el az építkezések, ráadásul a területet birtokló magánszemélyekkel folytatandó tárgyalások is lassíthatják a folyamatot. Korábban többen is próbálkoztak a frekventált terület hasznosításával, sikertelenül - írja a Napi Gazdaság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!