A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3

Orbán Viktor beszámol a koronavírusról és a gazdaság helyzetéről is - kövesse élőben a rádióinterjút

ORBÁN Viktor; NAGY Katalin
Budapest, 2018. október 12. Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a 180 perc című műsorban Nagy Katalin műsorvezetőnek a Kossuth rádió stúdiójában 2018. október 12-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül16 bejegyzés
09:11
augusztus 21, 2020
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök ismét a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

09:12
augusztus 21, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A magyarok a túlélés bajnokaiként állnak az európai történelem színpadán

Száz évvel a világháborús vereség és a trianoni diktátum után "a túlélés bajnokaiként állunk az európai történelem színpadán", nincs a világon egyetlen nemzet sem, amely kibírt volna ilyen száz évet - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Összetartozás emlékhelyének átadásán, csütörtökön Budapesten. A Kossuth térnél létesített emlékhelynél a kormányfő hangsúlyozta: a trianoni diktátum 100. évfordulóján végzett számvetés arra vezetett, hogy kihirdessük a trianoni száz év magyar magány korszakának lezárását.

09:14
augusztus 21, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Köhögve és lázasan senki ne menjen emberek közé!

Minden illegális bevándorló biológiai fenyegetést jelent, mondta Orbán Viktor miniszterelnök két héttel ezelőtt a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Magyarország 5 millió vakcinát rendelt. A kormány augusztus végéig meghosszabbította a Nemzeti Konzultáció határidejét. Eddig 1 millió 401 ezer kérdőív érkezett vissza.

09:31
augusztus 21, 2020
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú. 

09:36
augusztus 21, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A vírus behurcolása a legnagyobb veszély Magyarországon

Orbán Viktor az interjú elején arról beszélt, hogy  szükség lesz újabb szigorító intézkedésre a koronavírus-járvány kapcsán. Szoros kapcsolatokat épített ki a kormány a horvát és osztrák kormánnyal. A helyzet úgy áll, hogy a magyar állapotokhoz képest a legtöbb országban romlik a helyzet. Érvényesebb az az állítás, hogy a behurcolás a legnagyobb veszély Magyarországon. A kormányfő szerint a legfontosabb, hogy az iskolák és óvodák kinyissanak. 

09:37
augusztus 21, 2020
Vágólapra másolva!

Nem lehet semmivel pótolni a hagyományos oktatást

A kormányfő szerint a digitális oktatásra való átállás sikeres volt, de 10 százaléknyi diák eltűnt a rendszerből. Éppen ezért nem lehet semmivel pótolni a hagyományos oktatást. Még óriási fejlődési lehetőség van a digitális oktatásban, az viszont csak tartalék. Mindent meg kell tenni, hogy elkerüljük a szokásos rend szerinti oktatástól való eltérést - mondta a kormányfő. 

09:39
augusztus 21, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A legfontosabb, hogy megmentsük az emberi életeket

Orbán Viktor szólt arról is, hogy van okunk bízni a saját tapasztalatainkban, mivel az első szakaszban sikerült tízezrek életét megmenteni. Tudjuk pontosan, hogyan csináltuk márciusban, és ezekre a tapasztalatokra kell építeni - tette hozzá. A fertőzések száma nem lényegtelen, de a legfontosabb, hogy megmentsük az emberi életeket. 

09:41
augusztus 21, 2020
Vágólapra másolva!

Senki ne tervezzen déli utazást szeptember 1-je után

A kormányfő szerint a legkiszolgáltatottabbak az idősek. Szeptembertől a zöld, sárga és piros országbesorolás meg fog változni, a határátlépés rendszere meg fog változni - mondta Orbán Viktor. Mindenkit arra kért, hogy déli irányba senki ne tervezzen utazást szeptember 1-je után - mondta a kormányfő. 

09:46
augusztus 21, 2020
Vágólapra másolva!

Minden eszköz megvan

A kormányfő szerint minden eszköz rendelkezésre áll a koronavírus-járványban. 

09:48
augusztus 21, 2020
Vágólapra másolva!

Amennyi munkahelyet elpusztít a vírus, annyit fognak létrehozni

Orbán Viktor szólt arról is, hogy amennyi munkahelyet elpusztít a vírus, annyit fognak létrehozni. A kormányfő szerint a hiteltörlesztési moratórium nagy eredmény volt, és bevezettek munkahelyvédelmi terveket és új beruházásokat. 

09:49
augusztus 21, 2020
Vágólapra másolva!

Kétéves növekedési tervet készít a kormány

A kormány egy gazdaságpolitikai megbeszélést tartott, és ezen a kormányfő egy növekedési terv megrendelését kérte. Szeptember közepére készüljön el egy kétéves növekedési terv - tette hozzá. Több munkahelyünk van most, mint januárban. 

09:52
augusztus 21, 2020
Vágólapra másolva!

Az elmúlt 100-150 évben a közjogias gondolkodás került előtérbe

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az elmúlt 100-150 évben a közjogias gondolkodás került előtérbe, és ő is ebben nőtt fel. A kormányfő szerint volt másik 850 év is, amikor nagy politikai kérdésekről tudtunk gondolkozni.  

09:54
augusztus 21, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Vissza kell hozni a geostratégiai gondolkodást

Orbán Viktor szerint volt a magyar politikának geostratégiai dimenziója, és jó lenne, ha ez a gondolkodásmód visszajönne. Magyarország továbbra is ott van, ahol a honfoglalás idején. Továbbra is itt vannak mellettünk a németek, az oroszok és a törökök. Mi a viszony velük, ez a legfőbb kérdés. 10 évet fektettünk abba, hogy a magyarokat a szomszédok ne elszigeteljék, és ehhez nekünk és nekik is változniuk kellett. Soha ilyen jó viszonyunk nem volt a szerbekkel és a szlovákokkal. 

09:56
augusztus 21, 2020
Vágólapra másolva!

Lengyelország körül kell ügyesen elrendeződni

Ahelyett, hogy egymással szemben keresnénk külső hatalmakat, most itt a lehetőség, hogy egymással együttműködjünk - mondta Orbán Viktor. Van Közép-Európában vezérhajó, amit Lengyelországnak hívnak. Ha jól rendeződünk el a lengyelek körül, akkor sokkal gyorsabban fog fejlődni a térség, mintha egy külső hatalomhoz kötnénk a térséget - mondta a miniszterelnök. 

09:59
augusztus 21, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Aki kardot ránt, az kard által vész el

Orbán Viktor a Vidnyánszky Attilát ért támadásokról azt mondta, hogy miért vagyunk ezen meglepődve, mivel ezek kommunisták, és elvették az emberektől a pénzüket, vagyonukat. Miért gondoljuk azt, hogy ők megváltoznak? - tette fel a kérdést a kormányfő. Orbán Viktor felidézte Tamás Gáspár Miklós mondását, miszerint kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna. Az a kérdés, hogy mi mit mondunk: aki kardot ránt, az kard által vész el. 

09:59
augusztus 21, 2020
Vágólapra másolva!

Vége a miniszterelnöki interjúnak, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!