A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
12:00VízilabdaMagyarország-Szerbia

Orbán Viktor: Az Európai Bizottságtól el kell venni a migráció ügyét

Események

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Európában elsőként, és világszinten is egyedülállónak tekinthető konferenciát szervez a globális migráció témakörében. Az MCC Budapest Summit on Migration – The Biggest Challenge of Our Time? című eseményre március 22–24
Orbán Viktor
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Nicolas Sarkozy, volt francia köztársasági elnök is beszédet mond a Mathias Corvinus Collegium által szervezett migrációs csúcstalálkozón. A szombat délelőtti programot élőben közvetítjük.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül34 bejegyzés
10:34
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

Budapestre érkezett Nicolas Sarkozy

Magyarországra érkezett Nicolas Sarkozy volt francia elnök. A republikánus politikus a Mathias Corvinus Collegium nemzetközi migrációs konferenciáján fog beszédet mondani szombat délelőtt. A rendezvényen Orbán Viktor magyar miniszterelnök is felszólal. A Mandiner közölte a többnapos esemény részletes programját. A konferencia pénteken délután elkezdődött. Az előadásokról folyamatosan tudósításokkal jelentkezünk, és interjúkat is közlünk a neves előadókkal.

10:34
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

Gulyás: Magyarország a stabil családpolitikára épít

A migráció nem oldja meg a munkaerő utánpótlását, és a demográfiai bajokat sem, ezzel szemben Magyarország a stabil családpolitikára épít – minderről Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője beszélt a Mathias Corvinus Collegium budapesti migrációs konferenciáján.

10:35
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

Irreális világban élnek, akik szerint sikeres a migráció

Azok, akiknek meggyőződése, hogy a migráció és az integráció sikeres, egy irreális világban élnek – mondta Lánczi András, a Corvinus egyetem rektora, a Mathias Corvinus Collegium kuratóriumának elnöke az MCC migrációs konferenciáján.

10:51
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor már megérkezett

Megérkezett Orbán Viktor miniszterelnök a konferenciára.

10:54
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

Kezdődik a második napja a konferenciának

Kezdődik a migrációs konferencia második napja, amit a Mathias Corvinus Collegium szervezett.

10:55
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

Nicolas Sarkozy is megérkezett

Külön köszöntötték Nicolas Sarkozy volt francia köztársasági elnököt, Orbán Viktor miniszterelnököt és Václav Klaus volt cseh elnököt és miniszterelnököt. 

11:00
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

Klaus: Korunk egyik legnagyobb kihívása a migráció

Václav Klaus, volt cseh elnök kezdi a szombati napot, és mondja el az első beszédet. Klaus arról beszél, hogy egyelőre nem felel meg a demokratikus elveknek az Európai Parlament mostani működése, aminek egyik ékes bizonyítéka az, hogy megváltoztatták a korábbi szavazási rendet. Korunk egyik legnagyobb kihívása a migráció. Sajnos nem sok mostani európai vezető véli ezt - tette hozzá. Orbán Viktor meg meri tenni, hogy nem kérdőjelesen beszél arról, hogy a migráció korunk legfőbb kihívása.

11:02
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

Továbbra is itt van velünk, és egyre inkább erősödik a tömeges migráció jelensége

Klaus kijelentette, hogy nem meggyőzőek és üresek a tömeges migráció melletti érvek. Az európai politikai korrektség egyik nagy hazugsága, hogy véget ért a migrációs válság - tette hozzá. Továbbra is itt van velünk, és egyre inkább erősödik a tömeges migráció jelensége - mondta a volt cseh elnök. Címkéket használnak az európai politikai elit vezetői azokkal szemben, akik szerint komoly veszélyeket jelent a tömeges migráció - hangsúlyozta a cseh elnök.

11:04
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

A tömeges migráció alapvető támadást intéz a célország hagyományai, társadalmi rendszere és kultúrája ellen

Fontos meghúzni a határt a tömeges és az egyéni migráció között, mivel az európai elit csak olyan érveket használ, amik az egyénre vonatkoznak - mondta Klaus. A tömeges migráció alapvető támadást intéz a célország hagyományai, társadalmi rendszere és kultúrája ellen. A tömeges migráció társadalmi megrázkódtatásokhoz vezet - mondta a volt elnök.

11:09
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

Ezek az okok mozgathatják az európai befogadási kultúrát

Václav Klaus szólt arról is, hogy nagyon komoly tartaléka van a harmadik világban a migrációnak, és minél rosszabb a helyzet, annál többen akarnak elindulni. Az európai országok elég erősek, hogy megállítsák a tömeges migrációt, de ehhez politikai akarat kell. Klaus szerint a kulcsfontosságú kérdés, hogy a migránsok iránt egyfajta kereslet mutatkozik Európa felől. Ennek a legfőbb megnyilvánulása Angela Merkel 2015-ös kijelentése volt, ami egyértelmű vonzást gyakorolt a migránsok felé. A fő gond, hogy a meghívók nem gondolják végig a döntésük következményét. Másik ok, hogy egyesek vallásosan hisznek a multikulturalizmusban - mondta a volt cseh elnök. Mi nem értünk egyet ezekkel a véleményekkel - mondta Klaus.

11:12
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

Az európai elit a nemzetállamok eltüntetése miatt hívja be a migránsokat

A tömeges migráció iránti kereslet másik iránya, hogy az európai elitek mindent megtesznek a nemzetállamok eltüntetéséért - mondta Klaus. Ennek egyik eszköze a migránsok behívása, így pedig sikerül feloldani a homogén társadalmakat. A migrációt folyamatosan szervezik, aminek az egyik legfőbb eszköze az ENSZ migrációs paktuma. Klaus szerint nemet kell mondani ezekre az elképzelésekre, azonban az európaiak egy része mára immunissá vált az észérvekre.

11:16
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

A civilizáció válsága bontakozott ki előttünk

Jaime Mayor Oreja, Spanyolország korábbi belügyminisztere, az Európai Néppárt volt alelnöke arról beszélt, hogy az a válság, amit Európában manapság megtapasztalunk, nem csupán egy politikai válság, hanem a civilizáció válsága. Ma és holnap nemcsak a bevándorlás lehetőségével kell foglalkoznunk, hanem az állandó hivatkozási keret elvesztése is óriási probléma - tette hozzá.

11:19
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

"Az uniónak nagyon sok teste van, de a lelke elveszett"

Jaime Mayor Oreja szerint nem szabad áltatni magunkat, mivel az EU megújítása nélkül nem lesz semmilyen áttörés. Külön kiemelte, hogy Nicolas Sarkozy és XVI. Benedek pápa korábban megállapodott abban, hogy megerősítik az európai értékeket. Az uniónak nagyon sok teste van, de a lelke elveszett - tette hozzá.

11:23
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

Szükséges egy szigorú uniós határvédelmi politika

Az Európai Parlamentben eltöltött 10 éves tapasztalatom mutatja, hogy mára teljesen kiüresedett az unió - mondta Jaime Mayor Oreja. Szólt arról is, hogy Orbán Viktort azért érik jelentős támadások, mert megvédi a keresztény értékeket. A volt spanyol belügyminiszter szerint szükséges egy közös uniós bevándorlási politika létrehozása, de ezt csak egy közös határpolitika mellett lehet létrehozni. A legnehezebb dolog a nyilvánvaló dolgok megvédése.

11:26
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

A rend hiánya uralkodik Európában

Jaime Mayor Oreya arról is beszélt, Európában a rend hiánya uralkodik, és ez vezetett el a mostani helyzethez. Képeseknek kell lennünk arra, hogy felszabadítsuk az európai gondolkodást a most uralkodó kulturális trend alól.

11:29
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

Katasztrofális döntéseket hozott Európa a migráció területén

Alexander Downer, Ausztrália volt külügyminisztere arról beszélt, hogy katasztrofális döntéseket hozott Európa a migráció területén. Mi, ausztrálok döntjük el, hogy kik és milyen körülmények között jönnek be az országunkba - tette hozzá. Mi hiszünk a nemzetállamokban, és alapvető joga van az embereknek, hogy megszervezzék az országukat.

11:31
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

Downer: Nem hiszünk a nyitott határok politikájában

A volt ausztrál külügyminiszter közölte, hogy országa saját maga határozza meg, hogy kiket akar beengedni, így a szakképzett migránsok jöhetnek. Nem hiszünk a nyitott határok politikájában, meg kell őriznünk a határaink épségét - tette hozzá. Az embercsempészek ezt nem veszik figyelembe. 

11:36
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

Fel kell számolni az embercsempészek tevékenységét

Az az üzenetünk az EU-nak, hogy azt az üzleti modellt kell megsemmisíteni, ami az embercsempészetet üzemelteti - mondta Downer. Nagyon sok menekült van a világban, számukra jár az együttérzésünk - tette hozzá. Nagyon sokan átalakították ezt a gondolatot, mivel összemosták a menekülteket a migránsokkal. A menekültek számára biztosítjuk egy ideig a védelem jogát. Európában azt látja, hogy a migránsok nem csak védelmet akarnak.

11:39
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

Nem szabad megengedni, hogy kulturális gettók jöjjennek létre az országban

A volt ausztrál külügyminiszter szerint nem szabad megengedni, hogy kulturális gettók jöjjenek létre az országban. Nem az adott államnak kell a migránsokhoz integrálódnia, hanem a beérkezőknek kell integrálódnia az adott országhoz - mondta Downer. Megdöbbentő folyamatok voltak Európában az elmúlt években, és ezt sokan azzal intézték el, hogy ezzel nem lehet mit tenni. A szavazók azonban elfordulnak azoktól, akik nem tudják megoldani a problémáikat.

11:41
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

Sarkozy: Európa egy döntő pillanatot él át

Nicolas Sarkozy, volt francia államfő arról beszélt, hogy Európa egy döntő pillanatot él át. Meggyőződésem, hogy Európa sohasem volt ilyen szükségszerű - tette hozzá. 7 milliárd ember él a Földön, és csak 500 millió európai. Európa rendkívül megosztott - mondta Sarkozy. Ha Európa gyenge, az azért van, mert Európa megosztott. Gyengék vagyunk, és megosztottak - mondta Sarkozy. Európát nem lehet elképzelni úgy, hogy nem tudunk kompromisszumot kötni.

11:45
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

Sarkozy: Magyarország egy nagy demokratikus ország

Európában akkor tudunk győzni, ha együtt vagyunk. Európában nem lehet győzelmet aratni, ha egymással szemben állunk - mondta Sarkozy. A volt államfő kiemelte, hogy a brexit egy óriási tévedés, mert a megosztás nem fog itt megállni. Magyarország az édesapám országa, egy olyan ország, amelynek kiemelkedő történelme van, a Fidesz is fel mert kelni a totális diktatúra ellen 1989 előtt. Sarkozy közölte, Magyarország egy nagy demokratikus ország. Kijelentette, hogy óriási eredmény Orbán Viktor háromszori választási győzelme ebben a nehéz nemzetközi helyzetben.

11:48
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

"Európának joga van ahhoz, hogy határai legyenek, és ezeket meg kell védeni"

Arról kell beszélnünk, hogy mi lesz Európával a következő 50 évben - mondta a volt francia államfő. Nem szabad, hogy tabutémák legyenek, mivel senki sem birtokolja az igazságot. Nem őrizhetjük meg ugyanazon európai intézményeket, amiket még akkor hoztunk létre, amikor még 6 tagállam volt, mert  most már 27 tagállam van. Nicolas Sarkozy kijelentette, hogy Európának joga van ahhoz, hogy határai legyenek, és ezeket meg kell védeni.

11:51
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

Gigantikus Afrika-fejlesztési tervet sürgetett Nicolas Sarkozy

Nicolas Sarkozy szólt arról is, hogy Európát nem lehet összehasonlítani Ausztráliával a határokat tekintve. A volt francia elnök szerint egy gigantikus Afrika-fejlesztési tervet kell megvalósítani, hogy minden fiatal találhasson munkát a saját országában. Nem lehet folytatni a szociális turizmust Európában, és harmonizálni kell a különféle országok között a segélyezési rendszert.

11:55
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

Sarkozy: Közös irányítás kell a bevándorlás terén

Nicolas Sarkozy kijelentette, hogy egy közös irányításra van szükség a bevándorlás terén. A volt francia államfő három körbe sorolta az uniós országokat. Az egyik kör az eurózóna, a másik kör a schengeni országok, míg a harmadikba azok tartoznak, akik nem tagjai az előbbi kettőnek. Sarkozy kijelentette, hogy szükséges a nyugat-balkáni országok uniós integrációja. Európa megérdemli a jövőt, és nem csak a múltat - tette hozzá.

11:56
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

Sarkozy: Én Európát védtem

Én Európát védtem, amikor kitört a vihar - mondta a volt elnök. Nem akarok semmilyen leckét Brüsszeltől, de én sem leckéztetem őket.

12:01
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Magyarország sajátos szerepet játszik az európai migrációs politikában

Orbán Viktor arra hívta fel a figyelmet, hogy mindig megtisztelő az ország számára, ha neves külföldi vendégek érkeznek. A kormányfő elmondta, hogy Magyarország sajátos szerepet játszik az európai migrációs politikában. Az utóbbi tényt semmi sem indokolja, mivel egy 10 milliós ország vagyunk, a hadseregünk kicsi - tette hozzá. A mi méretünk nem predesztinál arra, hogy mi bármilyen vitában olyan kiemelkedő szerepet játsszunk, mint amit a migrációs vitában megteszünk. Nem mi választottuk ezt a természetellenes helyzetet - mondta Orbán.

12:05
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

"A keletről fenyegető veszélyek idején kerül Magyarország központi helyre a nemzetközi politikában"

Orbán Viktor kiemelte, hogy a keletről fenyegető veszélyek idején kerül Magyarország központi helyre a nemzetközi politikában. Így volt 1956-ban, és így volt 2015-ben is - tette hozzá. Európai hírnév következett abból, hogy a határokat megvédtük. Orbán kijelentette, hogy semmilyen erőnk nem volt, hogy egy 400 ezres katonakorú népességet megállítsunk. Az utóbbi helyzet elkerülése vezetett el ahhoz, hogy megépítettük a kerítést - tette hozzá.

12:09
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán: Európa nyugati felén a politikát befolyásolni tudó világ 85 százaléka baloldali-liberális

Orbán Viktor szólt arról is, hogy Európában van egy dogma, miszerint egyáltalán nem hátrány, ha valaki azt mondja, hogy nem tehet semmit. Európát nem személyek, hanem intézmények vezetik, ezért az európai politikai koncepcióban az intézmény jó dolog, míg az erős politikus rossz dolog - tette hozzá. A magyar kormányfő kijelentette, Európa nyugati felén a politikát befolyásolni tudó világ 85 százaléka baloldali-liberális, és képes arra, hogy összehangoltan cselekedjen. Magyarországon ezzel szemben nagyjából 50 százalék ez az arány.

12:11
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A migráció az egységet támadja meg

Orbán Viktor szerint a nyugati liberális véleményformálók miatt alakult ki a nagyon negatív vélemény róla. Magyarország számára kulcskérdés, hogy jöjjön végre egy nagy ország, ami azt beszéli, amit mi. Ez az ország egyelőre Olaszország lehet, nekünk kell végre egy nagy ország Nyugatról, ami azt mondja, amit mi, mert különben vereséget szenvedünk. A migráció az egységet támadja meg - mondta a magyar kormányfő. A migráció ügyében élesen válik el Nyugat- és Közép-Európa - tette hozzá.

12:15
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

Ezért vált el egymástól a keleti és a nyugati megközelítés

A magyar kormányfő szólt arról is, hogy Nyugaton ma már arról beszélnek, hogyan lehet menedzselni a különféle kultúrák egymás mellett élését. Ezzel szemben Közép-Európában nincsenek nagy idegen tömegek, így nem kell energiákat összpontosítani arra, hogyan kellene integrálni ezeket az embereket. Mi nem is akarunk ilyen idegen tömegeket - mondta. Orbán szerint pont az előbb említett két nézet miatt váltak el egymástól a keleti és a nyugati vélemények. Arra, hogy hogyan lehet ezt áthidalni, senki sem tudja a választ - mondta a kormányfő.

12:18
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

Multikulturális társadalom, vagy pedig nem?

Orbán Viktor kijelentette, hogy a fő kérdés, hogy van-e egy országnak joga arra, hogy multikulturális akar-e lenni, vagy pedig, hogy nem akarunk azok lenni. A mostani vitákban pedig az áll a középpontban, hogy az EU-ban nem biztos, hogy van lehetőség a választásra - mondta a kormányfő. 

12:22
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán: Tovább fog nőni a migrációs nyomás Afrika felől

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a migráció időhorizontja évtizedekben mérhető. Éppen ezért most kell döntést hozni a migráció kérdésében, mert az utódaink minket fognak okolni a problémák miatt. A következő 11 évben közel annyival fog nőni Afrika népessége, amennyi jelenleg Európáé. Mindezek miatt a migrációs nyomás nőni fog - hangsúlyozta a magyar miniszterelnök.

12:25
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Most kell helyreállítani a Kelet és a Nyugat egységét a migráció ügyében

Ha a migrációt nem veszi az európai politika a napirendjére, akkor olyan folyamatok indulnak meg, amiket nem lehet már megfordítani - mondta Orbán Viktor. Most kell helyreállítani a Kelet és a Nyugat egységét a migráció ügyében - tette hozzá. A politikában a legfontosabb dolog a kudarc beismerése. 2015 óta eltelt négy év, és be kell ismernünk, hogy az unió mostani vezetői képtelenek arra, hogy a migráció és a határvédelem ügyét megoldják. Éppen ezért bele kell nyúlni a rendszerbe, és létre kell hozni a schengeni országok belügyminisztereinek a tagjaiból egy új testületet, hogy ott közösen adjanak választ a határvédelem és a migráció ügyére - zárta beszédét a kormányfő. 

12:27
március 23, 2019
Vágólapra másolva!

Véget ért Orbán Viktor és Nicolas Sarkozy beszéde

Percről percre tudósításunk véget ért Orbán Viktor és Nicolas Sarkozy beszédéről. Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!