A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Közmunkások lepték el a földeket

Események

parlament, országgyűlés, plenáris ülés, ülésterem
Vágólapra másolva!
Letette a miniszteri esküt Balog Zoltán, az emberi erőforrások új minisztere a parlament hétfőn kezdődő, háromnapos ülésén. Az LMP-s Szabó Tímea felszólalásában politikai verőembernek nevezte Lázár Jánost és Rogán Antalt. Rétvári Bence államtitkár elárulta: az elmúlt két év nem a megszorításról szólt. Halász János államtitkár hétfőn mindent a szocialistákra kent, az ellenzéki képviselőkre ráhúzta, hogy összevissza beszélnek. A kérdések közben kiderült, hogy közmunkások lepték el a békési földeket, és hogy a rendőrök táblák és fák mögé bújva próbálnak minél több pénzt behajtani az autósoktól. Novák Előd talpig vajszínben jelent meg az üléstremben, míg Wittner Mária feltehetően fázott, és a széldzsekijét sem vette le az ülés alatt. Az [origo] percről percre tudósítása.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül80 bejegyzés
12:24
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Esküt tesz a csúcsminiszter

Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter eskütételével kezdődik az ülésnap hétfőn, majd a napirend előtti felszólalások után döntenek a távközlési adóról és a médiaszolgáltatásokról és sajtótermékekről szóló törvények napirendre vételéről. A parlament hozzájárulása esetén még hétfőn kora este megkezdődhet a két javaslat általános vitája. A képviselők állást foglalhatnak a gyöngyöspatai konfliktusban is, az úgynevezett egyenruhás bűnözés folyamatát, hátterét és a gyöngyöspatai eseményeket feltáró eseti bizottság jelentésének elfogadásával. A parlament emellett módosíthatja a fogyasztóvédelemről szóló törvényt is.

12:34
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Fordulatról beszél Pálffy

A küszöbön álló demográfiai fordulatról beszél napirend előtt Pálffy István kereszténydemokrata képviselő. A jobbikos Nyikos László a nyolcadik részt adja elő a közpénzkezelés hazai elszámoltatási kultúrájának alacsony színvonaláról, az LMP-s Szabó Tímea pedig a kormány eddigi társadalompolitikáját értékeli. Tóbiás József, az MSZP országgyűlési képviselője a Fidesz világa címmel szólal fel napirend előtt.

12:50
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Mi lesz az utcán?

Az LMP-s Osztolykán Ágnes Balog Zoltán minisztert interpellálja a perspektíva nélküli fiatalokról. Dúró Dóra jobbikos képviselő az emberi erőforrások miniszterénél aggódik azzal kapcsolatban, hogy mit tesz a kormány a fiatalok idegennyelv-ismeretének javításáért. A szintén a Jobbik színeiben politizáló Z. Kárpát Dániel drámai, "Mi lesz az utcán?" címmel interpellálja Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert.

13:30
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Kísért Széll Kálmán

A képviselők közül többen is a Balaton miatt aggódnak: az MSZP-s Pál Béla azt kérdezi az emberi erőforrás minisztertől, hogy felújítják-e valaha a balatonfűzfői Balaton uszodát, míg a fideszes Gruber Attila Pintér Sándor belügyiminisztertől vár választ arra, hogy mikor kezdik meg a közmunkások a Balaton déli partjának tisztába tételét. A Jobbik arra kíváncsi, meddig kísért még Széll Kálmán.

14:43
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Görögországban óriási a baj

A kormány átalakítása mellett az európai gazdaságról is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a kormánypártok frakcióülésén. Orbán Viktor az ülésről távozóban újságíróknak azt mondta, többek között arról beszélt a fideszes és KDNP-s képviselőknek, hogy Görögországban óriási a baj, és a francia elnökválasztás eredménye is több bizonytalanságot hozott, mint bizonyosságot, ezért a következő hónapokban kiszámíthatlan, mi történik majd az európai gazdaságban. A gazdasági helyzetértékelés mellett a kormányátalakítás okairől és menetéről is beszámolt a képviselőknek - mondta Orbán, de nem részletezte, hogy mivel indokolta a személycseréket.

15:15
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Csúszik az ülés kezdete

Késik a plenáris ülés kezdése. Az [origo] Parlamentben tartózkodó munkatársa azt mondta, még csak most csengetnek be. A televíziós közvetítés is csúszik.

15:18
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Lázárt a kezéért szereti a miniszterelnök

Lázár János erős kezével, Varga Mihály gazdasági felkészültségével és Balog Zoltán református hitével magyarázta a kormányátalakítást Orbán Viktor hétfőn a kormánypárti frakcióknak. Az államtitkári posztra készülő Lázár János azt mondta, esze ágában sincs elbúcsúzni a frakciótól, hiszen 2014-ig úgyis együtt dolgoznak. Orbán annyira aggódik a gazdasági helyzet miatt, hogy arra kérte a képviselőket, most ne a nyaraláson törjék a fejüket.

15:19
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Kövér újra a porondon

Kövér László több hét kihagyás után most foglalja el először a házelnöki pulpitust. A képviselők már a teremben, Kövér megnyitja az ülést.

15:21
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Az eskü szövegét mondja Balog

A házelnök beszéde elején emlékeztet rá, hogy Balog Zoltánt nevezték ki az új emberi erőforrások miniszteri posztjára. Balog most esküt tesz, az ülésterem közepéhez megy, a képviselők felállva hallgatják az új tárcavezető esküjét.

15:22
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Orbán elégedett

Navracsics Tibor és Orbán Viktor elégedetten mosolyog, miközben az esküt éppen letevő Balognak tapsolnak. Az új miniszter aláírja a hivatalos papírokat. Kövér eredményes munkát kíván Balognak, aki ezután fogadja a kormány tagjainak gratulációját.

15:25
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Politikai verőemberek

Jó szándékú, de súlytalan miniszternek nevezi a közelmúltban posztjáról lemondó Réthelyi Miklóst napirend előtti felszólalásában az LMP-s Szabó Tímea. Fordulatot nem vár a kormány társadalompolitikájában az új minisztertől a zöldpárti képviselő. Szabó politikai verőembernek nevezi az új kormányzati posztokat kapó Lázár Jánost és Rogán Antalt.

15:26
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Megszorító csomag, újabb felvonás

Szabó éles hangon panaszolja, hogy két év alatt mennyi pénzt vontak ki az oktatásból, szerinte tömegesen menekülnek a fiatalok külföldre. "Soha ilyen keveset nem költöttünk az emberek egészségére" - mondja Szabó. De ez még nem minden: az Orbán-féle megszorító csomag újabb felvonása érkezik, "telefonadóstul"

15:29
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Zagyvaságokat hord össze Szabó

Halász János államtitkár alapvetően örül a téma felvetésének, annál is inkább, mert Szabó szerinte összevissza beszél. "Annyi zagyvaságot tetszett itt összehordani, hogy jobb, ha sorba vesszük az összes Ön által felsorolt problémákat".

15:35
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

A kormánynak hála több gyerek születik

Demográfiai fordulat küszönbén állunk - mondja napirend előtti felszólalásában Pálffy István KDNP-s képviselő. "Újabb ötvenezerrel vagyunk kevesebben" - kezdi a riasztó adatokkal a kereszténydemokrata politikus. A vágyott és a várt gyerekek megszületését elő kell segíteni - vázolja fel a terveket Pálffy. Tavaly nyár óta a születések száma Magyarországon lassan, de biztosan növekszik, bár a téli hónapokban volt egy kis stagnálás. "Ezek az adatok mindenkit örömmel kell hogy eltöltsenek". Az örömteli adatokhoz nagymértékben hozzájárultak a kormány intézkedései.

15:39
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Pálffy nem szaporít nyulakat

Szaporítani a nyulakat szokták, a kormány nem szaporít - mondja Pálffy, reagálva a nemzetgazdasági minisztérium népességszaporodást elősegítő, múlt héten nyilvánosságra került tervezetével kapcsolatban megjelent sajtóvisszhangokra. "Én nem szaporítom a nyulakat és a szót sem" - fejezi be Pálffy.

15:40
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Jól beszélt Pálffy

Újra Halász Jánosé a szó, aki papírból olvas fel adatokat, ezekkel támasztva alá a Pálffy István által elmondottakat.

15:44
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Határkőhöz érkezett a Fidesz

Eger, Szigetszentmiklós, Szentendre, azonos folyamatok tanúi lehetünk a három településen - mondja napirend előtt az MSZP-s Tóbiás József. "Ma határkőhöz érkezett a Fidesz" - folytatja a szocialista képviselő. Lassan világossá válik, hogy olyan iskolaigazgatókról beszél, akiket az intézmény kérése ellenére választott ki a Fidesz. "Önök felülről eldöntve nevezik ki az iskolaigazgatókat" - mondja emelt hangon Tóbiás.

15:46
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Családi körben Balog - kép

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

15:48
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Zsidó polgárok

"Ahhoz, hogy Ön a kormánnyal szemben kritikát találjon, három településre kellett szemét vesse, úgy látszik, csak helyi ügyekben talált kivetnivalót" - teszi helyre válaszában Tóbiást Rétvári Bence államtitkár. Egerben sokszínűség van - mondja Rétvári, aki ennek bizonyítására egy sárga fedlapos, Zsidó polgárok címet viselő könyvet lobogtat.

15:50
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

A Fidesz világában csökken a rezsi

A kormány azzal foglalkozik, hogy hogyan tudná a rezsiköltségeket csökkenteni, "ez a Fidesz világa" - mondja Rétvári Bence.

15:53
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Kutyakomédia

Félidőben a kormányzás címmel beszél napirend előtt Vona Gábor. A jobbikos képviselő szerint felmerül a kérdés, hogy végre mikor kezdenek el kormányozni. Dúró Dóra piros kosztümben, mereven maga elé nézve hallgatja Vona beszédét. A politikus kutyakomédiának nevezi az EU-val folytatott vitát. A valóság az, hogy a magyar társadalom ugyanolyan kiszolgáltatott, mint amilyen húsz évvel ezelőtt volt" - mondja Vona.

15:56
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Hoffmann és Némethné két jóbarát - kép

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

15:58
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Rétvári és a gazdaságösztönzés

Vonának is látnia kell, hogy milyen gyorsan zajlik a jogalkotás - válaszol a jobbikos politikusnak Rétvári Bence. "Húsz éve elmaradt feladatokat kell elvégeznünk, húsz év hibáit kell helyrehoznunk" - magyarázza Vonának az államtitkár, hogy mi a helyzet. "Ez a kormányzat az elmúlt két évben igyekezett minden megszorítást elkerülni" - mondja az államtitkár. Szavait néma csend követi.

16:07
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Tiszta szemű ormánságiak

A tiszta szemű, végtelenül becsületes ormánsági emberek megérdemlik, hogy segítsünk nekik - kéri a képviselőket Tiffán. "Ne csak választási időszakban emlegessük az Ormánságot" - mondja.

16:14
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Tiffán ökoturizmust szorgalmaz

Az Ős-Dráva-programról beszél Tiffán Zsolt fideszes képviselő. Az Ormánság az ország egyik halmozottan hátrányos helyzetűvé vált régiója: csökken a lakosság, számottevően romlik az életszínvonal. Tiffán beszél még ökoturizmusról, a táj eredeti állapotának helyreállításáról, de a vizes területek rehabilitációja is fel van írva a papírjára.

16:15
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Rétvári és a megszorítások nélküli világ - kép

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

16:16
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Talpig vajba öltözött Novák

Novák Előd talpig vajszínben, babakék nyakkendőben fejezi ki nemtetszését az egyik törvényjavaslat vitájának időkerete miatt.

16:22
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Mi lesz a flottásokkal?

Vágó Gábor LMP-s képviselő szerint kevés az időkeretből a zöldpárt képviselőinek juttatott idő. Akik eddig ingyen telefonáltak flottákban, azoknak is fizetni kell-e a költéségeket - kérdezi Vágó, sok sebből vérzik az előterjesztést. "Az uniós joggal egyáltalán harmonikus-e ez az egész?" - folytatja az LMP-s politikus.

16:24
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Újabb sarc

A jobbikos Z. Kárpát Dánielnek sem tetszik a távközlési adóról szóló előterjesztés. "Újabb sarcról van szó" - mondja a múlt héthez hasonlóan ismét óriás méretű övcsatot viselő képviselő.

16:27
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Csinosba öltözött Novák - kép

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

16:30
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Ez nem olyan adó

Rogán Antal reagál az elhangzottakra, és inflációs adatokat sorol fel az elmúlt évekből, melyek - nem meglepő módon - 2010-ben mutatták a legpozitívabb képet. Az a helyes irány, ha ezeket az adóterheket nem a fogyasztók, hanem a cégek viselik. Pontosan ebben különbözünk a szocialistáktól" - mondja a Belváros polgármestere. "Ez az adótörvény nem a magánfogyasztókat terheli, a cég az alanya" - teszi hozzá Rogán.

16:34
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Az MSZP átlát a szitán

Az ország gazdasága egyre kilátástalanabb helyeztben van - közli a meglepő hírt Boldvai László MSZP-s képviselő. Az állampapírok vásárlóinak egyre magasabb hozamot kell fizetnünk, ezzel egyértelműen a jövőt éljük fel - világosítja fel a tudatlanokat Boldvai. "Már az átlagember is átlát a szitán" - kommentálja az egyre csak késő IMF-megállapodást a képviselő.

16:37
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Mondókák helyett olvasást javasol Cséfalvay

Cséfalvay Zoltán államatitkár szerint az elmúlt évtizedben sem volt rá példa, hogy 3 százalék alatti legyen az államháztartás hiánya. "Az és még az államadósság sem csökkent kezdetű mondókát, kérem, felejtsék el" - mondja Boldvainak az államtitkár. Jelzők osztogatása helyett olvassák el az Európai Bizottság tavaszi prognózisát - tanácsolja a kétkedőknek Cséfalvay.

16:40
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Reménytelenül vár Boldvai

Boldvai nem fogadja el az államtitkár válaszát, az csak arról győzte meg a szocialista képviselőt, hogy reménytelen a várakozása. Az elhibázott gazdaságpolitika miatt jóval több kamatot fizet Magyarország, mint kellene.

16:44
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Etnikai alapú támogatás

A jobbikos Sneider Tamás az emberi erőforrások miniszterét interpellálja a Széll Kálmán-terv 2.0-ról, azon belül is a felzárkóztatásról. A mélyszegénységben élők fele cigány származású - mondja Sneider. A képviselő szerint az intézkedések jelentős része kiemelten csak a cigány származásúaknak szól, etnikai alapon megy a támogatás. "Miként bánik a kormány a szegénységben élők azon részével, akik nem cigány származásúak?" - kérdezi Sneider. "Ne értsen félre, nem sajnálom a cigány származású gyerekektől a támogatást. Azokat sajnálom, akik ebből kimaradnak" - teszi hozzá.

16:47
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Wittner fázik az ülésteremben

A kormány összehangoltan kezeli a roma és a nem roma népességet érintő, mélyszegénységből eredő társadalmi problémákat - válaszol a Jobbik kérdésére Halász János államtitkár. Az államtitkár mögött ülő Wittner Mária kívül fekete, belül piros, ujján színes mintás széldzsekiben ül az ülésteremben.

16:52
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Nem figyelnek Osztolykánra

Perspektíva nélküli fiatalok címmel interpellál Osztolykán Ágnes. Az LMP-s képviselő szerint a ballagók, továbbtanulni szándékozók száma drasztikusan csökkent az elmúlt évekhez képest. Az állami férőhelyek számának csökkentésével a kormány elriasztja a fiatalokat az országból. A képviselő laptopján egy óriási matrica hirdeti az LMP 2012-es népszavazási kezdeményezését. A házelnöki székben ülő Balczó Zoltán rendre inti a képviselőket, azok ugyanis nem hallgatják elég figyelmesen Osztolykánt.

16:54
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Éjszaka kerülhet sor a telefonadóra

Éjjel egy után kerül sor a telefonadó általános vitájára. Az új adó azért szorul az késő éjszakai órára, mert este szavazások, majd a médiatörvény-módosítás hatórás időkeretű vitája viszi el az időt. Kedden már a részletes vita van soron, és pénteken a zárószavazást is megtarthatják.

16:56
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

SZDSZ-es elődök

"Ön éppen úgy nem mond igazat, mint ahogy SZDSZ-es elődei tették" - mondja válaszában Halász János. "Ön csak becsült adatokat emleget felszólalásában, de én konkrét adatokkal tudok szolgálni" - vág vissza az államtitkár.

16:57
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Rogán az új adókról - kép

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

16:59
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Halász csak riogatni tud

Osztolykán szerint nem szakmai elvek mentén kommunikálnak, Halász ehelyett szokásához hűen a szabaddemokratákkal riogat. "Pedig akkor még egyikünk sem ült itt" - mondja az LMP-s képviselő, aki nem fogadta el az államtitkári választ.

17:09
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Intézményes népirtás

A járványos gyermekbénulás halálos áldozataira való emlékezéssel kezdi Balog Zoltán miniszterhez szóló interpellációját az MSZP-s Garai István Levente. Az egészségügyi ellátórendszerről beszél, Szócska Miklóst emlegeti, és a fejlesztések elmaradásáról beszél. "Intézményes népirtás"-nak nevezi Garai a jelenlegi egészségügyi struktúrát. Az MSZP-s képviselő újra visszatér a járványos gyermekbénulás túlélőire. Várjuk Halász János válaszát.

17:10
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Erről is az MSZP tehet

A szocialisták verték szét az egészségügyet - röviden és tömören ez az államtitkár válaszának lényege.

17:17
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Dúró a nyelvtudás miatt aggódik

Dúró Dóra szerint manapság már elengedhetetlen a nyelvtudás. A végzettek több mint 30 százaléka a nyelvvizsga hiánya miatt nem kapja meg felsőfokú oklevelét. A nyelvoktatás helyzete nem rendezett hazánkban - közli a Jobbik képviselője. További probléma, hogy a nyelvtanárként végzetteknek egyáltalán nem vonzó a pedagógiai pálya. Dúró szerint tovább növeli a szakadékot gazdagok és szegények között, hogy a tehetősebb szülők gyerekeinek lehetősége van külön nyelvórákra járni.

17:19
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Osztolykán házakat néz - kép

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

17:23
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Ma mindenről az MSZP tehet

Halász megint a volt kormányokat veszi elő. Dúró az államtitkár válaszát nem fogadja el, szerinte ingyenesen kellene biztosítani a nyelvtanulást azoknak, akiktől megkövetelik a nyelvvizsgát.

17:24
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

"Nyolcévezik"

Pintér Sándor láthatóan belemerült két papírba, miközben Halász a post-polio szindrómásokról beszél. Garai István Levente szerint nagyon unalmas már az "elmúlt nyolcévezés". "Tudja mit? Ön nyolcévezik, én meg majd kétévezek" - mondja Garai az államtitkárnak.

17:27
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Dúró és az óriás gombok - kép

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

17:32
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Szociális katasztrófa dúl

"Mi lesz az utcán?" címmel nyújtott be interpellációt a nemzetgazdasági miniszterhez Z. Kárpát Dániel. A jobbikos képviselő szerint néhányan vérszemet kaptak, és olyan embereket akarnak kilakoltatni, akiket nem lenne joguk. Az Ócsára tervezett lakópark még tovább csúszik - idézi a hétfő reggeli híreket Z. Kárpát. Ennek következménye pedig az lesz, hogy nem lesznek megmentve, az út szélén lesznek hagyva az érintett családok. "Szociális katasztrófa dúl Magyarországon" - jelenti ki a politikus. A családok szét fognak esni, a gyerekeket pedig elveszi a gyámügy - vázolja a jövőt Z. Kárpát.

17:35
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Papírból győzköd Rétvári

A KDNP-s államtitkár, Rétvári Bence szerint Z. Kárpát sem tagadhatja, hogy a kormányváltás után szinte havonta jöttek elő újabb és újabb javaslatokkal, amelyek a devizahitelesek megmentését szolgálták. A jobbikos képviselő szigorú tekintettel hallgatja a KDNP-s államtitkárt. Rétvári bizonyos otthonvédelmi akciótervet emleget, amelynek részleteit papírjából olvassa.

17:40
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

"Föld hívja Rétvárit"

"Halló, halló! Földbolygó hívja államtitkár urat" - kiabál Z. Kárpát Rétvárinak, aki szerinte összevissza beszél.

17:43
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Közmunkások lepték el a földeket

Varga Zoltán szocialista képviselő azonnali kérdést tesz fel, "Hol van a szakértelem, miniszter úr?" címmel. Békés megyei gazdákról, bérleti szerződésekről, kormányzati ígéretekről van szó. A gazdák legnagyobb megdöbbenésére a földeken közmunkások jelentek meg, akik energianyárt kezdtek el ültetni, a bérlőkkel pedig nem újították meg a földbérleti szerződéseket.

17:48
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Navracsics nem jó

A jobbikos Volner János a miniszterelnököt kérdezi arról, hogy mit tehetett volna a kormány a megszorítások helyett. Volnernak nem felel meg az Orbánt helyettesítő Navracsics Tibor, inkább megvárná, míg a kormányfő válaszol neki. Hasonló véleményen van Pörzse Sándor is, aki szintén Orbántól szeretett volna kérdezni.

17:51
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Kósa kedvenc szektásai

Kulcsár Gábor szerint nem meglepő a Fidesz egyházpolitikája, amellyel egyre inkább helyzetbe hozzák a csak "cionista biznisz-szekta" Hit Gyülekezetét. A jobbikos képviselő aggasztónak nevezte azokat a híreket, amelyek a múlt héten kaptak szárnyra, miszerint egy ajkai és egy hajdúsámsoni iskolát vennének át "Kósa Lajos kedvenc szektásai".

17:54
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Felháborító a szektázás

A szekta szó használatát az új egyházi törvény sem legalizálja - válaszol Halász János, aki szerint felháborító, hogy ezt a fogalmat egy olyan közösségre aggatja a jobbikos képviselő, amelyet az Országgyűlés egyházként ismert el.

17:56
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

"Nyugodjanak meg"

"Nyugodjon meg, nem kell kiabálni" - tanácsolja Halász a jobbikos Ferenczi Gábornak, aki felhevülten szólított fel a nyilvánosságot, hogy kedden mindenki menjen tüntetni Ajkára.

18:00
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Milyen alapon?

Szabó Tímea azt kérdezi: milyen alapon nevezi magát a Fidesz-KDNP a nemzeti együttműködés kormányának? Az LMP-s képviselő a romakoordinációs tanácsról beszél, amely nem élhetett véleményezési jogával a romastratégia elkészítésekor. Az érintetteket pont a legfontosabb kérdésekből hagyták ki. "Nem tesznek eleget törvényi kötelezettségüknek, és nem egyeztetnek semmilyen társadalmi szervezettel" - mondja Szabó.

18:02
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Halász nyugodt

A hétfői plenáris ülésen legtöbbször válaszadásra kényszerülő Halász János rezignált hangon közli, hogy a kormány igenis büszke a nemzeti együttműködés rendszerére. Az államtiktár örömről és hitről beszél, a szociális kérdőívet emlegeti, amelyre egymillióan válaszoltak.

18:05
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Csináljuk együtt

Szabó egy csomó olyan dolgot mond az államtitkár szerint, ami csúnya, rossz és negatív. "Jó demokrataként vegyenek részt a nemzeti együttműködés rendszerében. Csináljunk együtt jó dolgokat" - tanácsolja Halász.

18:15
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Szégyellje magát a kormány

Az MSZP-s Harangozó Tamás szerint szégyellnivaló, ami a magyar rendőrségnél zajlik. Szégyen és nem elfogadható, hogy új eljárást írtak ki abban a kártérítési perben, amelyet a 2010. augusztusában, kopott motorgumi miatt halálos balesetet szenvedett rendőr családja indított. Ahelyett, hogy az elhunyt családját támogatnák, még nekik kell fizetniük.

18:16
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Te szégyelld magad!

Kontrát Károly belügyi államtitkár szerint itt egyetlen embernek kell szégyellnie magát, az pedig Harangozó, aki képes politikai haszonszerzésre felhasználni Telegdi Zsolt rendőr halálát.

18:20
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Táblák, fák mögé bújnak a zsaruk

16 milliárd forint az az összeg, amelyet a rendőrségnek be kell szednie az objektív felelősségvállalás keretében - mondja a jobbikos Volner János, aki szerint mindenhol rendőröket lehet látni. A rendőrök táblák és fák mögé bújnak, onnan mérnek, csak azért, hogy a szükséges bevételt a költségvetés számára produkálni tudják. Volner egy tanyán él, és egyszer csak eltűnt a szomszédja. Hamarosan kiderült, hogy börtönbe zárták, mert nem tudta fizetni a rendőrségi büntetéseket - mesélte a képviselő.

18:28
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Páholyból nézik a szenvedést

Az LMP-s Szél Bernadett szerint mindenki látja, hogy egyre nehezebb helyzetben vannak Magyarországon a megváltozott munkaképességű állampolgárok. 1500 szervezet mintegy 30 ezer munkavállalójának helyzete került veszélybe a képviselő információi szerint: csúszik a bérek kifizetése, a bérkompenzáció szinte esélytelen. Mi a szándéka a kormánynak ezekkel az emberekkel? "Tényleg végig akarják nézni a páholyból, ahogy utcára kerülnek ezek az emberek?" - kérdezi Szél.

18:29
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Senki nem érti

Halász csak ismételni tudja magát: szerinte Szél Bernadett sem tudja, hogy mit beszél. De pánikra semmi ok: az államtitkár szépen, lassan elmagyarázza, hogy pontosan miről is van szó.

18:35
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Tekerik az adóprést

"Működik az adóprés?" - kérdezi Tukacs István a nemzetgazdasági minisztert. Az MSZP-s képviselő szerint az adóváltozások miatt a többségnek kevesebb maradt a zsebében. A Tukacs emlékeztet az áfaemelésre, szerinte már akkor látni lehetett, hogy a kormány "nagyot tekert az adóprésen". Muszáj most már világossá tenni azt, hogy a kormány onnan vesz el, ahonnan el tud - véli Tukacs.

18:37
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Jók az adóváltozások

Cséfalvay OECD-elemzésekre hivatkozik, miközben arról próbálja meggyőzni a szocialista Tukacsot, hogy jók az adóváltozások. "A gazdaságra legkevésbé kártékony struktúra" - mondja az államtitkár.

18:40
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Karámban a reptér utasai

Bertha Szilvia jobbikos képviselő fájlalja, hogy a Budapest Airport szolgáltatatásai rohamosan esnek, az utasok karámban várnak a beszállásra, fénymásolt lapok helyettesítik a táblákat. Az egész olyan, mintha valami harmadik világbeli országban lennénk - mondja a képviselő. "Tudatosan akarják tönkretenni a magyar légi forgalmat, sokan elmaradt bérükre várnak" - teszi hozzá Bertha.

18:43
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Megérte a privatizáció

A válaszra Fónagy János államtitkár szólal fel, aki a Budapest Airport privatizációjáról szóló határozatot ismerteti. A tényleges bevétel alátámasztja a döntés helyességét - vonja le a konkluziót Fónagy. Az állam az eladás után szabályozóként kívánja befolyásolni a reptér működését.

18:46
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Teszkós biztonsági őr lett a pilóta

Bertha szerint szégyen, hogy jól képzett magyar stewardess külföldön mosogat, a szakképzett pilóta pedig a Tescóban biztonsági őr. A jobbikos képviselő ezután egy volt reptéri dolgozó felhalmozódott sárga csekkjeit nyújtja át az államtitkárnak. Fizesse ki ő, ha tudja.

18:49
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Felújítják az uszodát?

Az MSZP-s Pál Béla az uszodafelújításokról kérdezné Balog Zoltánt, ha az ülésteremben lenne. A balatonfűzfői Balaton uszoda átfogó felújítása még késik. Az uszoda kollegái erejükön felül próbálják biztosítani a létesítmény biztonságos működését.

18:51
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Biztosítva lesz az uszoda jövője

Micsoda öröm, hogy Debrecenben rendezik az úszó Európa-bajnokságot - mondja Halász válaszában. Ejt pár szót a szocialista képviselő által említett balatoni uszodáról is, a létesítmény jövője biztosítva lesz.

18:53
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Harangozó szégyellje magát - kép

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

18:56
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Drágább lesz a pelenka

Az LMP-s Szilágyi László a gyógyászati segédeszközök támogatásának csökkentése miatt aggódik. A kormány megint a legelesettebbeket sújtja: drágább lesz a pelenka, a hallókészülék. Romlani fog az ellátás színvonala, a segédeszközöket gyártó vállalkozások egy része tönkremehet. A nagy értékű eszközök támogatásánál tegyenek inkább rendet.

18:59
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Nem lesz hiány

Halász János államtitkár köszöni, hogy a zöldpárti politikus aggódik a gyógyászati segédeszközt használók helyzete miatt. Ezzel a kormány sincs másként, épp ezért hoztak egy sor olyan intézkedést, amely biztosítja a betegek folyamatos ellátását. Az ellátás színvonalát fenntartják.

19:05
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Rejtélyek a kormányablakok körül

A kormányablakok eddigi működéséről kérdezi a közigazgatási és igazságügyi minisztert Tóth József szocialista képviselő. A minisztérium sikertörténetnek tekinti a kormányablakok működését, arról azonban már nem szól a fáma Tóth szerint, hogy ezek mennyire sikeresek, hány ügyet intéztek el eddig, és ez mennyi pénzébe került az adófizetőknek.

19:07
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Siker van, pénzről nincs szó

Szabó Erika államtitkár nagyon örül a kérdésnek, mert így beszámolhat arról a hatalmas sikerről, amely a kormányablakok működését kíséri. Az országban eddig 29 helyszínen működnek, de hamarosan országos hálózattá bővítik a rendszert. "Az átalakítások az ügyfelek érdekében történnek". Eddig 400 ezer ügyet intéztek el a kormányablakok, az ügyfelek száma folyamatosan nő. A működés költségeiről Szabó nem beszél.

19:10
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Állítsák meg az ámokfutást

A jobbikos Magyar Zoltán azt szeretné tudni, hogy meddig kísért még Széll Kálmán. A képviselő a közúti fuvarozókról beszél, közelebbről az e-útdíjról, amellyel kapcsolatban megszakadtak a tárgyalások a fuvarozók és a kormányzat között. A Széll Kálmán 2.0 hatalmas csapást mért a betegekre is, csökkentik a gyógyszerkassza kiadásait. "Állítsák meg a gazdasági ámokfutást" - kéri Magyar.

19:12
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Kongó padsorok - kép

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

19:14
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Vége a kérdéseknek

A kérdések véget értek, most tizenöt perc szünet következik. A parlament a határozathozatallal folytatja a munkát. Percről perce tudósításunk véget ért.

19:26
május 14, 2012
Vágólapra másolva!

Videó a plenáris ülésről

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!