Itt vannak a legújabb kormányzati döntések a koronavírus-járványban - percről percre

Események

Pesti úti idősotthon koronavírus korona vírus fertőzés járvány betegség fertőtlenítés katona katonaság idősek otthona
Vágólapra másolva!
Kormányinfót tartanak csütörtökön.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül31 bejegyzés
12:20
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

383 koronavírusos beteg halt meg eddig Magyarországon, 79%-uk budapesti vagy Pest megyei

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3150 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma.

12:25
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergelyék véletlenül elismerték, napokig nem volt orvos a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban

Karácsony Gergely saját magát buktatta le, amikor a Fővárosi Kormányhivatal elleni támadásban véletlenül elismerte, hogy valóban napokig nem volt orvos április elején, amikor a járvány kitört a Pesti úti idősotthonban. A baloldali főpolgármester múlt héten még azt mondta a népjóléti bizottság ülésén, hogy folyamatosan volt orvosi jelenlét az intézményben. Ahogy azt megírtuk, Karácsony Gergely most már megváltoztatta egy héttel ezelőtti véleményét is: már nem akar védekezni a koronavírus-járvány ellen.

12:27
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

Világszenzáció lehet az új, életmentő magyar terápia

Emberéletek százait, ezreit mentheti meg egy, a koronavírus elleni harcban forradalmian új megközelítést alkalmazó magyar találmány - írja a Magyar Nemzet.

13:02
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

Kezdődik a Kormányinfó

Kezdődik a Kormányinfó.

13:03
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

A fertőzöttek nagyobb része továbbra is a fővárosban van

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy ma van a védekezés 57. napja. A fertőzés lassult, csökken az új fertőzöttek száma - mondta. A fertőzöttek nagyobb része továbbra is a fővárosban van. 

13:04
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

Június elején összeülhet a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa

Mindenki tartsa be azokat a védelmi intézkedéseket, amiket a kormányzat és az önkormányzatok meghoztak - mondta Gulyás. A miniszter megköszönte az önkormányzatokkal való együttműködést. Június elején összeülhet a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa.  

13:06
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Karácsony változtatott az álláspontján

Gulyás Gergely szólt arról is, hogy meglepődött Karácsony Gergely levelén, de továbbra is állnak a rendelkezésére. Látszik, hogy Karácsony változtatott az álláspontján, és támogatja a fővárosi élet újraindítását, és kész a kormány erről tárgyalni. 

13:07
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

A budapestiek elmehetnek a telkükre vidékre

A budapestiek és Pest megyeiek elhagyhatják az otthonukat, és elmehetnek a vidéki ingatlanaikat meglátogatni - jelentette be Gulyás. Mindenki tartsa be ebben az esetben a védelmi intézkedéseket. 

13:07
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett és részt vesz az érettségi lebonyolításában

Gulyás Gergely köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett és részt vesz az érettségi lebonyolításában. A nehezén túl vagyunk - tette hozzá. 

13:10
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

Eddig több mint 3000 vállalat jelentkezett munkahelyvédelmi programra

Több mint 3000 vállalat 44 ezer munkahely megvédésre vállalt eddig garanciát - jelentette be a miniszter. Gulyás Gergely közölte, hogy az EU lehetővé tette a beruházásösztönző programokat 800 ezer eurós felső határral. Az 50 milliárd forintos keretet máris túljegyezték - tette hozzá. A közfoglalkoztatottak keretszámát meg fogja növelni a kormány, a szerződéses honvédek számát is emelni fogják, és indulnak az államilag támogatott átképzések - mondta a miniszter. 

13:11
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

A veszélyhelyzet végéig nem lehet senkit kitenni az utcára

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a bérleti jogviszony meghosszabbodik a veszélyhelyzet végéig, és ez a magánszemélyekre is kiterjed, így senki nem kerülhet az utcára. 

13:14
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely is kiállt a nemzeti régiókról szóló kezdeményezés mellett

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a kormány minden nemzetiségek jogát erősítő kezdeményezést támogat, így a most futó polgári kezdeményezést is. Kijelentette, hogy ő elsők között írta alá a nemzeti régiók megerősítéséről szóló kezdeményezést, és most is arra buzdított mindenkit, hogy támogassa ezt a fontos törekvést.

13:16
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

Ez mindnyájunk biztonságát szolgálja

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy most az alapellátást és a járóbeteg-ellátást állították helyre. A cél, hogy az egészségügyben is helyreálljon a megszokott rend - tette hozzá. Eddig sikeres volt a felkészülés az egészségügyben. A lélegeztetőgépek jövőjéről azt mondta, hogy várhatóan lesz egy második hulláma a járványnak, és vakcina még mindig nincsen, így mindnyájunk biztonságát szolgálja a nagy számú eszköz.  

13:17
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

Magyarországon meggyógyult egy 97 éves koronavírusos beteg

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy van egy 97 éves hazai koronavírusból felgyógyult beteg. 

13:20
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Súlyos mulasztások történtek a Pesti úti idősotthonban

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy a főváros által fenntartott Pesti úti idősotthonban nagyon sokan betegedtek meg, és minden tizedik fertőzött ott van az országból. Mindenképpen felelősöket kell keresni ebben az ügyben. Ez egy hatósági vizsgálat és nem politikai kérdés. Ha valaki az eljáró hatóságokat elfogultsággal vádolja, akkor azt egy másik hatóságnak kell elbírálnia - tette hozzá. Az a baj, hogy a megbetegedések és a halálesetek számát tekintve súlyos mulasztások történtek az intézményben.  

13:22
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

Donald Tusknak bocsánatot kellene kérnie

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy minden jogalap nélkül támadta a nemzetközi közvélemény a hazai koronavírus-törvényt. Minden uniós előírásnak megfelelt a magyar szabályozás, és mindezek alapján Donald Tusknak bocsánatot kellene kérnie, és a többi EPP-s tagpártnak is - mondta a miniszter. 

13:24
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: A magyar nemzetiséget súlyosan sértő kampányban vesz részt a román elnök

A Miniszterelnökség vezetője arról is beszélt, hogy a magyar kormány mindig kiállt a határon túli magyar nemzetiségek jogaiért. Csak olyan mértékben érdemes konfrontálódni, ami nem sérti a határon túli magyar érdeket. A magyar nemzetiséget súlyosan sértő kampányban vesz részt a román elnök, és ezt be kéne fejeznie - mondta Gulyás Gergely. 

13:25
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

Lehetetlen megjósolni, hogy mekkora lesz a hazai recesszió

Gulyás szerint nagyon nehéz megjósolni, hogy mekkora lesz a recesszió idén. A kormány egy kicsit optimistább, mint az Európai Bizottság. 

13:28
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

A jelenlegi szabályok május 18-ig érvényben maradnak

Szentkirályi Alexandra kérdésre azt mondta, hogy legkésőbb júniusban a belföldi turizmus meg tud indulni. A jelenlegi szabályok május 18-ig érvényben maradnak. A Magyar Turisztikai Ügynökség kezdeményezéséről azt mondta, hogy az segíti a szállásadókat és az igénybevevőket is. A külföldi utazás kapcsán kijelentette, hogy mindenki hazai úti célokban gondolkozzon.  

13:30
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

A külföldi országokból érkezőknek továbbra is kéthetes karanténba kell mennie

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogyha valaki olyan országból érkezik, ami nincs kivétel alatt, akkor a kéthetes hatósági házi karantént vállalni kell, egyelőre ez a szabály érvényben marad. 

13:32
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

Erről kell a sportszövetségeknek döntenie

Gulyás Gergely közölte, hogy a hazai sportszövetségeknek kell döntenie a bajnokságok folytatásáról, vagy éppen befejezéséről. Bárki focizhat és kerékpározhat, és az egészség megőrzése miatt is fontos volt ennek az engedélyezése. 

13:35
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Ezért kellett meghosszabbítani az adatszolgáltatási kötelezettséget

A veszélyhelyzetet addig kell fenntartani, amíg a helyzet azt megköveteli - mondta Gulyás. Egy nappal sem kell fenntartani tovább a veszélyhelyzetet, míg az indokolt. Gulyás kérdésre azt mondta, hogy sokan kértek kórházaktól adatokat, miközben mindenki a járvány ellen küzdött. Egy ilyen helyzetben másodlagos, hogy egy kórház mikor szolgáltat adatot - mondta Gulyás, ezért kellet meghosszabbítani az adatszolgáltatási kötelezettséget.  

13:36
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

Jövő héten dönthetnek a nyári táborokról

Szentkirályi Alexandra kérdésre azt mondta, hogy Novák Katalin tesz majd javaslatot a nyári táboroztatásra és más tevékenységekre a jövő heti kormányülésen, és a kormány várhatóan dönt majd erről. 

13:38
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

Folytatódik a paksi bővítés

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy a paksi új blokkok építése esetében nem lesz lassulás. 

13:42
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

Határozottan fellép a kormány a nők elleni támadások ügyében

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy az isztambuli egyezmény esetében minden olyan intézkedéssel egyetértenek, ami a nők védelmét erősíti. Ezek jelenleg is megvannak a magyar jogrendszerben, és szigorúbbak is, mint máshol.  Az egyezményben szereplő genderszemlélettel nem értünk egyet, és a bevándorlás kapcsán is olyan kitételeket tesz, amivel a kabinet nem ért egyet - mondta Gulyás. Egy liberális genderszemlélet legalizálása nem fog megtörténni, amíg a jelenlegi kormány van hatalmon. 

13:44
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

Csak tegnap 6 ezer koronavírustesztet végeztek el

Egy hét alatt 3000 cég adott be kérelmet állami bértámogatásra - mondta kérdésre Gulyás. Ők 44 ezer munkahely megvédésére vállaltak garanciát. A koronavírustesztek esetében csak tegnap 6 ezer tesztet végeztek el az országban - mondta kérdésre Gulyás. 

13:46
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

Ezt lehet tenni, ha valaki nem tud elmenni egy kifizetett útra

A lefoglalt külföldi utak kapcsán a polgári jog vis maior szabályai lehetnek iránymutatók, ha nem sikerül elutazni - mondta kérdésre Gulyás. Egyelőre abban kell bízni, hogy a nyári hónapokban már megszűnnek a határzárak. A BMW-gyár építésének a halasztása semmilyen hatást nem gyakorol most a magyar gazdaságra, mivel csak 2023-ban, vagy 2024-ben indul termelés. 

13:50
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Kár túlzott jelentőséget tulajdonítani a Freedom House jelentésének

A 2020-as költségvetést már módosította a kormány az elmúlt hetekben - mondta kérdésre Gulyás. A Freedom House jelentéséről azt mondta, hogy kár túlzott komoly jelentőséget tulajdonítani neki, mert a szervezet egyre inkább egy pártpolitikai aktor kezd lenni. A szervezet Soros György irányítása alatt áll, így az ellenzék oldalán áll. Akkor lehet tudni, hogy szólásszabadság van egy országban, ha valaki jogkövetkezmény nélkül diktatúrát kiálthat - tette hozzá. 

13:51
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: A rehabilitációs kórházi ágyak helyzetét meg kell vizsgálni

Az aktív kórházi ágyak jelentős részét rehabilitációra használták az egészségügyben - mondta kérdésre Gulyás. A fő kérdés, hogy ezt a helyzetet a kormány megvizsgálja, és a rehabilitációra vonatkozó ágyszámnak kell növekednie a jövőben. Érdemes ezt a szakemberekkel megvitatni - tette hozzá. 

13:53
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

"Kétségkívül káros az ellenzéki EP-képviselők áskálódása"

Szerencsére nem az Európai Parlament dönt az uniós költségvetésről - mondta Gulyás. Kétségkívül káros az ellenzéki EP-képviselők áskálódása. Jó lenne, ha lenne összefogás a pártok között abban az ügyben, hogy minél több uniós forráshoz jussunk - tette hozzá. A szavazati jog felfüggesztésétől nem kell tartani. 

13:54
május 07, 2020
Vágólapra másolva!

Vége a Kormányinfónak, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!