Lévai Anikó kézcsókot kapott, az MSZP-seket lehülyézték - a Fidesz választási rendezvénye

Események

Vágólapra másolva!
A nyárias idő is kedvezett a szabadtéri örömködésnek a Fidesz választási rendezvényén a budapesti Vörösmarty téren. Az ünneplő emberek táncoltak, vonatoztak, jól fogyott a magyar zászló, és az üres üvegeket gyűjtögetők is jól jártak. A tömeg az MSZP-s beszédeket is követte kivetítőn, kifütyülték és lehülyézték Lendvai Ildikót, de a lemondásának bejelentését óriási tapssal jutalmazták. Orbán Viktor pártelnök kilenc óra előtt állt ki a színpadra, és azt mondta: vasárnap forradalom történt a szavazófülkékben. Tapssal búcsúztatták a hazainduló politikusokat, köztük Kövér László választmányi elnököt is, akinek vasárnap késő este még hosszú haja volt. Az [origo] tudósítása a helyszínről.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül45 bejegyzés
20:25
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

A kinti székek már foglaltak a Fidesznél

A Fidesz eredményváró rendezvényének Vörösmarty téri helyszínén már megteltek azok az asztalok körüli székek, ahol nem kell feltétlenül fogyasztani, de még nincs nagy tömeg. A füvön fiatalok üldögélnek: beszélgetnek, csókolóznak. Vidám könnyűzene szól. A színpad mellett tíz-tizenöt fős társaság ugrál, csápol. Egy táblát tartanak föl, amelyen Orbán Viktor arcképe látható, és az van ráírva: "Hiszünk a szeretet és összefogás erejében".

A Fidesz első fordulós, két héttel ezelőtti eredményváró rendezvényének eseményeiről itt olvashat.

20:30
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

A szabadban fognak beszélni a Fidesz politikusai

Ahogy két héttel ezelőtt, most is külön bejáratot tartanak fenn az irodaházba a politikusok számára, ahol a sajtó munkatársait nem engedik be. Az újságírók számára két termet alakítottak ki: egy gyülekezőt és egy olyan termet, amelyben pulpitus van, és rögtönzött sajtótájékoztatókra alkalmas. A Fidesz egyik sajtósa ugyanakkor azt mondta tudósítónknak: ezt a termet nem fogják használni, valamennyi sajtótájékoztató a szabadban, a Vörösmarty téren lesz. Orbán Viktor is ott fog beszélni. Van a Fidesznek olyan sajtóreferense, aki szerint 9-kor fog beszélni a Fidesz elnöke, de egy másik munkatársa szerint ez még nem biztos.

20:35
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Ciprusi diákok is buliznak a Fidesznél

A színpad mellett ugráló 15 fős csoportról kiderült, hogy ciprusi diákok, és nem sokat tudnak arról, milyen rendezvényen vannak - jelentette tudósítónk a helyszínről. Egyre több az ember a Vörösmarty téren, néhányaknál Fidesz-lufi van, sört kevesen isznak.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Még több képért klikkeljen a fotóra!

20:39
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Balsai szerint Orbán hétfőn megnevez két minisztert

Balsai István, a Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója az [origo] tudósítójának azt mondta: tudomása szerint Orbán Viktor hétfőn megnevezi a leendő pénzügyminisztert és belügyminisztert. Balsai arra hivatkozott, hogy erről Orbán maga beszélt korábban. Balsai azt is elmondta, hogy a Fidesznek kedden lesz elnökségi ülése, ahol fontos kérdések dőlhetnek el. Balsai is úgy tudja, hogy a Vörösmarty téren este nyolc-kilenc körül fog beszélni Orbán.

20:42
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Elküldték a rendőrök az illegális kürtőskalács árusokat a Vörösmarty térről

Rendőrök küldték el az illegális kürtőskalács és ásványvíz árusokat a Vörösmarty tér sarkáról.

20:47
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

A Flashdance beindította a bulit a Vörösmarty téren

A zenekar a Flashdance főcímdalát játssza a Vörösmarty téren, már sokan táncolnak. Matolcsy György korábbi fideszes pénzügyminiszter tudósítónknak a Balsai szerint holnapra várt miniszteri megnevezésekről azt mondta tudósítónknak: "lehetséges, majd meglátjuk".

20:49
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Egy árus szerint jól fogy az alkohol a Vörösmarty téren

450 forint az olcsóbb sör, 600 forint a rövid a Fidesz rendezvényénél. Egy szelet húskrémes kenyeret 350 forintért adnak. Az egyik árus szerint már most jól fogy az alkohol a Vörösmarty téren.

20:53
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Érkeznek az ismert fideszes politikusok

Sorra jönnek a Fidesz politikusai és a párthoz közeli ismert emberek a politikusok számára fenntartott bejáróhoz. Megjelent Páva Zsolt pécsi polgármester, Kubatov Gábor pártigazgató, Járai Zsigmond korábbi pénzügyminiszter, Széles Gábor nagyvállalkozó, Kósa Lajos debreceni polgármester, Kun Miklós történész. Navracsics Tibor frakcióvezető a miniszteri megnevezésekről csak annyit mondott tudósítónknak: "nem tudom, nem vagyok Orbán Viktor".

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Többi képünkért kattintson a fotóra!

21:00
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Hírműsor váltotta fel a zenét a Fidesznél

Véget ért a színpadi élőműsor, kivetítőkön a Hír Tv műsorát kezdték közvetíteni. A Vörösmarty tér sarkán, ahonnan korábban elküldték az illegális árusokat, megjelent két fiatal, akik egy szemeteszsákból ezer forintért Fidesz-pólókat árulnak.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

21:03
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Megjött a Fideszhez Eperjes és Harrach Péter

Megérkezett a Fidesz rendezvényére Eperjes Károly színművész és Harrach Péter, a parlament KDNP-s alelnöke.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=xZwclgSwBEZVRkUX

21:18
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Budai Bernadett füttyöt kapott a Fidesznél

A Vörösmarty téri kivetítőn Budai Bernadett MSZP-szóvivőt mutatták: nagy füttyöt kapott. Amikor viszont Budai arról beszélt, hogy az első forduló tanulsága az, hogy az MSZP elveszítette a kormányzáshoz való jogát, akkor megtapsolták. A Szonda Ipsos becslését, miszerint meglesz a kétharmad, üdvrivalgással fogadták a Fidesz szimpatizánsai.

21:23
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Sünös tortát hozott Orbánnak egy asszony

A Vörösmarty téren megjelent egy cukrászdából érkező asszony sün alakú marcipán tortával a kezében. A torta oldalán az MSZP jelképe, szegfű látható, alatta egy újabb sünnel. A nő tudósítónknak azt mondta: a tortát Orbán Viktornak és gyerekeinek szánja, reméli, hogy be tudja juttatni neki.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Galériáért klikkeljen a képre!

21:28
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Köszönőtáblákat osztanak a Fidesznél

"Köszönjük, Magyarország" feliratú táblákat osztanak a tömegnek a Vörösmarty téren. Néhány lány a nyakában is narancssárga fideszes kendőt visel.

21:35
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Ujjonganak a Vörösmarty téren a híreket hallva

A Vörösmarty téren megtelt a színpad előtti rész, az emberek magyar és fideszes zászlókat lobogtatnak, miközben a kivetítőn figyelik a Hír Tv-t. A kedvező hírekre időről időre ujjongásban törnek ki.

21:40
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Schmitt Pál köszönetet mondott

Schmitt Pál európai parlamenti képviselő egymaga kiállt a Vörösmarty téri színpadra. Azt mondta: semmilyen eredményt nem tud még, és ezért csak egy dolgot tud mondani, azt, ami a táblákra is írva van: "Köszönjük, Magyarország!" Schmitt röviden még arról beszélt, hogy alázattal és felelősséggel kell kormányozni, senkit sem szabad az út szélén hagyni. Az alacsony részvételről azt mondta: bízik benne, hogy a Fidesz politikai ellenfeleinek szimpatizánsai maradtak otthon.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Még több fotóért kattintson a képre!

21:54
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Olcsó koktélos bulira invitál a Fidelitas

Narancsbulira várják a fiatalokat este tíztől a Menta teraszon - olvasható a Vörösmarty téren kiragasztott A4-es papírokon. A kiírás szerint fellép Jeszenszky Zsolt, a dj-szövetség elnöke. Minden koktél 690 forintba fog kerülni, a tequilára egyet fizet kettő kap akció lesz. A bulit a Fidelitas támogatja.

22:00
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Fideszesek aláírására vadászik egy nő

Egy nő aláírásokat gyűjt a köszönőtáblájára a Vörösmarty téren. Eddig Tőkés László európai parlamenti képviselőt, Czene Attilát és Rogán Antal V. kerületi polgármestert sikerült levadásznia.

22:04
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Kutya kemény nyolc évről és ordító szocialistákról beszélt Semjén

Semjén Zsolt KDNP-elnök kiállt a színpadra. Az eredményt először Istennek köszönte meg. Aztán Varga Lászlóról, a KDNP 2003-ban elhunyt egykori elnökéről beszélt. Semjén azt mondta: megígérte Varga Lászlónak a halálos ágyán, hogy "nem fog kiesni a KDNP a történelemből". Azt is mondta Semjén, hogy "kutya kemény" volt az elmúlt nyolc év, amikor Navracsiccsal ketten ott álltak a parlamentben "kétszáz ordító MSZP-sel és SZDSZ-essel szemben". Azzal fejezte be, hogy "az MSZP és az SZDSZ nem tudta annyira lerombolni az országot, hogy együtt ne tudjuk újjáépíteni".

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Kattintson a fotóra többi képünkért!

22:15
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Szekerest lehülyézte a Vörösmarty téri tömeg

A kivetítőn Szekeres Imre honvédelmi miniszter beszédét hallgatták az emberek a Vörösmarty téren. "Hülye vagy, hülye vagy" - skandálták közben.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

22:23
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Kósa szerint holnap még nem jön el a kánaán

Kósa Lajos is beszédet mondott a színpadon. Azzal kezdte, hogy ha az angol választási rendszer lenne itt, akkor a parlamentben most már egy kivétellel mindenki fideszes lenne, de azért ő örül, hogy nem így alakult. Azt mondta: nem csak az aranyérem van meg, hanem a világcsúcs is. Sporthasonlatot mondott Kósa: amikor a rúdugró megnyerte a versenyt, de még van ugrása, akkor felteszi a lécet világcsúcskísérletre is. Kósa szerint megvan a világcsúcs, de ez csak lehetőség.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=G7rfKdfLonB7H1k7

Kósa szerint biztos vannak olyan emberek, akik 26-án már a Városháza előtt várják majd a kánaánt. Kósa megjegyezte: most mondja, hogy ne várjanak sokáig, mert a kánaán ugyan eljöhet, "de nekünk kell felépíteni".

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Még több képért kattintson a fotóra!

22:26
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Rogán szerint ráfér egy-két nap pihenés Orbánra

Rogán Antal beszédében tegezte a közönséget, és "fényes győzelemről" beszélt. Azt mondta, hogy Európában soha egyetlen politikai erőnek sem sikerült ilyen eredményt elérni, de a mai nap még ne a győzelemmel járó felelősségé legyen, hanem csak a sikerre gondoljanak. A beszéd után Rogán az [origo] tudósítónak kérdésére azt mondta: szerinte már hétfőn lehetnek bejelentések, "de hagyjunk egy két napot a pártelnöknek, hogy tudjon pihenni, együtt tudjon lenni a családjával". Rogán szerint ezután, a hét második felében már megindulhatnak a fontosabb döntések.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

További fotókért klikkeljen a képre!

22:32
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

A XIII. kerületben szomorkodnak a fideszesek

Spaller Endre, Tóth József MSZP-s jelölt fideszes ellenfele a párt XIII. kerületi irodájában várja az eredményeket. Tudósítónknak szomorúan úgy nyilatkozott, hogy "a Tóth ezt már elvitte". A XIII. kerületnek ebben a választókerületében Tóth áll nyerésre, de a szomszédos körzetben is vezet egyelőre Szanyi Tibor MSZP-s jelölt Szalay Péterrel szemben. A helyi Fidesz-irodában borús a hangulat, de Spaller szerint Szanyi ellen még lehet esélye a Fidesznek a győzelemre. Azt mondta, számít az átszavazókra.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Spaller Endre

Több képért kattintson a fotóra!

22:42
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Lendvait is lehülyézték a Vörösmarty téren

A Szekeres Imréjéhez hasonlóan Lendvai Ildikó MSZP-elnök beszéde alatt is "hülye vagy" skandálás hallatszott a Fidesz rendezvényén. Néhányan azt is kiabálták a kivetítőn közvetített beszéd alatt, hogy "elkúrtad". Lendvai lemondásáról szóló bejelentését nagy taps fogadta.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Galériáért klikkeljen a képre!

22:53
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Elkezdi beszédét Orbán

A Vörösmarty téri színpadon felsorakozott a Fidesz vezetősége: Orbán Viktor érkezik, hogy elmondja beszédét. "Megnyertük, megnyertük" - skandálja az ujjongó tömeg.

22:54
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Orbán: Az oxigénpalack nélküli csúcstámadás sikerült

Orbán Viktor azzal kezdte a beszédét, hogy "az oxigénpalack nélküli csúcstámadás sikerült", majd ismertette az eredményt, és köszönetet mondott minden magyar embernek, de különösen azoknak, akik nyolc éven keresztül kitartottak a Fidesz mellett.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Még több képért kattintson a fotóra!

22:57
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Orbán: Forradalom történt a szavazófülkékben

"Ma forradalom történt a szavazófülkékben" - jelentette ki Orbán Viktor a Vörösmarty téren. A tömeg erre "Ria, ria, Hungária" kiabálásban tört ki. Orbán magyar világsikerről beszélt, és azt mondta: a magyarok ma rendszert buktattak.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=cLvOYtaW5KT5IpGK
23:03
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Véget ért Orbán beszéde

Orbán azt ígérte, hogy Magyarországot teljesen újjá fogják építeni. Szerinte a Fidesz győzelme mindenki számára lehetőség, a győzelem teljes jogú részesei a határon túl élő magyarok is. "Most az a feladatunk, hogy a győzelem lendületével kezdjük az együttműködést" - mondta Orbán. Pár perccel kilenc óra után szokásos "Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!" - fordulatával fejezte be beszédét a Vörösmarty téren.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Többi képünkért klikkeljen a fotóra!

 

23:03
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Lévai Anikó kézcsókot és gyopárt is kapott

Orbán beszéde alatt a tömegben állt a felesége, Lévai Anikó, akit testőrök vettek körül. Odament hozzá Balázs Péter színész, kezet csókolt neki, valaki más pedig vitt neki egy doboz virágot: szárított gyopárt. A beszéd után Bayer Zsolt újságíróval beszélgetett. Mikor tudósítónk az Orbán-beszéd alatt beszélgetést próbált kezdeményezni Lévai Anikóval, ő nagyon kedvesen elhárította ezt azzal, hogy a beszédet szeretné figyelni. A beszéd végeztével azt mondta tudósítónk kérdésére: szerinte könnyebb lesz most az életük, mint 1998-2002-ben volt, mert a gyerekek már nagyobbak. Arra a kérdésre, milyen lesz ezután a közös életük, lesznek-e elnökségi ülések a házukban, azt felelte: "ne vicceljen, mindig figyeltünk arra, hogy a politikát és a családot különválasszuk". Lévai hozzátette, hogy ő a politikai ügyekbe nem szól bele, majd kellemes estét kívánva búcsúzott el.

 

23:19
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Pintér Sándor széttárta a kezét

"Nem tudom" - válaszolta Pintér Sándor tudósítónknak arra a kérdésre, hogy ő lesz-e a belügyminiszter. Mosolygott, és széttárta a kezét. Ugyanígy reagált arra a kérdésre is, hogy holnap tényleg bejelentik-e, ki lesz a belügyminiszter.

23:22
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Orbán beszéde után sokan hazaindultak

A Fidesz elnökének beszéde után kisebb zavart okozott, hogy a Vörösmarty tér két oldalán nem egyszerre kezdték énekelni a Székely himnuszt. Orbán távozása után sokan hazaindultak.

23:24
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Énekeltetik a Vörösmarty téri tömeget

A Vörösmarty téren a We are the champions szól, és énekeltetik az ünneplő tömeget.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Még több fotóért klikkeljen a képre!

23:40
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Bayer Zsoltnak tetszik Orbán süntortája

Utcabálhangulat alakult ki a Vörösmarty téren, sokan maradtak bulizni. Az emberek lassúznak a We are the world című számra. A süntortás nő mindenkinek mutogatta, mit hozott. Bayer Zsoltnak tetszett.

23:48
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Elégedett a forgalommal a zászlóárus a Fidesznél

Jól fogyott a 800 forintos magyar zászló és a 2000 forintos "Hajrá, Magyarország" sál a földalatti kijáratánál álló árus szerint. Azt mondta: eddig mindkettőből 15-15-öt adott el. Két hete is itt volt, de szerinte "akkor még kivártak az emberek".

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Galériákért kattintson a fotóra!

23:54
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Megvolt a fideszes elnökségi ülés

Gyürk András kampányfőnök szerint megtartották az elnökségi ülést, de nem árulta el, mi volt azon. A holnap délelőtti sajtótájékoztatón minden kiderül - mondta. Rogán Antal és felesége hazamentek.

00:00
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Harrach szerint május 16-17-én ülhet össze a parlament

Harrach Péter KDNP-s politikus tudósítónknak azt mondta: a jövő hét a parlamenti ülés előkészítésével fog telni. Szerinte az első ülés május 16-17-én lehet. Ő például személy szerint technikai feladatokkal fog foglalkozni mint a KDNP-frakció lehetséges vezetője - tette hozzá. Szerinte a KDNP-frakció 30-35 fős lehet majd. Harrach elképzelhetőnek nevezte, hogy Orbán megnevez néhány minisztert a következő napokban.

00:05
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Vonatoznak a Fidesz-buliban

A Vörösmarty téren olyan a hangulat, mint egy lakodalomban tudósítónk szerint. Néhányan vonatozni kezdtek a tánctéren, most pedig éppen rokiznak.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Galériáért klikkeljen a képre!

00:08
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Kósa szerint kedden találják ki a menetrendet

Elment a Vörösmarty térről Kósa Lajos is. Távozás közben tudósítónknak azt mondta: nem tud válaszolni arra a kérdésre, mikor jelentheti be Orbán az új minisztereket. Szerinte ma még ünnepelni kell, a forgatókönyv pedig ezután az, hogy össze kell hívni a parlamentet, a köztársasági elnöknek fel kell kérnie a miniszterelnököt, és eközben, emellett fog menetrendeket kidolgozni a Fidesz elnöksége. Azt mondta: a keddi elnökségi ülésen már mindenféleképpen szól lesz a menetrendről.

00:13
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Lecsaptak a Vörösmarty téri visszaváltható üvegekre

Néhány szatyrot cipelő férfi a szemetesek mellett felhalmozott szeméthalmokból menti a visszaváltható üvegeket a Vörösmarty téren.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

00:33
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Tapssal búcsúztatják a hazamenő fideszeseket

A tömeg körbeállta a politikus bejáró körüli kordonokat. Ha ismert ember jön ki, megtapsolják. Tapsot kapott például Pálffy István egykori híradós, leendő parlamenti képviselő is.

00:39
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Aggódva örülnek a fiatal Fidesz-szimpatizánsok

Az [origo]-nak nyilatkozó fiatal Fidesz-szimpatizánsok a Vörösmarty téren azt mondták: nagyon örülnek, de szó sincs eufóriáról vagy arról, hogy kánaánt várnának öt perc alatt. Nagyon tartanak a Jobbiktól, attól, hogy a Jobbik "népszerűség hajhászó" politikát fog folytatni, és szerintük ez érződni fog már az őszi önkormányzati választások eredményén is. Akkor nem lesz ilyen nagy győzelem, kopni fog a Fidesz népszerűsége - mondták. Hozzátették, hogy ők nem fanatikus fideszesek, de a kampány meggyőzte őket arról, hogy jelenleg a Fidesz az egyetlen kormányzóképes erő.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Az összes képet a fotóra kattintva nézheti meg!

00:58
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Akad a kétharmad miatt csalódott Fidesz-szimpatizáns is

Egy harminc év körüli Fidesz-szimpatizáns a Vörösmarty téren azt mondta tudósítónknak, hogy ő nem örül a kétharmadnak. Szerinte az a baj, hogy most mindenki azt fogja mondani, gondolni, hogy most már olyan eszköztár van a Fidesz kezében, amellyel mindent rendbe tehetnek. Ha nem lesz "kolbászból a kerítés", akkor pedig nagy elégedetlenség lesz - magyarázta. Vele egyidős barátja helyeselt.

01:06
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Pokorni az angyalföldi szocialisták hűségéről beszélt

Felbukkant a sajtórészlegben Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke, akit tudósítónk a három vesztes fideszes egyéni jelöltről kérdezett. Pokorni szerint az, hogy a szocialista Szanyi Tibortól kínos nyilatkozatok kerültek nyilvánosságra, mégis ő kapott több szavazatot, azt bizonyítja, hogy az angyalföldi MSZP-szimpatizánsok egy emberi erényről, a hűségről tettek tanúbizonyságot. Szanyi riválisáról, a fideszes Szalay Péterről azt mondta Pokorni: ő konszolidált, nyugodt személyiség, ellentétben Szanyival. "Ez nem a személyek csatája volt" - mondta. Szerinte Szanyi és Tóth József azért nyert a budapesti XIII. kerületben, mert az MSZP-nek ott nagy a beágyazottsága. Edelényről pedig azt mondta Pokorni: a függetlenként induló Molnár Oszkár meg akarta akadályozni a Fidesz győzelmét, és komoly konfliktus alakult ki közte és a fideszes Daher Pierre között, a személyes konfliktus pedig sosem jó.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

01:13
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Elment Orbán, lassan ürül a Vörösmarty tér

Elment a Vörösmarty térről Orbán Viktor, majd Szájer József is. A tér lassan ürül.

01:16
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Romlott szalámira panaszkodott egy szavazatszámláló

Egy szavazatszámláló szerint Budapest 4. választókerületében romlott szalámit kaptak az önkormányzattól.

01:38
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Kövér sajnálja a három vesztes fideszest, de nem búslakodik

Hatalmas üdvrivalgás fogadta a még hosszú hajat viselő Kövér Lászlót, a Fidesz választmányi elnökét a Vörösmarty téren, amikor kilépett az épületből. Kövért is a három vesztes jelöltről kérdezte tudósítónk. Kövér szerint nem a jelöltek hibája volt az eredmény, a helyi viszonyok ezt adták ki. Azt mondta: nem búslakodik az eredmény miatt, de sajnálja őket, mert ma az ő örömük nem lehet felhőtlen. Szerinte Angyalföld mindig is nehéz környék volt, Edelényben pedig a Jobbik és Molnár Oszkár összefogott a fideszes jelölt ellen. A menetrendről Kövér azt mondta: szerinte a keddi elnökségi ülésen fog kiderülni, hogy a parlament alakuló üléséig mit, mikor, hogyan fognak csinálni.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Összes képünket a fotóra kattintva megnézheti!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!