A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3

Uniós csúcs és koronavírus: Orbán Viktor beszél a legújabb lépésekről

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában
Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor kormányfő ismételten a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül16 bejegyzés
09:07
július 24, 2020
Vágólapra másolva!

Két hét után van ismét kormányfői interjú

Orbán Viktor péntek reggel a megszokott módon a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

09:22
július 24, 2020
Vágólapra másolva!

Ötéves csúcson Orbán Viktor támogatottsága

A kormányoldalhoz tartozó politikusok népszerűbbek az ellenzéki politikusoknál, sőt az ellenzéki politikusok között egy olyan sincs, akit többen szeretnének fontos politikai pozícióban látni, mint ahányan elutasítják politikai szerepvállalásukat – derül ki a Nézőpont Intézet Origo birtokába került legfrissebb közvélemény-kutatásából. Orbán Viktor elfogadottsága az elmúlt 5 évben egyszer sem volt ilyen magas, jelenleg a lakosság 57 százaléka szeretné őt továbbra is fontos politikai pozícióban látni.

09:28
július 24, 2020
Vágólapra másolva!

Az Európai Parlament döntése is téma lehet

Az Európa Parlament csütörtöki plenáris ülésén az uniós tagállamok vezetői által kedden elfogadott 2021 és 2027 közötti időszakra szóló keretköltségvetést és a koronavírus-járvány által sújtott gazdaságok helyreállítását célzó pénzügyi csomagra vonatkozó EP-állásfoglalásról vitáztak. A baloldali többségű Európai Parlament végül megszavazott egy állásfoglalást. Ebben kifogásolják, hogy a kedden véget ért uniós csúcs kompromisszumos megállapodása nem kötötte össze az uniós pénzeket a jogállamisággal. A kormányfői interjúban erről is nagy valószínűséggel szó lesz.

09:30
július 24, 2020
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik a miniszterelnöki interjú

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú a Kossuth Rádión.

09:34
július 24, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Egy fontos pillanat volt az uniós csúcs Magyarország történetében

Orbán Viktor miniszterelnök a beszélgetés elején arról beszélt, hogy egy fontos pillanat volt az uniós csúcs Magyarország történetében. Egy olyasmivel próbálkoztunk, amivel korábban nem - tette hozzá.

09:37
július 24, 2020
Vágólapra másolva!

Nagyon nehéz volt nyugvópontra jutni

Van olyan tagállam, amelynek az államadóssága a GDP 150-160 százalékára fog rúgni - mondta a kormányfő. Magyarországon 83 százalékos volt ez az arány 2010-ben, és az is egy nagyon rossz helyzet volt. Baj van több uniós országban, ezért nemcsak a hétéves költségvetést tervezték meg, hanem egy gazdasági talpra állító csomagot is létre kellet hozni. Orbán szerint ez egy nagyon nehéz helyzet volt, és rengeteg érdek volt, és nagyon nehéz megtalálni a nyugvópontot. Nem véletlenül a pápaválasztáson is érvényesül az alvásmegvonás, így ez volt most is, hogy létrejöjjön a tárgyalás. Fizikailag is jobban bírom ezt, mint mások - tette hozzá.

09:39
július 24, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A magyar és a lengyel erők Brüsszelnél megállították a liberális brigádok támadását

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az EP állásfoglalása értelmezéséhez tudni kell, hogy mi is történt. A magyar és a lengyel erők Brüsszelnél megállították a liberális brigádok támadását - mondta a kormányfő.

09:42
július 24, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Mi szeretjük, ha biztonság és rend van, és nincs terrorizmus

A kormányfő szerint a bevándorláspárti országok azért támadják Magyarországot és Lengyelországot, mert nem engedünk ebben a témában. Ezeknek a támadását sikerült visszaverni, mivel pénzügyi eszközökkel akarták befolyásolni a döntéseinket - tette hozzá. Nem háborút nyertünk, hanem csak egy csatát. Két versengő nézet van Európában: az egyik oldal a multikulturalizmust képviseli, míg a másik oldal szerint a nemzeteket és a kereszténységet kell erősíteni. Mi szeretjük, ha biztonság és rend van, és nincs terrorizmus. Nem akarják, hogy mi a saját ízlésünk szerint rendezzük be az országunkat, ez a vita tárgya, és a küzdelem nem ért véget - mondta Orbán Viktor.

09:45
július 24, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Kerestünk Magyarország számára több mint 1000 milliárd forintot öt nap alatt

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy csak olyan nemzeti kormánynak lenne szabad Magyarország élén állnia, aki ezeket az európai összefüggéseket látja. A kormányfő szerint az öt tárgyalási napon a csapata szerzett több mint 3 milliárd eurót. A korábbi javaslat egy igazságtalan előterjesztés volt, és ezt kellett korrigálni. Kerestünk Magyarország számára több mint 1000 milliárd forintot öt nap alatt.

09:48
július 24, 2020
Vágólapra másolva!

Mi nekünk legalább annyi pénzt kell keresnünk a nyugati cégeken, mint amennyit kivisznek innen

A kormányfő szerint Magyarország része egy nagy európai piacnak, de van a kommunizmusból hozott nagy lemaradásunk. Ha mi kinyitjuk a határainkat, akkor a gazdagabb országok idejönnek, és egy nagyon nehéz versenyt támasztanak. Mi nekünk legalább annyi pénzt kell keresnünk a nyugati cégeken, mint amennyit kivisznek innen - mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint mind a külföldiek, mind a magyarok jól jártak a mostani alkun.

09:51
július 24, 2020
Vágólapra másolva!

Most úgy látszik, hogy a környező országokban baj van

Orbán Viktor a koronavírus járványról azt monda, hogy ő mindig a haláleseteket nézte a járvány során. Most úgy látszik, hogy a környező országokban baj van, és most arra kell figyelni, hogy a határokon pontos szabályok legyenek, hogy ne lehessen behurcolni a vírust. Ezért több intézkedést is hoztak - tette hozzá. A legfontosabb, hogy három kategóriába sorolták az országokat.

09:52
július 24, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Hogyha nem figyelünk, akkor könnyen bajt okozhatunk magunknak, és az országnak is

Orbán Viktor arról is beszélt, hogyha nem figyelünk, akkor könnyen bajt okozhatunk magunknak, és az országnak is. Mindenki tájékozódjon, mielőtt külföldre utazik. Több Balaton, kevesebb Adria - mondta a kormányfő.

09:55
július 24, 2020
Vágólapra másolva!

„Nem vagyok hajlandó eltűrni ezt a helyzetet, hogy a tanárok rettegjenek”

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az iskolai erőszak a magyar élet gyengesége, de ha valahogyan meg akarjuk oldani, akkor beszélni kell erről. Vannak az országnak olyan részei, ahol nem garantálható, hogy a szülők és a gyerekek megadják a tiszteletet a tanároknak - tette hozzá. Nem is a gyerekek okoznak csak problémát, hanem a szülők is, és van olyan, hogy egy tanár kiszolgáltatott helyzetbe kerül - mondta a kormányfő. Nem vagyok hajlandó eltűrni ezt a helyzetet, hogy a tanárok rettegjenek, vagy féljenek, miközben mások javára végzik a munkájukat.

09:57
július 24, 2020
Vágólapra másolva!

491 iskolában lesz a mostani állapot szerint iskolaőr

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy talán hamarabb is kellett volna cselekedni, de most vezették be az iskolaőrséget. Tudtam, hogy a liberálisok támadni fogják ezeket az intézkedéseket - tette hozzá. 491 iskolában lesz a mostani állapot szerint iskolaőr.

10:01
július 24, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A baloldalra nem lehet számítani, ha baj van

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a baloldalra nem lehet számítani, ha baj van. Felfoghatatlan, hogy miért nem tudnak felülemelkedni a hatalmi érdekeiken - tette hozzá. Mi értelme van postaládákból kilopkodni a nemzeti konzultációs íveket?. Azért van szükség erre, mert a szomszédos országokba már megérkezett a második hullám. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy milyen egyetértési pontok vannak, ha baj van - tette hozzá. Így menekültünk ki a pénzügyi és a migrációs válságból, és így fogunk kimenekülni a járványügyi válságból is - zárta a kormányfő.

10:01
július 24, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!