A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Katyusákkal és aknavetőkkel támadták a kurdokat az irakiak

Vágólapra másolva!
Észak-Irak kurdok ellenőrizte területére legalább negyven katyusa hullott szerda éjjel, illetve több aknavetőből leadott lövés is érte a Csamcsamal környéki kurd állásokat csütörtök délelőtt. A kurdok szerint az irakiak így próbálják megakadályozni, hogy innen is támadás érje őket.
Vágólapra másolva!
Megtámadták Irakot - Szaddám a célpont/nagyvilag/20030320bombazzak.htmlIraki rakétatámadás ért kuvaiti célpontokat/nagyvilag/20030320iraki.htmlIrak oldalhttp://origo.hu/irak/Hírek és háttér az [origo]-n

Az iraki hadsereg aknavetőkkel lőtt különböző célpontokat Észak-Irakban a kurdok ellenőrizte Csamcsamal közelében - jelentette a CNN. A becsapódások okozta esetleges károkról nem érkezett jelentés.

Az irakiak kurd források szerint szerda éjjel katyusával is támadtak kurd célpontokat. A Kurdisztáni Hazafias Szövetség parancsnokai legalább negyven becsapódó rakétát számoltak meg. A kurdok úgy vélik, az iraki vezetés attól fél, hogy Észak-Irak felől is támadás éri őket, amit ily módon próbálnak megakadályozni.

A kurdok ellenőrizte terület és Irak közötti határon fekvő ötvenezer fő lakosú Csamcsamal lakosai vegyi fegyveres támadástól félve még a harcok kitörése előtt elhagyták a települést. A jelentések szerint a kurd állásokkal szemben állomásozott körülbelül hat iraki tankot visszarendelték az iraki Kirkuk városa felé. Szintén a kurdok jelentették, hogy amerikai harci gépeket láttak elhúzni szerda délután a közeli Karandzsir városa fölött, melyekre az iraki légvédelem tüzet nyitott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!