A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNHungary
07:30AtlétikaMaraton séta váltó
HUNSalim Omar Gergely
12:13TekvondoLucas Lautaro Guzman-Omar Salim
HUNLosonczi Dávid
12:30BirkózásRafig Huseynov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Kövesse az Origón Orbán Viktor évindító tájékoztatóját

Események

Orbán Viktor, sajtótájékoztató, Karmelita kolostor, 2020.01.09.
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök évindító nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Karmelita kolostorban. Ezzel együtt a miniszterelnök a közösségi oldalon is élőben jelentkezik majd délelőtt 11 órától.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül56 bejegyzés
11:40
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor tartja az idei év első Kormányinfóját

Az idei év első Kormányinfóját Orbán Viktor tartja. A magyar sajtó mellett sok külföldi tudósító érkezésére is számítanak. Orbán Viktor a sajtótájékoztatón - csakúgy mint tavaly - minden aktuális politikai témában áll az újságírók kérdései elébe - fogalmazott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

11:53
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Kovács Zoltán áll majd Orbán Viktor mellett

Orbán Viktor mellett Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, nemzetközi kormányszóvivő áll majd a sajtótájékoztatón, ahova a hazai ellenzéki és kormánypárti sajtó képviselői mellett sok külföldi tudósítót is várnak.

11:58
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Ezek voltak egy évvel ezelőtt a legfontosabb témák

Egy évvel ezelőtt január 10-én tartotta meg a magyar miniszterelnök az évindító Kormányinfót. Akkor Orbán Viktor több mint két órán át állta a kérdéseket. A kormányfő tavaly év elején többek között beszélt a 2018-ban elért és a 2019-ben várható gazdasági eredményekről, a munkaerőhiányról, a fizetések emelkedéséről, a paksi atomerőmű bővítéséről, a korrupcióról és a kormányközelinek tartott üzletemberekről is.

12:06
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Kezdődik a Kormányinfó

Kezdődik a Kormányinfó Orbán Viktor vezetésével. A kormányfő mindenkinek boldog új évet kívánt.

12:08
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Amikor az iraki kormány felmondja a szerződést, akkor evakuáljuk a katonákat

Orbán Viktor arról beszélt, tény, hogy rakétatámadás ért olyan bázisokat, ahol magyar katona is volt. Egyetlen magyar katona sem sérült meg. Úgy döntött a kormány, hogy egy magas rangú katonai vezető megy a helyszínre. Ha szükséges, akkor minden adott az azonnali evakuálásra - mondta a kormányfő. Kormányközi megállapodás része a magyar katonák iraki tartózkodása. Amikor az iraki kormány felmondja a szerződést, akkor evakuáljuk a katonákat - mondta Orbán Viktor. 

12:11
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Egyre nagyobb a migrációs nyomás a határon

Orbán elmondta, hogy 2019-ben 450 ezer illegális bevándorló jutott be Törökországba, ami 70 százalékos emelkedés 2018-hoz képest. Tavaly 180 százalékkal több migráns ment Görögországba Törökország felől - tette hozzá. Egyre többen érkeznek a magyar-szerb határhoz. Jelentősen megnőtt a migrációs nyomás a magyar-szerb határon. Naponta több mint 100 migránst kell elfogni - mondta a kormányfő. Új egységeket és új rendőröket irányítottunk a határra - mutatott rá a kormányfő.

12:13
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

A kereszténydemokrata kormányzás legfontosabb lépése, hogy a legkevesebbet keresők bére nőtt a legjobban

Orbán Viktor a gazdasági helyzetről közölte, hogy fantasztikus teljesítményt sikerült elérni azzal, hogy meghaladta a foglalkoztatottak száma a 4,5 millió főt. Ilyenre nem volt példa a rendszerváltás óta - tette hozzá. A kormányfő nem elégedett azzal, hogy a csehek megelőzik a foglalkoztatotti létszámban Magyarországot. A jövőben el kell érni a cseh szintet - tette hozzá. A kereszténydemokrata kormányzás legfontosabb lépése, hogy a legkevesebbet keresők bére nőtt a legjobban. Ez a szegénység felszámolásának a legjobb útja - mondta a kormányfő.

12:15
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Jelentősen csökkent a hazai szegénység, de ez nem elég

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a hazai szegények száma 1,3 millióval csökkent 2010 óta, de csak a nulla az elfogadható szám. A kormányfő elmondta, hogy a legszegényebb települések fejlesztési területén újabb lépések lesznek.

12:16
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Nagy siker a keleti nyitás

Az új munkahelyek 38 százaléka ázsiai beruházásokhoz kötődik - mondta a kormányfő. Ez visszaigazolása a korábban meghirdetett keleti nyitásnak - tette hozzá. A koreaiak voltak a legnagyobb beruházók - mondta a kormányfő. 

12:19
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor februárban ismerteti a gazdaságvédelmi akciótervet

Nagy kihívás lesz a 2020-as év Magyarország számára. Orbán Viktor közölte, hogy a magyar modell úgy volt sikeres, hogy az eurózóna növekedése is nagy volt. A kérdés, hogy működik-e a magyar modell úgy, hogy az eurózónában nem lesz növekedés. Egy külön gazdaságvédelmi akcióterv nélkül nem leszünk sikeresek, és ennek a részleteire a februári országértékelő beszédben térek ki - mondta a kormányfő.

12:22
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Nagyszabású egészségügyi fejlesztést jelentett be Orbán Viktor

Folytatódik az egészségügyi szakdolgozók béremelése 2020-ban, és a remény, hogy sikerül őket itthon tartani - mondta a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, hogy lépésekben kell haladni. Első helyre kell tenni a kórházi várótermek, és egyéb helységek rendbetételét. Így minden három évnél idősebb ilyen helységet fel kell újítani. A kórházi adósságok tekintetében véget kell vetni a mostani helyzetnek, így 2020-ban egyetlen kórház sem halmozhat fel semmilyen adósságot - mondta Orbán Viktor.

12:26
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Tervszerűen kell alkalmazkodni a klímaváltozáshoz

Nem zárhatjuk úgy a mostani pénzügyi évet, hogy a kórházaknál adósság legyen, és ehhez minden forrást megkap a szaktárca - mondta Orbán Viktor. A klímavédelem kapcsán úgy fogalmazott a miniszterelnök, hogy a kormány elfogadta az új energiastratégiát. A Kárpát-medence alkalmas arra, hogy a legkedvezőtlenebb klímaváltozás esetén is fennmaradjon a mostani élet, képesek vagyunk a tiszta környezetet megtartani, ha tervszerűen alkalmazkodunk a klímaváltozáshoz. Orbán Viktor kijelentette, hogy 21 olyan ország van a világon, akik úgy növelték a gazdaságukat, hogy csökkent a szén-dioxid-kibocsátás.

12:29
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: 50 ezer milliárd forint kell a klímasemlegességhez

Orbán Viktor szólt arról is, hogy olyan országokat előzünk meg, mint Németország, Hollandia és Ausztria a klímapolitika területén. A villamos áram nagy részét Paks fogja nyújtani, és csupán 10 százalék olyan villamosenergia-termelő hely marad, ahol lesz CO2-kibocsátás - tette hozzá. A kormányfő szerint 2050-re klímasemleges országgá lehet tenni, de ehhez 50 ezer milliárd forintra van szükség. Ezt az összeget a nagy klímarongálóktól kell beszedni. Elfogadhatatlan, hogy a klímaváltozás elleni összegeket a kohéziós forrásoktól vegyük el - tette hozzá. Legvégül pedig támogatni kell az atomenergiát - tette hozzá.  

12:30
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

2022-től csak elektromos buszok kerülhetnek a hazai városokba

Orbán Viktor elmondta, hogy a klímacselekvési tervben benne lesz, hogy 2022-től csak elektromos buszokat lehet forgalomba állítani. Minden illegális szemétlerakó helyet meg kell szüntetni, valamint mentesíteni kell a hazai folyókat a műanyag palackoktól - jelentette be a kormányfő.

12:32
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Most 2010 óta egy országépítő korszak van, és ezt szeretnénk erősíteni

Orbán Viktor elmondta, hogy a választási évek lezárultak, így a következő két évnek a kormányzásról kell szólnia. A kormány legközelebb 2022 januárjától vesz részt kampányban, addig a kormányzati aprómunkával foglalkozik - tette hozzá. Most 2010 óta egy országépítő korszak van, és ezt szeretnénk erősíteni.

12:36
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A magyar határvédelmi rendszert meg tudjuk őrizni

Orbán Viktor kérdésre elmondta, hogy elsikkadt az a szakaszgyőzelem, amit Brüsszelben elért Magyarország. Úgy látja, hogy a tranzitzónák megőrzése nagy eredmény volt, világosan kimondták, hogy nem fogva tartás a tranzitzónarendszer. Úgy véli a kormányfő, hogy a határvédelmi rendszert meg tudják őrizni. Orbán Viktor szerint Európában vannak olyan országok, akik azt szeretnék, ha az ő világuk átalakulna, és ezért megéri dolgozni. Ez az ő döntésük - tette hozzá. Ezzel szemben állnak azok az országok, akik nem akarják ezt a világot.

12:39
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Egy olyan erőcsoporttal áll szemben a kormány, aminek az a célja, hogy befolyást gyakoroljon az európai politikára

A kormányfő közölte, hogy nem azért harcoltunk a kommunistákkal, hogy a kivívott világunkat feladjuk. Orbán Viktor elmondta, hogy az unió feladata, hogy ezt a két különböző jövőt elképzelő országcsoport együttműködését fenntartsa. Orbán Viktor közölte, hogy neki nincs Soros-fóbiája, de egy olyan erőcsoporttal áll szemben a kormány, aminek az a célja, hogy befolyást gyakoroljon az európai politikára. A legtöbb ország ezt nem teszi szóvá - mondta Orbán Viktor, sőt az EU pénzzel támogatja ezeket a szervezeteket.

12:41
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Minden európai intézményben ott vannak a Soros György által befolyásolt emberek

Soros György egy tehetséges magyar ember - mondta Orbán Viktor. Jobb lenne barátnak, mint ellenségnek, de ezzel a ténnyel kell együtt élnünk. Minden európai intézményben ott vannak a Soros György által befolyásolt emberek - mondta a kormányfő. Ezeket a tényeket fel kell fedni.

12:47
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Iráni konfliktus: Orbán Viktor az izraeli-amerikai állásponthoz közelíteni az uniós véleményt

Orbán Viktor kérdésre válaszolva elmondta, hogy a magyar energiastratégiát és katonai stratégiát eddig sikerült külön tartani. Az európai álláspont az izraeli-amerikai állásponthoz legyen közel Irán ügyében - ezt támogatja Orbán Viktor. A kormányfő szerint a Török Áramlat megnyitása jó hír Magyarország számára, miközben a hazai napenergia fejlesztése az energiafüggetlenséget biztosítja. A miniszterelnök szerint Oroszország nem használja az atomerőmű-építést politikai befolyásszerzésre. Erre eddig egyébként sem volt példa. Az ország érdeke, hogy meginduljon a romániai gázkitermelés, de ezt nem tudja a kormány befolyásolni.

12:49
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Magyaroszág jó viszonyt szeretne Kijevvel

Az ukrán elnökválasztás óta nem volt magasszintű találkozó Kijevvel. Mi mindent megpróbáltunk. Szeretném, ha újra tudnánk nyitni a magyar-ukrán viszonyt, és erre Kijevnek is szüksége van, mert csak így juthat el a nyugati integrációhoz - tette hozzá.

12:51
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A mi győzelmünk nem végleges, mindennap meg kell nyerni a politikai vitákat

Ott ahol az ellenzéknek jobb jelöltjei voltak, ott ők nyertek, és nem a Fidesz - mondta egy másik kérdésre Orbán Viktor. A mi győzelmünk nem végleges, mindennap meg kell nyerni a politikai vitákat - tette hozzá. Az ellenfél a pályán van, és ezt mindenkinek tudomásul kell vennie.

12:58
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor az Origónak: Kormányról is lehet nyerni, az az igaz teljesítmény

100 nap jár a fővárosi önkormányzatnak - mondta Orbán Viktor az Origo kérdésére. Van 100 napjuk, és még egy költségvetést is meg kell csinálniuk, mindez nagy kihívás. Mi a főpolgármesternek megmondtuk, hogy teljesítünk mindent, amit Tarlós Istvánnak ígértünk, és aláírtunk. Várjuk, hogy jól kormányozzanak - tette hozzá. 

Az osztrák kancellár arra a kérdésre, hogy az FPÖ egy szélsőjobboldali párt, és lehet-e velük kormányozni, azt felelte, hogy a választók döntenek - idézte a kormányfő Sebastian Kurz osztrák kancellár nyilatkozatát azon kérdésére, hogy Dunaújvárosban egy szélsőjobboldali jelöltet támogat a baloldali ellenzék. Azt, hogy melyik párt szélsőjobboldali, azt a választók döntik el - tette hozzá. Akárhogy minősítgetjük a pártokat, az emberek szavazatával nyerik el a koalíciós gondolkodás lehetőségét - mondta a kormányfő. Legyünk jobbak náluk és szavazzanak ránk, nem könnyű. Kormányról is lehet nyerni, az az igaz teljesítmény. Nekünk kétszer is sikerült - tette hozzá.

13:02
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Számítok Navracsics Tibor jövőbeli munkájára is

Orbán Viktor kérdésre válaszolva közölte, hogy ha az ember támadó középpályásnak már nem jó, akkor védekező pozíciót kell felvenni. Számítok Navracsics Tibor munkájára a jövőben is - mondta Orbán Viktor. Az egyetlen olyan Fidesz-tag, aki tagja volt az Európai Bizottságnak - tette hozzá. Lázár János feladata, hogy visszaszerezze Hódmezővásárhelyt, és ehhez minden segítséget megadok.

13:04
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Két nemzeti konzultáció jöhet ebben az évben

Túl hosszú volt a politikai kampány Magyarországon, és ennek a logikája inkább küzdelmes, és az emberek nem szeretik - mondta egy másik kérdésre Orbán Viktor. Le kell zárni a kampányidőszakot, és többek között vissza kell térni a nemzeti konzultáció rendszerére. Legalább kettőt szeretnék ebben az évben tartani - tette hozzá.

13:06
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nincs semmilyen ok a gyors kormányátalakításra

Nem akarok kapkodni a kormányátalakítás területén, és ha nincs rendkívüli nyomós ok, akkor nem szoktam változtatni - mondta egy kérdésre Orbán Viktor. A stabilitás egy nagyon fontos érték.

13:09
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Balliberális dominancia van továbbra is a médiában

Orbán Viktor egy másik kérdésre közölte, hogy ha ebben a teremben egy titkos választást tartanak, akkor 80-20 százalékban veszítene. Ezzel a ténnyel számolni kell, mert a média világában van egy baloldali-liberális dominancia. Most is ellenszélben vagyunk, de a korábbiakhoz képest van változás - mondta a kormányfő.

13:12
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A két legfiatalabb ember a nyugati politikában Donald Trump és Boris Johnson

A két legfiatalabb ember a nyugati politikában Donald Trump és Boris Johnson - mondta Orbán Viktor. Én is szeretnék olyan fiatal lenni, mint Donald Trump - tette hozzá.

13:15
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Egy új kereszténydemokrata kezdeményezésére van szükség az európai politikában, ha nem változik az EPP irányvonala

Az egész európai pártstruktúra átalakulóban van - mondta egy másik kérdésre Orbán Viktor. Az EPP veszít a befolyásából és egyre gyengébb, és ennek az oka, hogy a mostani irány rossz - tette hozzá. Az EPP-nek másnak kell lennie, és a fő kérdés, hogy a változásnak mennyiben tud a Fidesz a motorja lenni. Egy új kereszténydemokrata kezdeményezésére van szükség az európai politikában, ha nem változik az EPP irányvonala - mondta Orbán Viktor.

13:16
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor az iráni konfliktusról: a hogyan tovább a legfőbb kérdés

Orbán Viktor közölte, hogy nem konzultált senki Magyarországgal, hogy Szulejmánit likvidálni fogják. A hogyan tovább a fő kérdés, és erre pénteken választ kaphatunk az uniós külügyminiszteri tanácskozás után.

13:19
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Minden olyan forrást megkap a mostani főpolgármester, amit Tarlós István is megkapott volna

Orbán Viktor egy másik kérdésre azt mondta, hogy a korábban a fővárosnak adott források esetében tartják magukat a megállapodáshoz. Minden olyan forrást megkap a mostani főpolgármester, amit Tarlós István is megkapott volna - tette hozzá.

13:22
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Minden lehetőség nyitva van

Orbán Viktor egy másik kérdésre közölte, minden lehetőséget fejben tart a Fidesz EPP-tagságával kapcsolatban. Minél szélesebb döntési lehetőséget akarok magam előtt - tette hozzá. Az európai politikai rendszer átalakulása most zajlik, és ebben a helyzetben van lehetőség, hogy a különféle álláspontok megismerése révén dönthessünk. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a CDU-val, az osztrákokkal is - tette hozzá.  

13:24
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Egyelőre nincs időpontja az Orbán-Tusk találkozónak

Semmilyen iratot nem láttam a néppárti bölcsek elemzésével kapcsolatban, és nincsen időpontja a Donald Tuskkal való találkozóra sem - mondta egy másik kérdésre Orbán Viktor.

13:31
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Egy miniszterelnöknek nem az a dolga, hogy folyamatosan álhírekkel foglalkozzon

Orbán Viktor egy másik kérdésre azt mondta, egy kampányidőszakban másként működnek a miniszterek, mint nem kampányidőszakban. Egy miniszterelnöknek nem az a dolga, hogy folyamatosan álhírekkel foglalkozzon, ráadásul minden kötelezettségemnek eleget teszek a tájékoztatást illetően - mondta a kormányfő.  Általános gyakorlat, hogy az uniós viták esetében a kormány átcsoportosít forrásokat az adott projekt befejezéséhez - tette hozzá. Számomra nincs különbség az uniós pénzek és a magyar pénzek között, mivel az előbbi az az összeg, ami biztosítja az innen távozó pénzeket.

13:33
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Arányaiban többet fizetünk be az uniós költségvetésbe, mint a svédek, vagy a hollandok

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a következő években a kieső uniós pénzek miatt egyre több olyan összeget kell hazahozni, amit magyar cégek külföldieknek fizetnek ki osztalékként. Minden olyan forint, amit Magyarországon elköltünk, az nálam egy kalapban van - mondta a kormányfő. A mostani uniós befizetéseink esetében az egy főre jutó nemzeti összterméket tekintetbe véve többet fizetünk, mint a hollandok, vagy a svédek - hangsúlyozta Orbán Viktor.

13:39
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Mi az EPP-t szeretnénk megváltoztatni

Orbán Viktor egy másik kérdésre azt mondta, hogy az egész európai pártszerkezet egy mély átalakulásban van. Az EPP sokat vesztett, és ennek oka, hogy baloldali és liberális irányba tájékozódik. Mi azt szeretnénk, ha az EPP visszatérne a korábbi értékeihez - tette hozzá. A vita nem az intézményekről és a szabadságról zajlik, hanem a bevándorlásról, az európai családmodellről és a nemzeti kultúra elsőbbségéről - mondta a kormányfő. A liberális demokraták mindhárom előbb említett ügyben a másik oldalon állnak, és az EPP lassan ugyanazt mondja, mint a liberálisok - mondta a kormányfő. Ha az EPP nem kér abból a politikából, amit mi ajánlunk, akkor új irányba kell menni, de nem ezt szeretném, hanem az EPP-t megváltoztatni - mondta Orbán Viktor.

13:40
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

"Mi szurkolunk Salvininek"

Az olasz fejleményeknek az egész európai jövő szempontjából nagy jelentősége van, és természetesen szurkolunk Salvininek - mondta Orbán Viktor.

13:42
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Szeviép-botrány: Ha történt korrupció, lépnie kell a hatóságoknak

Orbán Viktor a Szeviép-botrányról azt mondta, hogy itt nincs dolga a kormánynak, és így van jól. Ha történt korrupció, akkor lépnie kell a hatóságoknak - tette hozzá. Örülnék neki, ha a magyar igazságszolgáltatás feje fölül eltűnne a korrupció gyanúja - tette hozzá.

13:44
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A 100 év magyar magánynak vége van

A trianoni évforduló kapcsán úgy fogalmazott Orbán Viktor, hogy az elmúlt 100 évben hazánkat folyamatosan izolálni akarták. Ez a 100 év magyar magány - tette hozzá. Semmilyen bizalmi viszonyt nem tudtunk kialakítani a szomszédainkkal, és az elmúlt években sikerült véget vetni ennek néhány területen - mondta a kormányfő. A 100 év magyar magánynak vége van - tette hozzá.

13:48
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor Gyöngyöspatáról: Az biztos, hogy ez így nem maradhat

Orbán Viktor egy másik kérdésre azt mondta, minél kevesebb olyan ügynek kell lennie a közéletben, ami sérti az emberek igazságérzetét. Ha gyöngyöspatai lennék, megkérdezném, hogyan lehetséges, hogy egyesek minden munka nélkül hatalmas összeget kapnak - hangsúlyozta a kormányfő. Az sincsen kibeszélve, hogy mi minősül szegregációnak - tette hozzá. Az biztos, hogy ez így nem maradhat.

13:51
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nem fogunk fizetni senkinek a rossz fogva tartás miatt

Elképesztő, hogy elítélt bűnözőknek milliókat fizetünk ki, mert a rossz fogva tartásra hivatkoznak - mondta Orbán Viktor. Ennek a gyakorlatnak vége, és nem fogunk fizetni senkinek, és vállaljuk a vitákat - jelentette be a miniszterelnök. A kormányfő egy másik kérdésre elmondta, hogy senkit nem lehet jogerős ítélet fényében ideiglenesen szabadon bocsátani, és erre megfelelő jogszabályokat hoznak majd.

13:58
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Óriási károkat okozott volna a Mátrai Erőmű bezárása

A kormányfő egy másik kérdésre azt mondta, ő jól érzi magát a bőrében, van egy lelkesítő munkája. Ami az én létemhez kell, az rendezve van - tette hozzá. Befolyást erre a kormányra nem lehet gyakorolni, mert én ezt nem engedem - mondta a kormányfő. A mátrai erőműről azt mondta, hogy a korábbi külföldi tulajdonos azt mondta, hogy az erőművet be fogja zárni. Ezt követően nagy vita volt arról, hogyan tovább, de 10 ezer munkahelyéről van szó, és nem volt semmi lehetőség arra, hogy ennyi embernek azon a környéken munkát adjunk. Ezt követően döntött a kabinet a vásárlás mellett - mondta a kormányfő.

14:00
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Stratégiai tartalék lehet a hazai lignitvagyonból

A hazai lignitvagyon stratégiai kérdés, és így semmiképpen sem szabad azt kivezetni, és stratégiai tartalékként hasznosítjuk a jövőben a magyarországi lignitvagyont - ismertette a kormányfő. A Mátrai Erőmű megvásárlása teljes mértékben transzparens lesz - tette hozzá. Az egész folyamat még nincsen lezárva.

14:04
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Február 1-től ingyenesek lesznek a meddőségi kezelések

Orbán Viktor a meddőségi centrumok állami kézbe vételéről azt mondta, hogy azokat felvásárolták, és szó sincsen kisajátításról. Az egész folyamat egyik aspektusa, hogy bioetikai szempontokat is figyelembe vesznek. Mi az élet pártján állunk, és ezért szeretnénk látni az egész folyamatot - indokolt a kormányfő. Nem piaci alapon működnek majd a meddőségi kezelések a jövőben, hanem centrumok jönnek létre, és ingyenes lesz a kezelés. Február 1-től ingyenesek lesznek a meddőségi kezelések - jelentette be a kormányfő. 

14:06
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor Prágában találkozik Sebastian Kurzzal

Orbán Viktor egy másik kérdésre közölte, hogy jövő héten Prágában találkozik Sebastian Kurz kancellárral, és később találkozik Donald Tusskal és a német CDU elnökével.

14:09
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

"Kifejezetten inspiráló, ami Ausztriában történik"

Határozott véleményem van a magyarországi zöldpolitikusokról, mivel ők görögdinnyék, és egy velük való koalícióban nem vennék részt - mondta egy másik kérdésre Orbán Viktor. A kormányfő szerint az osztrák kancellár csodát csodára halmoz, és nem lehet kizárni, hogy az ÖVP-Zöldek-koalíció működni fog. Kifejezetten inspiráló, ami Ausztriában történik - tette hozzá. Nem tudja az EPP az új témákhoz hozzáilleszteni a saját véleményét, hanem csak felveszi a baloldali véleményt - mondta Orbán Viktor. A Zöldek jól ragadják meg a klímaproblémát Nyugaton, de Magyarországon a kormány megalkotta a kereszténydemokrata klímapolitikát.

14:14
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Titokban zajlik az üldözött keresztények befogadása

Orbán Viktor egy másik kérdésre azt mondta, titokban zajlik a keresztény üldözöttek befogadása, mindezt bizalmasan kezeljük. Vannak olyan esetek, amikor bizonyos emberek erről beszélnek, de ezeket nem szeretjük - tette hozzá. Orbán Viktor egy másik kérdésre azt a kérdést tette fel, hogyha a külpolitika értékalapú, akkor miért vagyunk kapcsolatban nem demokratikus országokkal? A külpolitikában a kompromisszumot kell előnyben részesíteni, és a magyar érdeket kell az előtérbe helyezni. 

14:20
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nagyvonalúan és stratégiai szinten kell együttműködni a britekkel

Orbán Viktor egy másik kérdésre azt mondta, hogy Boris Johnson azt közölte, semmilyen meghosszabbítása nem lehet az átmeneti helyzetnek az EU és Nagy-Britannia között 11 hónap múlva. Magyarországon mindig volt, és most is van pozitív elfogultság a britek irányában - tette hozzá. Kizártnak tartja, hogy az Egyesült Királyság ne legyen sikeres az unión kívül - mondta a kormányfő. Éppen ezért nagyon fontos, hogy milyen lesz a britekkel a viszonyunk. Nagyvonalúan és stratégiai szinten kell együttműködni a britekkel - vélte a kormányfő. Mindenki Boris Johnson ellen volt a mostani választáson, mégis sikerült nyernie, és ez tiszteletreméltó dolog. 

14:23
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Erőn felül támogatunk migrációval fenyegetett térségeket

Orbán Viktor szerint különféle európai víziók állnak egymással szemben. Egy másik kérdésre a kormányfő azt mondta, hogy jelenleg a világ lakosságának körülbelül 2-3 százalékának a helyben maradását kell elősegíteni - tette hozzá. Mi magyarok erőn felül támogatunk migrációval fenyegetett térségeket - fejtette ki a kormányfő. Mindenkinek ezt kéne tennie, és akkor a migráció nyomása folyamatosan csökkenne.

14:25
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ezt nem fogadjuk el

Orbán Viktor egy másik kérdésre azt mondta, hogy nem fogadja el, hogy a kohéziós alapokból finanszírozzák az éghajlatvédelmi programokat. Több Európát, nehezebb kevesebb pénzből csinálni - mondta a kormányfő. 

14:32
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Ezt mondta Orbán Viktor a győri eseményekről

A kormányfő közölte, hogy nem adnak ki engedélyt új szélerőművekre, mivel nincs forrása az országnak több területre. Orbán Viktor egy másik kérdésre azt mondta, hogy a Borkai-ügy minden bizonnyal gyakorolt hatást az emberek politikai döntésére. Azonban az önkormányzati választáson sok ellenzéki jelölt jobb volt, mint a Fidesz jelöltje - mondta a kormányfő. Ha Borkai Zsolt visszalép, akkor elvette volna a lehetőséget az emberektől, hogy a győriek hozzanak egy döntést, majd pedig Borkai visszaadta a döntés lehetőségét a győrieknek. A demokrácia szabályai szerint Borkai a legjobb döntést hozta, de a Fidesz szempontjából nem biztos - hangsúlyozta a kormányfő. Nem szeretném, ha a jövőben megtorpanna a fejlődés Győrben, ki kell harcolni a Fidesz-győzelmet a közelgő választáson. Minden egyes elvesztett városért van felelősségem, mint a Fidesz elnöke - mondta a kormányfő. Több helyen nyertünk, mint amennyi helyen nem - tette hozzá. A leadott szavazatokból jól látszik, hogy megvan a támogatottság a kormány mögött - hangsúlyozta a miniszterelnök.

14:35
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor Meg akarjuk őrizni a falusi életviszonyokat

A nemzeti konzultációk témája még nincsen meg - mondta a kormányfő. A Magyar Falu Program folytatódik, mivel nem mindegy, hogy az urbanizáció, hogyan folytatódik a térségben. Nem akarunk gigavárosokat, meg akarjuk őrizni a falusi életviszonyokat - tette hozzá.

14:37
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Szeretném, hogy a háromgyermekes édesanyákra is kiterjedjen az adómentesség

Lesz újabb családvédelmi akcióterv - mondta Orbán Viktor. Szeretném, ha a háromgyermekes édesanyákra is kiterjesztenék a személyijövedelemadó-mentességet, de erről még jelentős viták vannak a pénzügyminiszterrel.

14:43
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Továbbra is támaszkodni fog a kormány az egyházak nevelő munkájára

A kormányfő egy másik kérdésre azt mondta, a jövőben is támaszkodni szeretnék az egyházi intézményekre többek között a nevelés területén. A kormányfő egy másik kérdésre azt közölte, hogy az unió számára folyamatos kihívást jelent a közös külpolitika kialakítása. Éppen ezért minden ország legitim lehetősége, hogy saját külpolitikát folytasson.

14:45
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Így nőtt a kínai cégek befolyása Magyarországon

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Magyarországon a kínai befektetések aránya többek között úgy nőtt, hogy a nyugati cégek a tulajdonukat eladták kínai cégeknek.

14:48
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem tervezzük az euró bevezetését

Magyarország nincs felkészülve az euró bevezetésére, mivel katasztrófát okozna annak bevezetése, de folyamatosan értékeljük a helyzetet - mondta zárásképpen a kormányfő.

14:49
január 09, 2020
Vágólapra másolva!

Vége Orbán Viktor tájékoztatójának

Véget ért Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatója. Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!