Orbán Viktor: Amíg a szenvedők kiáltását a világ közönyösen hallgatja, Magyarország segít

Események

keresztényüldözés
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a keresztényüldözésről szóló második nemzetközi konferencia megnyitóján Budapesten. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül20 bejegyzés
10:25
november 26, 2019
Vágólapra másolva!

Azbej Tristan: Erkölcsi felelőssége a nyugati keresztény államoknak, hogy kiálljanak az üldözöttek mellett

Több mint 245 millió ember szenved el üldöztetést, diszkriminációt a keresztény hite miatt - mondta Azbej Tristan, a Miniszterelnökség államtitkára. Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár elmondta, erkölcsi felelőssége a nyugati keresztény államoknak, hogy kiálljanak az üldözöttek mellett. Hozzátette, Magyarország élen járt ezen a téren, amikor 2016-ban elindította a segélyprogramját. Ennek eredményeként sikerült egész közösségeket megmenteni - mondta. Szólt arról is, hogy a héten egy nemzetközi konferenciát szerveznek a témában, amelyre 45 országból érkeznek résztvevők.

10:28
november 26, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Magyarország segít

"Világszerte 245 millió keresztényt üldöznek a hite miatt. 2018-ban naponta 11 keresztényt öltek meg a hite megvallása miatt. Amíg a szenvedők kiáltását a világ közönyösen hallgatja, Magyarország segít" - áll Orbán Viktor miniszterelnök Facebookon megosztott videójában.

11:20
november 26, 2019
Vágólapra másolva!

Budapest a keresztény szabadság és az üldözött keresztények fellegvára

Azbej Tristan a konferencián arról beszélt, hogy mára a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon. Több mint kétszer annyian jöttek el a mostani konferenciára, mint két évvel ezelőtt. Azbej Tristan elmondta, hogy nemzetközi fellépésre van szükség a keresztények megvédése érdekében. Budapest a keresztény szabadság és az üldözött keresztények fellegvára - tette hozzá. 

11:34
november 26, 2019
Vágólapra másolva!

Erdő Péter: Mindenkinek fel kell emelnie a szavát az üldözöttek érdekében

Erdő Péter esztergom-budapesti prímás a konferencián arról beszélt, mára a kereszténység vált a legüldözöttebb vallássá. Úgy látja, mindennek hátterében a gyarmatosítás miatt kiváltott nyugatellenesség áll. Nem szabad hallgatni a keresztények elleni támadásokról, rá kell mutatni az esemény jellegére - mondta a prímás. Mindenkinek fel kell emelnie a szavát az üldözöttek érdekében. 

11:42
november 26, 2019
Vágólapra másolva!

Szabó István: Ez a szándék áll a keresztények üldözése mögött

Bogárdi Szabó István, a református egyház zsinati elnöke, Dunamelléki püspök szerint a keresztényüldözés mélyén az a szándék áll, hogy az adott személy tagadja meg Krisztus követését. Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik segítik az üldözött keresztények helyzetét - mondta a püspök. 

11:52
november 26, 2019
Vágólapra másolva!

Magyarországon nem levenni kívánjuk a keresztet

Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke arról beszélt, Magyarországon nem levenni kívánjuk a keresztet, hanem feltenni azt. Új templomokat akarunk építeni, és nem akarjuk pizzériává alakítani őket - tette hozzá. 

11:57
november 26, 2019
Vágólapra másolva!

Gyakorlatilag népirtás zajlott le

II. Efrém Ignác, az Antiókhiai Szír Ortodox Egyház pátriárkája arról beszélt, hogy pár évvel ezelőtt került a nemzetközi figyelem középpontjába a közel-keleti keresztények üldözése. Irakban, Szíriában, Libanonban és Egyiptomban súlyos támadások érték ezeket a közösségeket - tette hozzá. Az Iszlám Állam szinte népirtást végzett a keresztény közösségek körében, nagyon sokan elmenekültek. 

12:01
november 26, 2019
Vágólapra másolva!

A szíriai keresztények 90 százaléka elmenekült

Szíriában több tömeggyilkosság és emberrablás történt - mondta a pátriárka. A szíriai keresztények 90 százaléka elmenekült az országból - emlékeztetett II. Efrém Ignác. 

12:05
november 26, 2019
Vágólapra másolva!

Köszönet Magyarországnak

II. Efrém Ignác szerint egyelőre nincsen válasz arra, hogy miért üldözik a keresztényeket. A pátriárka köszönetet mondott Magyarországnak, hogy részt vesz az újjáépítésben. Szólt arról is, hogy a Közel-Keleten is érvényesülnie kell a vallásszabadságnak, és szekuláris államoknak kellene létrejönnie. 

12:08
november 26, 2019
Vágólapra másolva!

Rövid zenei összeállítás következik

Véget ért a szíriai pátriárka felszólalása, most egy zenei összeállítás jön. 

12:11
november 26, 2019
Vágólapra másolva!

"Nem fogadjuk el, hogy a keresztény élet ne érne annyit, mint bárki másé"

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár arról is beszélt a bevezetőjében, hogy az első, két évvel ezelőtti konferencia zárónyilatkozatában Európában először, "árral szemben" is kimondták, a világ legüldözöttebb vallása a kereszténység, és ezt mára nem lehet a politikai korrektség révén elhallgattatni. Nem fogadjuk el, hogy a keresztény élet ne érne annyit, mint bárki másé - tette hozzá. 

12:17
november 26, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Megmaradásunk kulcsmozzanata a keresztény hit felvétele volt

Orbán Viktor miniszterelnök a konferencián arról beszélt hogy a lecke fel van adva. Ha lehet semmit, ha muszáj, nem részletezni, nem panaszkodni, nem dicsekedni - emlékeztetett Orbán Viktor arra a beszédről szóló könyvre, amit Szabó István református püspöktől kapott. A magyar törzsek zöme 1100 évvel ezelőtt érkezett a Kárpát-medencébe, de nem mi voltunk az elsők. A többiek eltűntek, de mi nem jutottunk erre a sorsra, és a mai napig ez a fő kérdés - mondta a kormányfő. Kultúridegenek és fajtaidegenek is vagyunk a Kárpát-medencében, mégsem tűntünk el. Megmaradásunk kulcsmozzanata a keresztény hit felvétele volt - mondta a kormányfő. 

12:20
november 26, 2019
Vágólapra másolva!

Szent István nemcsak nagy uralkodó, hanem látnok is volt

Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy bár a keresztény hitet az elmúlt 1000 évben néha elhagyta az ország, de végül mindig visszatért. Ennek példája az elfogadott alaptörvény is - tette hozzá. A kereszténység segítheti a nemzetek megmaradását - vélte a kormányfő. Szent István nemcsak nagy uralkodó, hanem látnok is volt - hangsúlyozta Orbán Viktor. Intelmeit máig nekünk szóló személyes üzenetként olvassuk - tette hozzá. Ha lehorgonyzunk mellette, akkor virágzó hazát és boldog családot építhetünk, ez a magyarok politikai kézikönyve - mondta a kormányfő. 

12:22
november 26, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A keresztény erények békéhez és boldogsághoz vezethetnek

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Szent István intelmeiből dolgozik ma is a kormány. A keresztény erények békéhez és boldogsághoz vezethetnek - tette hozzá. 

12:25
november 26, 2019
Vágólapra másolva!

Van-e értelme a kiállásnak az üldözött keresztények mellett?

Orbán Viktor szerint mindezek alapján Magyarországnak meg kell védenie azokat a keresztényeket, akiket üldöznek. Van-e értelme egy olyan nép kiállásának, aki a világ összlakosságának csupán 0,2 százalékát teszi ki? - tette fel a kérdést Orbán. A kiállás bátorságot szül, a példa messzire terjedhet, a cselekvés felszabadítja a bénultakat, és visszaadja a személyes tett értelmébe vetetett hitet - mondta a kormányfő. Ki gondolta volna pár évvel ezelőtt, hogy ennyien leszünk itt? Miért kell nekünk más kontinenseken segíteni? - tette fel a kérdést a kormányfő. Úgy látja az európai és az afrikai keresztényüldözés nem választható el egymástól. 

12:27
november 26, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A mi keresztény civilizációnk áll szervezett támadás alatt

Bár nagyon súlyos támadások érték a keresztényeket, de Európa csendes, és egy rejtélyes erő megbénítja az európai politikusokat. Mivel Európában a keresztények üldözése csak emberi jogi kérdés, így pedig a keresztényüldözés beleolvad a vallási üldözöttek sokszínű családjába - tette hozzá. Orbán Viktor szerint, akik a keresztényüldözést csak humanitárius problémaként kezelik, azok a legfontosabb problémáról nem beszélnek, mégpedig, hogy a mi civilizációnk áll szervezett támadás alatt. Ennek a támadásnak több formája van, így a bevándorlás, a politikai korrektség szájkosara. 

12:30
november 26, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Jogunkban áll megvédeni a kultúránkat és az életformánkat

A mai európai korszellemben, és média-erőviszonyok között folyamatos koalíciós egyeztetések súlya alatt nem akarnak megszólalni a keresztény nyugat-európai politikusok - mondta Orbán Viktor. Magyarország a muszlim bevándorlási invázió útvonalán fekszik, és meg kell védenie magát. A magyar politika kiindulópontja, hogy jogunkban áll megvédeni a kultúránkat és az életformánkat, szabadok vagyunk erre. Egyetértés van az országban abban is, hogy a támogatást közvetlenül a bajba jutott közösségekhez kell eljuttatni - hangsúlyozta a kormányfő

12:33
november 26, 2019
Vágólapra másolva!

"Mi európai keresztények is nagy bajban vagyunk"

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a legnagyobb tévedés, amit egy európai ember a keresztényüldözésről mondhat, az az, hogy ez az ő országában nem történhet meg. Sokan vannak ebben a tévhitben, pedig a terror többször is lecsapott Európára - tette hozzá. Az illegális migrációval ellenőrizetlenül érkeztek a radikális iszlamizációt valló tömegek. A nem távoli jövőben lesznek olyan európai országok, ahol a vallási-kulturális arányok gyorsan megváltoznak majd - mondta a kormányfő. Európát ettől csak az mentheti meg, ha visszatalál keresztény identitásához. Mi európai keresztények is nagy bajban vagyunk - mondta a kormányfő. 

12:34
november 26, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Mi azt adjuk az üldözött keresztényeknek, amire szükségük van

Mi azt adjuk az üldözött keresztényeknek, amire szükségük van, és azt kapunk vissza, amire pedig nekünk szükségünk van - zárta szavait a kormányfő. 

12:34
november 26, 2019
Vágólapra másolva!

Véget ért a kormányfői beszéd

Véget ért Orbán Viktor beszéde, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről