A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
16:10VívásHungary-USA
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor kormányfő felszólalása a miniszterek bemutatása, majd az eskütételük előtt lesz. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül18 bejegyzés
12:23
május 18, 2018
Vágólapra másolva!

14 tagú a kormány

Az új kormány miniszterei pénteken tesznek esküt az Országgyűlésben azt követően, hogy Áder János köztársasági elnöktől átveszik kinevezésüket a Sándor-palotában. A parlament honlapján elérhető napirendi javaslat szerint a Ház ülése 10 óra 30 perckor kezdődik, és várhatóan egyórás lesz.

Kövér László házelnök ismerteti az államfő átiratát a miniszterek kinevezéséről. Ezt követi Orbán Viktor kormányfő felszólalása, a miniszterek bemutatása, majd az eskütételük. Az új kormány a miniszterelnökkel együtt 14 tagú.

12:24
május 18, 2018
Vágólapra másolva!

Reggel alakult meg a negyedik Orbán-kormány

Kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának minisztereit Áder János köztársasági elnök pénteken Budapesten, ezzel megalakult az új kabinet. Áder János államfő a Sándor-palotában reggel kilenckor kezdődött kinevezési ünnepségen adta át a kormány tizenhárom miniszterének megbízólevelét.

12:24
május 18, 2018
Vágólapra másolva!

Május 10-én választották meg Orbánt

Orbán Viktort május 10-én választotta újra miniszterelnökké a parlament.

12:47
május 18, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán: Csak így lehet vezetni az országot

Orbán Viktor azzal kezdte beszédét, hogy harmadik alkalommal áll a parlament előtt, hogy bemutassa kormányát. A 2010-2030 közötti húsz évet egy egységnek látom - tette hozzá. Egy országot csak úgy lehet vezetni, ha terveink hosszú távra szólnak - mondta Orbán. 

12:49
május 18, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán: Mi vagyunk Európa jövője

Orbán Viktor köszönetet mondott a vállalkozóknak, akik félmillió új munkahelyet teremtettek. Elismerést érdemelnek a közfoglalkoztatottak, a fiatalok és az idősek - mondta a kormányfő. 2010 elején azok a nemzetek jártak jól, akik előre néztek. Mára Magyarország is ilyen ország lett - tette hozzá. Mi adjuk az unió leggyorsabban fejlődő régióját - mondta. Mi vagyunk Európa jövője. 

12:50
május 18, 2018
Vágólapra másolva!

Európát még hosszú ideig fenyegeti a migráció

A kormányfő arról is beszélt, hogy az új kormány felépítését az új kihívásokhoz kellett igazítani, amik nem csak technológiaiak. Európát még hosszú évekig fenyegeti majd a migráció - mondta a kormányfő. Ma a védelmi képességek erősítésére és a határok védelmére van szükségünk - hangsúlyozta a kormányfő. 

12:53
május 18, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán: Meg kell őrizni a keresztény alapokat

Orbán Viktor elmondta, hogy védelmezni kell azokat az értékeket, amik a kereszténységből származnak. Az új korszak küszöbén is kötelességünk, hogy megőrizzük a keresztény alapokat - tette hozzá. Április 8-án a Fidesz-KDNP szövetsége nyerte el a választók bizalmát, mi magunkra bajtársias közösségként tekintettünk és nem versengő politikusok közösségeként. Orbán Viktor kiemelte, hogy az elmúlt években több millióan álltak a pártszövetség mögött. 

12:54
május 18, 2018
Vágólapra másolva!

A feladatok szabják meg a miniszterek személyét

Orbán Viktor elmondta, az ország előtt álló feladatok szabják meg, hogy kiket kérnek fel miniszternek. Ma azok állnak itt, akiknek a miniszterségét az ország előtt álló feladatok indokolják - tette hozzá. Most is azt a célt tartottam szem előtt, hogy olyan emberekkel szolgáljak együtt, akik számára a legfontosabb Magyarország, és hogy magyarnak születtünk - mondta a miniszterelnök. 

12:55
május 18, 2018
Vágólapra másolva!

Európai horizontú kormány

A kormányfő közölte, a kormány európai horizontú. Minden miniszter törekedjen az európai nemzetekkel jó viszonyra - tette hozzá. 

12:56
május 18, 2018
Vágólapra másolva!

Pintér felel mindnyájunk biztonságáért

Bártfai-Mager Andrea feladata lesz a stratégiai vagyon megtartása - mondta Orbán Viktor. Pintér Sándor felelős mindnyájunk biztonságáért - mondta a kormányfő. 

12:58
május 18, 2018
Vágólapra másolva!

Évtizedes elmaradást kell pótolni

Kásler professzor úr vállát különös felelősség nyomja majd - mondta Orbán, aki szerint az Emmi vezetése egy reneszánsz embert követel. Benkő Tibornak évtizedes elmaradást kell pótolnia a hadsereg fejlesztése területén - mondta a kormányfő. A tiszti állományban még óriási tartalékok rejlenek. 

12:59
május 18, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán: Atomerőmű nélkül nem lehet megőrizni a rezsicsökkentést

Orbán elmondta, az atomerőmű bővítése nélkül nem lehet megőrizni a rezsicsökkentést. Trócsányi László feladata az ország jogi szuverenitásának a megőrzése lesz - tette hozzá. 

13:01
május 18, 2018
Vágólapra másolva!

Ilyen nem volt a magyar gazdaság történetében

Orbán Viktor elmondta, hogy Semjén Zsolt feladata a magyar nemzet határokon átívelő egyesítésének a megőrzése lesz. Varga Mihály pénzügyminiszterként és miniszterelnök-helyettesként szolgál majd, mindig emlékeztessen arra, hogy addig nyújtózkodjunk, amíg a takarónk ér - mondta a kormányfő. Palkovics László az újítás feladatát kapta az új kormányban, ilyen még nem volt a magyar gazdaság történetében - hívta fel a figyelmet Orbán. 

13:03
május 18, 2018
Vágólapra másolva!

A gazdák megbecsülése a legfontosabb

Nagy Istvánra bíztuk a legfontosabb stratégiai ágazatot, olyan politikát várunk, ami megbecsüli a gazdákat, megvédi érdekeinket Brüsszelben - mondta Orbán. 

13:05
május 18, 2018
Vágólapra másolva!

Egyetértési pontok keresése

Kitartóan keresse az emberek és a kormány közötti egyetértési pontokat - mondta Orbán Viktor Rogán Antal feladatáról. Szijjártó Péterről azt mondta, hogy a nemzetközi kapcsolatokban a folyamatosság és a terepismeret a legfontosabb, és ezt hosszú évek óta bizonyítja. Gulyás Gergely feladata a stratégiai tervezés, és ezért egy országot kell látnia, ez a minisztérium a kormány villámhárítója - mondta Orbán Viktor. 

13:06
május 18, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán: Nagy küldetés és szolgálat

Orbán Viktor végezetül közölte, küldetés és szolgálat a kormány tagjának lenni. Nagy lehetőséget kaptunk, és nagy alázattal kell azt fogadni. Soli Deo Gloria - zárta beszédét a kormányfő. 

13:07
május 18, 2018
Vágólapra másolva!

Vége a miniszterelnöki beszédnek

Véget ért Orbán Viktor beszéde, kezdődik a miniszterek eskütétele. 

13:08
május 18, 2018
Vágólapra másolva!

Letették az esküt a miniszterek

A miniszterek letették az esküjüket. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!