A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök ismét élő rádióinterjút adott a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. Kövesse a beszélgetést percről percre az Origóval!
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül12 bejegyzés
09:37
október 06, 2017
Vágólapra másolva!

Civiltörvény

Brüsszelben létezik egy jogvita-rendezési eljárás. Erre szükség van, mert viták lehetnek arról, hogy az Uniót megalapozó szerződések mit jelentenek. Az EU mindennapi életéhez tartoznak az ilyen viták. Minden országnak vannak ilyen szakmai vitái. 

A magyar civiltörvény esetében azonban messziról szaglik, hogy ez politikai ügy. Olyan kötelezettségszegési eljárás, amivel a brüsszeli bürokraták jogköröket akarnak elvonni. A beadvány közröhej tárgya, messziről látszik, hogy politikai megrendelésre készül.

09:39
október 06, 2017
Vágólapra másolva!

Nevetséges eljárás

Ha valaki külföldről pénzt fogad el, azt be kell jelenteni. Ennyire egyszerű a magyar civiltörvény. 

A kérdés, hogy meddig bírja Brüsszel ezt a nevetséges eljárást. Ha akarják, a bíróságig is elmegyünk. Az egyész EU azért van bajban, mert ilyen típusú döntéseket hoznak a bürokraták, amik inzultálják a tagországokat.

09:40
október 06, 2017
Vágólapra másolva!

CEU-törvény

A törvényeket Magyarországon még a milliárdosoknak, és az általuk pénzelt szervezeteknek is be kell tartaniuk. A CEU-ügy jelenleg szakértői szinten van.

Minden ország minden törvénye arra épül, hogy azt mindenki betartsa. A törvény nem fenyegetés, hanem a beláttatás eszméjére épülő szabály.

09:45
október 06, 2017
Vágólapra másolva!

7. cikkely

Nemrég is járt egy delegáció Magyarországon, amelyik az uniós beruházásokat ellenőrizte és megállapította, hogy Magyarország semmilyen értelemben nem lóg ki az európai országok sorából. A jelenleg az országot érintő támadások mind politikai hátterűek.

A nemzeti konzultációk segítségével van egy iránytűnk az emberektől, ezek mentén oldjuk meg a vitás kérdéseket.

09:48
október 06, 2017
Vágólapra másolva!

Soros-terv

A politikai élet középpontjába emeltük a Soros-tervet, amiről maga a szerző is elismerte, hogy létezik. Felnyitjuk az emberek szemét, hogy mi is történik.

Soros György nem nyilatkozatot tett, hanem közölt egy tervet. Amikor vita kezdődött Brüsszel és Magyarország között, pontokba szedtem egy tervet, hogy mit kellene tenni. Erre érkezett válaszként Soros terve, szintén pontokba szedve. Brüsszelben pedig minden úgy történik, ahogy Soros leírta, miközben azt mondják, hogy nekik semmi közük a Soros-tervhez - mondta Orbán Viktor.

Nem balekok vagyunk, hanem egy ország, komoly emberekkel, komoly történelemmel. Soros György embereket, szervezeteket vásárol, a bevándorlás ügyében az ő tervét hajtja végre a brüsszeli szervezet.

09:48
október 06, 2017
Vágólapra másolva!

Nemzeti konzultáció

Ha Magyarország meg akarja védeni az érdekeit, Brüsszelnek éreznie kell, hogy a magyar emberek véleményt nyilvánító része kiáll a véleménye mellett.

09:49
október 06, 2017
Vágólapra másolva!

Kampány van?

A kampány egy koncertált, szervezett erőkifejtés. Most nincs még kampány.

09:50
október 06, 2017
Vágólapra másolva!

V4-találkozó Junckerrel

Nem akarunk a bevándorlók országává válni. Ezt elmondom majd a legközelebbi EU-csúcs előestéjén is, amikor a V4-ek Jean-Claude Junckerrel találkoznak.

09:53
október 06, 2017
Vágólapra másolva!

Uniós reformok

Az Európa jövőjéről szóló vitában már két komoly dokumentumot leraktak az asztalra a V4-ek. Ez az álláspontunk, ami nem változott. 

Mindig hasznos Európa jövőjéről vitatkozni. Előbb azonban az elért eredményeket kellene megvédenünk, az olyanokat, mint a schengeni rendszer. Ezzel szemben Magyarországon kívül nincs, aki megvédje Európa határait. 

Van egy szabad mozgása a munkaerőnek például, amit épp most terveznek szűkíteni.

09:56
október 06, 2017
Vágólapra másolva!

Románia, Ukrajna

A marosvásárhelyi iskolaügy és az ukrán nyelvtörvény ügye sem egyszerű kérdés. Romániában előrébb járunk. A kormányzó párt elnökével úgy tűnik, sikerül egy jó úton induló személyes kapcsolatot kialakítani, ami reményre adhat okot.

Ukrajnában nem csak a magyarok érdekei sérülnek. Próbálunk összehozni egy közös európai pozíciót, amitől belátják Ukrajnában, hogy csak az EU-ra számíthatnak. Ebben az esetben nem lehet, hogy bármilyen kisebbség jogaiból visszavegyenek.

09:58
október 06, 2017
Vágólapra másolva!

Nagy a tülekedés a politikában

Hivatalosan nincs még kampány, de már annyi a miniszterelnök-jelölt, mint a gomba. A kormánynak egyelőre nem ezzel kell foglalkoznia, hanem a mindennapi élettel. Kampány majd a választás előtt 3-4 hónappal lesz.

Nem lehet még kihívásról és kihívókról beszélni, a kormány a munkára összepontosít.

09:59
október 06, 2017
Vágólapra másolva!

Jobbik

Jogi-technikai kérdés a pártok gazdálkodása, és annak ellenőrzése. Nem szeretném politikai kérdéssé tenni ezt a témát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!